Vragen en antwoorden met Olly Smith | Wine & Spirit Education Trust

[ad_1]

Meervoudig bekroonde consultant, auteur, krantencolumnist en een van de meest geliefde wijnpersoonlijkheden in het VK, Olly Smith is echt zo druk als een bij. We hebben hem overgehaald om een ​​paar minuten stil te zitten om te praten over de inspiratie voor zijn nieuwe podcast, welk advies hij zou geven voor aspirant-wijncommunicatoren en wat hij echt denkt van de andere Three Wine Men.

Je gloednieuwe podcast Een glas met, geproduceerd met Richard Hemming MW, is zeer goed ontvangen (we vonden het geweldig!) – wat inspireerde jullie beiden om het te maken?

Wijn inspireerde me om het te maken! Ik heb altijd geloofd dat wijn een sociaal baken is dat ons dichter bij elkaar brengt; of het nu tijdens een maaltijd of een praatje is, of op een bepaalde plaats, wijn heeft me altijd een dieper gevoel gegeven met mijn omgeving en met de mensen met wie ik ben.

Eén op één, het is ongelooflijk krachtig en zet je op een gesprekssafari van gedeelde verbeelding. Het is een duet, het is intiem en het is magisch in zijn stiekem verenigende kracht – met wijn is het gemakkelijker om ‘jij en ik’ te vergeten en er gewoon te zijn zoals wij.

De aanvang van de show kwam tot stand met Richard over een glas of twee wijn. Hij is opmerkelijk afgestemd op de sociale kracht van wijn en afgezien van onze vriendschap heb ik lang zijn vastberadenheid bewonderd om mensen samen te brengen met wijn, vooral als het om een ​​goed doel gaat, zoals zijn rentmeesterschap van Skin Côntact-fondsenwerving voor Comic Relief. Hij is ook een absolute giller om mee te spelen!

Beschrijven EEN Glas met…, je hebt gezegd dat “iedereen in deze podcast kan duiken – het is niet alleen voor wijnliefhebbers”. Zou dit volgens u uw algemene houding ten opzichte van wijn weerspiegelen?

Absoluut. Ik zie mijn rol in wijn als luisteren naar wat mensen echt leuk vinden om te proeven en ze een topfles aan te bevelen met een budget dat past, om perfect te combineren met een bepaald gerecht en idealiter te genieten in goed gezelschap!

Waar u koopt, is ook de sleutel tot genieten en onderdompelen in de wereld van wijn – ik moedig iedereen aan om een ​​solide relatie op te bouwen met hun lokale onafhankelijke wijnhandelaar.

het is magie in zijn stiekem verenigende kracht – met wijn is het gemakkelijker om ‘jij en ik’ te vergeten en er gewoon te zijn zoals wij

Als een meermaals bekroonde wijncommunicator, die is uitgeroepen tot een van Debrett’s 500 2015 en zelfs heeft gediend als de Britse drankambassadeur in China, wat was volgens u het geheim van uw succes en welk advies zou u anderen willen geven die willen delen hun passie?

Wees een bij. Laat het me uitleggen…

Ik kleed me misschien als een circus van Flash Gordon, maar ik voel me zo comfortabel in mijn vel als mogelijk is, hoewel ik het niet alleen had kunnen doen. Ik heb veel geluk dat ik getrouwd ben met ’s werelds grootste en warmste ziel; Sophie is een groot deel van het wiebelen in mijn wals, het kruid in mijn nies en de gloed in mijn hart.

Ik denk dat als je het geluk hebt om een ​​baan te doen waarbij de zon vaker dan niet tussen je oren schijnt, je op zijn minst een deel van je geluk, enthousiasme en geluk kunt delen. Ik ben dol op de immense creativiteit en het nemen van risico’s van elke wijnboer die zijn leven wijdt aan het bottelen van vloeibaar plezier om de wereld in te sturen.

Maar mensen zijn het belangrijkste. Het doel moet zijn dat iedereen elkaar en zichzelf begeleidt naar een dieper begrip van hoe we allemaal bij elkaar passen. Het is verleidelijk. We zijn geboren en we sterven alleen, maar onderweg doen we deze gigantische conga. Sommigen blijven achter, het is aan ons om contact op te nemen en iedereen bij elkaar te houden. Betrek, interesse in andere mensen en wees zo authentiek en verkwikkend als je kunt.

En bijen houden, dat is geweldig om te doen. Bijen zijn het best in leven voor elkaar bestuiven, een grotere wereld bestuiven en meer honing creëren dan nodig is, zodat ze het kunnen delen. Wees een bij.

Hoe belangrijk denk je dat de rol van influencers, zoals jij, is bij het vormgeven van het nationale gehemelte?

Voor mij gaat het er minder om na te denken over hoe belangrijk het is en meer om nieuwe manieren te bedenken om mensen te betrekken, of ze nu nieuw zijn bij wijn of gevestigde fans.

Ik ben al meer dan een decennium betrokken bij Saturday Kitchen op BBC 1 – het is een eer om zo lang zoiets te hebben. The Mail on Sunday heeft een kolossaal bereik en wat betreft mijn werk op Radio 2, het is echt enorm om het woord over lekker eten en drinken op zo’n schaal te kunnen delen. Ik word altijd geraakt door de reactie van mensen die me tegenhouden, me op sociale media betrekken of vanuit een open raam brullen dat ze een tip hebben gevolgd en er dol op waren.


Olly Smith interviewt P! Nk in seizoen 1 van zijn nieuwe podcast, met dank aan Een glas met …

Hoe belangrijk is het volgens u dat wijnautoriteiten zoals u nieuwe platforms omarmen om de hedendaagse consument te bereiken en mondiger te maken?

Het is essentieel. Er komt een heel spannend project aan waar ik niet teveel over kan zeggen, maar elke keer dat ik erover praat, heb ik het gevoel dat ik in de toekomst leef. De tools voor communicatie veranderen, maar het bouwen van inhoud die boeit, is het enige dat er echt toe doet. Zelfs als je begint met een yoghurtpot en een touwtje, zul je snel merken dat iemand het andere uiteinde oppakt.

Maar ik denk ook dat het belangrijk is om terug te kijken om te leren en te evolueren. Een van mijn favoriete boeken over wijn is ‘Horace & Me ‘ door Harry Eyres. Ik verbind me met zijn emotioneel geladen vertalingen van deze grote oude Romeinse dichter met radicale diepte en directheid, vooral dit fragment dat handelt over de ziel van wijn, de kracht en creativiteit van wijn en de god van wijn zelf, machtige Bacchus:

‘Mijn woorden zullen verheven zijn, o Heer van de Wijnpers
En ze zullen niet sterven; Ik drink diep,
Het risico nemen, mijn boog binden met wijnranken ”.

Dat is de grafsteen van elke wijnliefhebber waardig!

Gebruikmakend van uw ervaringen als consultant voor meerdere locaties en het opzetten van uw eigen bars, hoe belangrijk vindt u het onderwijs in wijn en sterke drank voor de horeca?

Enorm belangrijk! Uiteindelijk hebben de mensen die de wijn serveren de grootste kans om een ​​wijnmoment om te zetten in iets dat de richting van een heel leven lang kan veranderen. Het verbinden van de juiste keuze met het juiste budget op het juiste moment is een enorme vaardigheid en de horeca onderschat deze op eigen risico.

Leren denken namens andermans smaakpapillen is absoluut essentieel – en om dat te doen, moet je op de hoogte zijn van wat er nieuw en lekker is in de zeven zeeën van wijn.

Ik ben een grote fan van het werk van WSET en ik herinner me mijn Advanced Certificate (nu de Level 3 Award in Wines) vele manen geleden met veel genegenheid. Nu met vier van mijn eigen Glass House-wijnbars aan boord van P & O-cruiseschepen om bij te blijven, is dat veel trendspotten, teambuilding en personeelstraining om prioriteiten te stellen. Petje af voor mijn team!

Je bent een derde van de direct herkenbare Three Wine Men – wie zou je kiezen als je metgezel op het onbewoonde eiland als je moest kiezen tussen Tim en Oz?

Ik hou van je, WSET, maar dat is een onmogelijke vraag – als ik Tim nam, zou hij me vervelen van mijn geklets en me opeten, en als ik Oz zou nemen, zou hij een manier vinden om me te fermenteren en mijn ziel te drinken.

Kan ik ze niet allebei in de kroeg achterlaten en met mijn bijen naar het eiland rennen?

Volg deze link naar Olly’s nieuwe podcast, Een glas met …

[ad_2]

Source link