Vragen en antwoorden met Rebecca Gibb MW, DipWSET

[ad_1]

Rebecca Gibb MW, DipWSET is een gewaardeerde wijnschrijver en directeur van The Drinks Project, een ‘klein maar perfect gevormd’ adviesbureau voor wijn en sterke drank en een puzzelbedrijf Bamboozled. Met haar nieuwe boek voor de Classic Wine Library-serie vers van de pers, praat ze met ons over waar ze op zoek is naar inspiratie en enkele opwindende nieuwe projecten in de maak.

Waar zoekt u als een bekroonde schrijver die al meer dan 10 jaar heeft bijgedragen aan internationale wijnhandelstitels, inspiratie voor nieuwe inhoud?

De mensen en de plaatsen waar ze wonen, werken en wijn maken, zijn de beste bron van geweldige ideeën en inspiratie. Wat lezers betrokken houdt, is een geweldig menselijk verhaal; schrijf over onderstammen en vattypen en uw artikel wordt een remedie tegen slapeloosheid in plaats van een geweldige lezing.

Wijn wordt gemaakt voor ons plezier en wijnboeken zouden dat ook moeten zijn.

Hoe heeft uw WSET- en MW-opleiding u geholpen in uw carrière?

De WSET- en MW-kwalificaties hebben me geloofwaardigheid gegeven. Als een extraverte blondine met een accent uit het noordoosten van Engeland en een uitgebreide schoolopleiding, paste ik niet bij mijn verhuizing naar de deftige Londense wijnhandel. Ik zou niet veranderen, maar ik wilde wel serieus genomen worden.

Terwijl ik zwoer dat ik na de uitdaging van de Diploma WSET, na een paar jaar niet gestudeerd te hebben, wilde ik graag terug naar de boeken. De MW na mijn naam hebben betekent dat mensen weten dat ik mijn spullen ken. Er zijn nog steeds af en toe trollen die je proberen te ondermijnen, maar ze worden het best genegeerd.

Rebecca Gibb MW, DipWSET en haar boek ‘The Wines of New Zealand’

U heeft onlangs een boek ‘The Wines of New Zealand’ geschreven als onderdeel van de Classic Wine Library-serie. Vertel ons iets over dit boek en wat u hoopt dat lezers er baat bij zullen hebben.

Ik hoop dat lezers allereerst van dit boek genieten. Wijnboeken kunnen net zo spannend zijn als het lezen van het telefoonboek en hoewel dit zeker een referentietekst is met alle technische informatie waar je ooit op zou kunnen hopen – methoxypyrazines, thiols, rotundone et. al – het is ook boeiend en benaderbaar. Wijn wordt tenslotte gemaakt voor ons plezier en wijnboeken zouden dat ook moeten zijn.

Zijn er nog andere nieuwe projecten waaraan u momenteel werkt?

Crikey, waar moet ik beginnen? Naast het werken als medewerker en redacteur bij verschillende tijdschriftprojecten, heb ik mijn taak verder uitgebreid dan journalistiek.

Ik heb een bedrijf gebeld The Drinks Project, waarmee kleine wijnmakerijen hun aanwezigheid in het VK kunnen versterken. We fungeren als oren, ogen en laarzen voor producenten die een marktmanager in het VK nodig hebben, maar zich slechts een paar dagen of een week per maand kunnen veroorloven. Ik sta ook op het punt om de komende maanden een wijnkaartpuzzelbedrijf, Bamboozled, te lanceren. Wilt u uw Bordeaux-appellations of uw whiskystokerij distribueren voor een aankomend examen? Doe het met een puzzel van 500 stukjes.

Met een passie voor wijngeschiedenis, als je de kans had, welk moment zou je dan graag uit de eerste hand willen ervaren?

Mijn Meester van de wijn Research Paper richtte zich op de champagne-rellen van 1911, dus ik zou graag teruggaan naar de periode voorafgaand aan de rellen om de oorzaken ervan beter te begrijpen. Het was een tijd van verandering voor de regio: phylloxera verwoestte de wijnstokken in de late jaren 1890 en vroege jaren 1900 en veranderde het gezicht van het golvende landschap totaal; de druiventelers leefden in armoede ondanks de bloeiende verkoop van champagne en fraude was wijdverbreid. Demonstranten gingen de straat op en champagnehuizen in Aÿ werden platgebrand.

Ik behandel de rellen in mijn volgende boek, dat ik je zeker zal laten weten wanneer het is geschreven! Ik denk echter dat ik eerst ga liggen. Of misschien een glas Albariño uit Nieuw-Zeeland.

Bezoek Rebecca Gibb MW, de website van DipWSET op rebeccagibb.com.

[ad_2]

Source link