Vragen en antwoorden met Emily Roux, chef-kok

[ad_1]

Emily Roux, de derde generatie van een van de meest invloedrijke culinaire familiedynastieën, heeft onlangs aangekondigd dat ze dit jaar haar eerste restaurant in Londen zal openen. Hier vertelt ze waarom ze besloot om haar kennis van wijnen en gedistilleerde dranken te ontwikkelen met een WSET-kwalificatie en de rol die wijn zal spelen in haar eerste horeca-onderneming.

Je hebt onlangs de WSET Level 2 Award in Wines and Spirits. Waarom besloot je de cursus te volgen?

Ik open dit jaar een restaurant genaamd Caractère in Notting Hill met mijn man, Diego Ferrari (chef-kok bij Michel Roux Jr. Le Gavroche), dus het is essentieel om mijn kennis in wijn / sterke drank te vergroten. Ik volgde de intensieve cursus, afgerond in een week. Hierdoor kon ik gefocust blijven en elementen onderweg niet vergeten. Ik heb elke avond een kleine herziening gedaan!

Wat vond je het leukst aan de cursus?

Mijn kennis verbreden in een vriendelijke omgeving. Ik heb veel geluk dat ik verschillende wijnen van over de hele wereld heb geprobeerd voordat ik aan de cursus begon, dus niets dat we probeerden was bijzonder nieuw. De manier om elke wijn te beschrijven en erover te praten was echter heel nieuw voor mij. Het belangrijkste dat ik van de cursus afnam, was een boek niet beoordelen op zijn kaft, of in dit geval een wijn niet beoordelen op zijn kleur.

Emily Roux en haar vader Michel Roux Jr. in de keuken

Helpt kennis van wijn en sterke drank u bij uw rol als chef-kok en beginnende restauranteur?

Het helpt vooral bij food pairing; maar helpt ook om vocaal te beschrijven wat we ruiken en proeven in elke wijn. Het helpt je ook om meer van wijn te genieten. Ik heb de neiging na te denken over het hele proces dat de druiven / sappen hebben doorgemaakt bij het proeven van een wijn. Het is zo’n ongelooflijk proces dat op zoveel verschillende manieren over de hele wereld wordt gerepliceerd.

De sommelier is erg belangrijk als onderdeel van de restaurantervaring. Een heerlijk gerecht kan op een heel ander niveau worden gebracht als het wordt vergezeld door de juiste wijn en omgekeerd. Ik heb zelf nooit sommelier willen zijn, want ik ben altijd meer gepassioneerd geweest door eten; maar ik bewonder zeker hun kennis.

Je hebt duidelijk veel culinaire genialiteit in de familie. Zijn ze ook zeer goed geïnformeerd over wijnen?

Ja, het hele gezin is erg gepassioneerd door wijnen. We hebben samen verschillende wijngaarden bezocht en waarderen altijd het werk dat in elke fles wordt gestoken.

Beoordeel een boek niet op zijn kaft, of in dit geval een wijn niet op zijn kleur.

Welk advies zou je geven aan iemand die meer wil weten over wijn?

Doen WSET-cursussen en bezoek overal wijngaarden. De cursussen zouden zeker voldoening geven voor iemand buiten de branche. De meeste mensen met wie ik op de cursus was, hadden niets met de branche te maken, gewoon erg gepassioneerd door wijn.

Volg je nog meer WSET-cursussen?

Waarom niet!

Volg Emily op Instagram en leer meer over haar eerste restaurant hier.[ad_2]

Source link