Vragen en antwoorden met Joe Menezes, Wine Influencer

[ad_1]

In minder dan vier jaar is Joe Menezes door zijn profiel als “OnceUponAWine” uitgegroeid tot een van ’s werelds beste wijnbeïnvloeders. Een fulltime advocaat die onlangs zijn studie heeft afgerond WSET Level 3 Award in wijnen, deelt hij zijn hoop voor zijn blog en daarbuiten.

Wat inspireerde u als fulltime advocaat overdag om uw blog op te zetten?

Zo’n vier jaar geleden, net voordat ik begon OnceUponAWine, Ik was onlangs teruggekeerd van een bezoek aan de Hunter Valley-regio en kort daarvoor had ik ook de Barossa Valley en Clare Valley bezocht, wat in feite mijn interesse in wijn wekte. Ik merkte dat er een enorme toestroom van foodbloggers was, maar niet veel wijnaccounts op sociale media. Ik zag deze kloof onmiddellijk en besloot om te posten over welke wijn ik in het weekend dronk, en in wezen was OnceUponAWine geboren.

Als een van Sociale vignerons‘Top 20 wijnbeïnvloeders ter wereld, wat hoop je dat mensen van je blog afnemen?

Er zijn veel dingen die ik wil dat mijn volgers mijn berichten wegnemen, maar ik denk dat het eerste belangrijke punt is om mijn volgers bloot te stellen aan wijnen van hoge kwaliteit die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit kan variëren van uw high-end wijnen die mainstream zijn of, nog belangrijker, niet-mainstream wijnen die qua kwaliteit en prijs vergelijkbaar zijn, maar gewoon niet zo bekend bij mijn volgers.

Omgekeerd, aan de andere kant van het spectrum, ben ik dol op het promoten van de meer alledaagse en betaalbare wijnen of mousserende wijnen die even goed zijn in termen van prijs en kwaliteit, de bank niet zullen breken en iets waar de dagelijkse consument zich mee kan identificeren en veroorloven. Ik ben altijd een grote fan geweest van de underdog en het kunnen promoten van nieuwe, hoogwaardige, betaalbare en verborgen juweeltjes, is een heel belangrijk element voor mijn rekening geworden.

De op een na belangrijkste factor die ik hoop dat mijn volgers van elke post wegnemen, is van educatieve aard. Ik vind dat volgers echt visueel zijn, dus eerst en vooral moet je ze eerst pakken met een echt scherpe en opvallende foto. Dan vind ik het altijd leuk om iets leerzaams toe te voegen aan mijn formulering die ik heb geleerd, b.v. van WSET, evenementen die ik heb bijgewoond of van chatten met goeroes uit de industrie of andere wijnliefhebbers.

Joe maakt deel uit van Qantas ‘selectie van QCollective-influencers

Zojuist voltooid WSET Level 3 Award in wijnen, hoe heb je balans gevonden tussen studeren en je fulltime baan?

Het evenwicht tussen fulltime werk en studie bestond uit lezen na werk op de meeste avonden en een groot deel van mijn weekenden besteden aan studeren. Met betrekking tot de “theorie” bleef ik altijd voor wat betreft mijn wekelijkse metingen. Dit zou een van de grootste tips zijn die ik niet sterk genoeg zou kunnen benadrukken voor iedereen die niveau 3 overweegt. Volledig voorbereid naar de les gaan door de inhoud van de onderwerpen al gelezen te hebben, maakte een enorm verschil. Ik merkte dat andere studenten in mijn klas die onvoorbereid waren, het erg moeilijk hadden om bij te blijven, vooral op avonden met veel inhoud, omdat het tempo erg snel ging en er veel te absorberen was.

Met betrekking tot de blinde proefsectie van het examen, was ik super bewust om de meerderheid van de door WSET aanbevolen proeverijen te proberen. Ik was behoorlijk ijverig in het oefenen van mijn wijnproeverijen volgens WSET Level 3 Systematische aanpak van wijnproeven (SAT).

Door uw samenwerking met Qantas ‘QCollective, raad je vaak Australische wijnregio’s aan om te bezoeken. Welke regio’s staan ​​momenteel bovenaan uw lijst?

Ik ben een gekke Riesling-fan, dus ik zou heel graag eerder dan later naar Duitsland willen gaan en vingers gekruist.Ik zou dat bezoek graag opnemen om de beroemde te kunnen bijwonen ProWein festival tegelijkertijd.

Afgezien van de meer algemeen bekende regio’s, heb ik nu een veel grotere passie na de WSET Level 3 Award in Wines om enkele van de minder bekende regio’s te bezoeken. Hampshire in Engeland staat zeker hoog op mijn lijst, want ik wil heel graag meer van de verbazingwekkende mousserende wijnen uit dit gebied proberen, evenals Tasmanië, dat veel dichter bij huis is maar ook vergelijkbare uitzonderlijke mousserende wijnen produceert, met sommige zelfs Champagnes verslaan bij blinde proeverijen.

Mijn laatste internationale regio bovenaan mijn lijst is Zuid-Afrika, met name de regio Stellenbosch. De wijnen die ik uit dit gebied probeerde in blinde proeverijen en uit mijn eigen persoonlijke consumptie waren gewoon uitstekend, plus de regio als geheel ziet er visueel verbluffend uit.

Ik ben altijd een grote fan geweest van de underdog en het kunnen promoten van nieuwe, hoogwaardige, betaalbare en verborgen juweeltjes, is een heel belangrijk element voor mijn rekening geworden.

Wat zijn je plannen voor je toekomst in wijn?

Om eerlijk te zijn, ik vind het erg leuk om als advocaat te werken en ik denk dat de wijnkant van de dingen mijn dagelijkse baan redelijk goed in evenwicht houdt. Laten we eerlijk zijn, advocaten houden van drinken! Bovendien ben ik persoonlijk getuige geweest van andere influencers die van plan waren om van hun sociale media-accounts een fulltime carrière in hun relevante niche te maken, maar bijna allemaal gaan ze weer fulltime werken. Het is super moeilijk om te doen en helaas betaalt het in veel gevallen en ook in werkelijkheid de hypotheek niet!

WSET Level 3 Award in Wines is echt een van de beste studieervaringen van mijn leven geweest en de laatste tijd is mij vaak de vraag gesteld wanneer ik met de Diploma WSET. OnceUponAWine heeft en blijft altijd een hobby voor mij, dus voorlopig is Level 3 het einde van mijn wijnstudie. Maar mijn persoonlijke motto is altijd ‘nooit zeggen nooit’ geweest, dus wie weet wat de toekomst brengt.

Een ding dat ik zeker weet, is een langetermijndoel of “droom” van mij om ergens in de wereld een boetiekwijnmakerij te bezitten of mee te investeren. Dat zou best gaaf zijn en vergeef mijn woordspeling, zal waarschijnlijk pas in mijn pensioenjaren tot bloei komen … maar het beste van alles is dat ik niet te lang hoef na te denken over de naam van een wijnmakerij! 🙂

Je kunt Joe’s wijnreis volgen Instagram en Twitter.[ad_2]

Source link