Vragen en antwoorden met Jim Gore DipWSET, directeur van WSET School London

[ad_1]

Na een jaar aan het roer van WSET’s vlaggenschipschool Jim Gore deelt DipWSET zijn trotsste prestaties en persoonlijk advies over de kracht van kennis terwijl de traditionele drankenlijst diversifieert.

Hoe heeft uw liefde voor wetenschap uw waardering voor wijn aangewakkerd na uw studie microbiologie?

Iets geeky neigingen hebben is een veel voorkomend thema voor velen van ons hier bij WSET School Londen. Ik denk zeker dat wijn voor mij de leukere kant van de wetenschap naar voren bracht. Gist, onderstammen, verschillende klonen van druiven hebben me altijd gefascineerd en mijn achtergrond heeft mijn begrip zeker geholpen.

Het meest interessante is dat twee van mijn hobby’s, tuinieren en koken, echt spelen voor de waardering van wijn in termen van het leren groeien van planten onder uitdagende omstandigheden. Pas toen ik begon met het kweken van mijn eigen planten (en een paar wijnstokken), begreep ik echt de ziektedruk waar druiventelers onder staan ​​en de frustraties die ze voelen. Ik ben eindeloos gefascineerd door hoe een wijnmaker, zoals een chef-kok, dezelfde druiven of ingrediënten kan gebruiken en zo uiteenlopende producten kan maken. Ik ben gewend aan koken, maar ik kom bij je terug over hoe mijn eerste poging om wijn te maken in Norfolk volgend jaar gaat!

Hoe hebben de inzichten die je hebt opgedaan in je carrière in de wijnhandel je carrièretraject beïnvloed?

Ik heb heel goede herinneringen aan mijn 7 jaar in de detailhandel, vooral omdat het me echt inspireerde om dapper te zijn en na de universiteit meteen door te gaan naar de wijnhandel. Ik vind het geweldig dat mijn eerste interview bij Oddbins gebaseerd was op het proeven van een glas wijn en vervolgens probeerde de fles aan een klant te verkopen. Ik vind het heel belangrijk om dagelijks te leren kennen wat ik ‘echte’ wijndrinkers zou noemen, hun eerlijke reden te begrijpen om een ​​fles wijn te kopen en hoe loyaliteit bij klanten te bevorderen. Het is te gemakkelijk voor zogenaamde wijnexperts om te snuiven over wijn en mijn collega’s in de detailhandel hebben me dat echt benadrukt. Terugkijkend was het de interactie en communicatie met klanten waar ik dol op was en het is dus echt een droombaan om een ​​team te kunnen leiden dat op grote schaal met mensen communiceert.

Als je een gesprek met een klant wilt hebben, moet je de volledige beschikbare drank kennen

Wat was je grootste prestatie in je eerste jaar als directeur van WSET School London?

Ik ben dagelijks verrast, wat het werk spannend houdt, maar met de studenten spreken en zien hoe divers hun achtergronden zijn, is echt inspirerend. Onze lessen voelen open en volledig multicultureel aan, iets waar ik ongelooflijk trots op ben. Ik zou zeggen dat de grootste prestatie tot nu toe het inhuren van onze twee nieuwste docenten is, Lauren Denyer en Christine Marsiglio. We hebben een aantal van de meest ervaren wijn-, spirit- en sakedocenten ter wereld die hier werken en ze hebben hun expertise heel snel en graag gedeeld.

Wat zijn de voordelen voor iemand die in een bepaald gebied van de industrie werkt, bijvoorbeeld wijn, om zijn kennis uit te breiden naar andere gebieden, zoals sterke drank en sake?

Er zijn niet veel “één-drankklanten” meer. We zijn opgegroeid in een wereld vol keuze waar nieuwe ervaringen meer worden gekoesterd dan traditie. Bekijk nu de drankenlijsten – cocktails concurreren met mousserende wijn als aperitief en traditionele drankjes aan het einde van het diner, zoals Port, vechten vaak om hun plaats tegen een espresso-martini. Als je een gesprek met een klant wilt hebben, moet je de volledige beschikbare drank kennen. De strengheid van het leren van sterke drank en sake-processen brengt ook fermentatie- en rijpingsaroma’s sterker in je geest, wat veel helpt bij het leren over wijnmaken op een hoger niveau.

Welk advies zou je geven aan studenten die een kwalificatie voor wijn en sterke drank bestuderen?

Mijn beste advies is om op een logische en duurzame manier te herzien. Cramming kan u helpen om het examen te halen, maar het is minder waarschijnlijk dat u de kennis op lange termijn behoudt. Hoe hoger de kwalificatie, des te meer informatieanalyse wordt verwacht, dus als een student de basis niet weet van wat de druiven en regio’s zijn en vooral hoe de wijnen smaken, is het moeilijk om vooruitgang te boeken. We raden u ten zeerste aan om online flashcard-apps te gebruiken, zodat uw woon-werkverkeer en lunchpauze kunnen worden gebruikt voor herziening.

Dompel jezelf onder in het onderwerp door met andere studenten te chatten of, als je kunt, een wijngaard of wijnmakerij te bezoeken om de geschreven woorden in hun context te plaatsen. Hoe meer je kunt visualiseren en gebruiken wat je hebt geleerd in gesprekken en toepassingen, hoe beter je de kennis zult begrijpen en behouden.

[ad_2]

Source link