Vragen en antwoorden met Dame Wine, Cathrine Todd

[ad_1]

Sinds het behalen van het WSET-diploma in 2010 heeft Cathrine Todd een overkoepelend succes behaald als oprichter van de veelgeprezen blog Dame Wine, een lid van de Circle of Wine Writers en de wijncolumniste voor La Voce di New York. Ze was finalist voor meerdere wijnblog-prijzen, stond op de shortlist voor Roederer Emerging Wine Writer of the Year en werd op sociale media uitgeroepen tot een van de beste wijnbeïnvloeders. Hier onthult ze de inspiratie voor haar carrièreverandering, het belang van onderwijs en wat wijnconsumenten willen.

Na brede erkenning te hebben gekregen voor uw schrijven, bent u onmiskenbaar een smaakmaker in de branche. Waaraan zou u uw succes toewijzen?

Ik wil altijd iets waardevols aan de lezer leveren. En dus, wat ik ook schrijf, ik zorg ervoor dat er genoeg gedachten, onderzoek en een onderscheidende persoonlijke stem zijn om iemand mee op reis te nemen.

Ik hoor graag van mensen die mijn schrijven hebben gelezen en het gevoel hadden dat het hun opbeurde of hen op een dieper niveau aan wijn deed denken, en ik probeer iedereen te beantwoorden die me vragen stelt of me een andere kijk op het onderwerp geeft. Ik leer van mijn lezers.

Wijn schrijven kan een moeilijk veld zijn om in te breken; wat is de grootste uitdaging die je onderweg hebt moeten overwinnen en welk advies zou je degenen geven die in je voetsporen willen treden?

Een goede gewoonte is om elke dag iets te schrijven en iemand die u vertrouwt uw schrijven te laten lezen om u feedback te geven. Ik heb dat vele jaren gedaan voordat ik zelfs probeerde mijn schrijven openbaar te maken. Zodra je je er klaar voor voelt, begin je het op internet te zetten.

Persoonlijk denk ik dat het tegenwoordig voor elke wijnschrijver essentieel is om met een blog te beginnen. Het wordt een soort portfolio. In feite ontving ik voor het eerst veel van mijn professionele schrijfoptredens door het succes van mijn blog.

Na verloop van tijd zal een blog je ook helpen te beseffen wat voor soort schrijver je bent. Zodra u het type schrijven kent dat bij uw stijl past, kunt u zich concentreren op tijdschriften en tijdschriften die bij uw stem passen. Het is tijdverspilling om een ​​artikel aan een tijdschrift te ‘pitchen’ als u hun kenmerkende stem en hun lezerspubliek niet begrijpt.

Een sterke aanhang op sociale media, samen met een solide blogpubliek, zal ook veel aandacht van de redactie krijgen omdat je lezers trekt. Het kost veel tijd en geduld om op de juiste manier sociale-media-accounts op te bouwen, maar het loont omdat die mensen zich echt verbonden met je voelen. Er is geen truc of truc, je moet er tijd in steken – investeer in de relaties met je volgers.

Wijnconsumenten willen zich inleven in wijnkennis en geloven in hun eigen smaakzin.

U bent een bijdragende schrijver bij zowel Vivino als Snooth – hoe denkt u dat nieuwe digitale platforms zoals deze het gedrag van de ‘wijnconsument’ in de VS verstoren?

Ik denk dat wijnconsumenten zich willen verdiepen in wijnkennis en geloven in hun eigen smaakzin.

Mensen zijn tegenwoordig veel meer wijnwijs. Consumenten willen niet dat experts gewoon met ze praten, ze willen deel uitmaken van het gesprek – ze willen je uitdagen en je wilt ook hun stem horen.

Tegenwoordig willen wijnconsumenten in de Verenigde Staten niet alleen wijnen kopen die experts hen vertellen te kopen. Ze willen zelf meer leren en hun eigen mening vormen. Ik denk dat dit een grote stap voorwaarts is als wijnconsumerend land.

Wat inspireerde je om formele certificeringen in wijn na te streven, en hoe hebben ze je carrière helpen ontwikkelen?

Ik ben het soort persoon dat graag student is, dus het was logisch dat ik lessen ging volgen. Ik raakte echt verslaafd in 2007 toen ik WSET’s nam Level 2 Award in Wines and Spirits in New York City – ik nam toen meteen Niveau 3 en niveau 4, afstuderen aan de Diploma in 2010. Het volgen van deze cursussen, en zeker het Diploma, hielp me om een ​​geweldige basis te vormen in termen van mijn kennis van wijnregio’s, categorieën binnen de wijnindustrie en het begrijpen van de veelheid aan termen in elke sector, vooral wetende welke proeverijvoorwaarden wereldwijd worden geaccepteerd en die meer lokaal zijn voor de VS.

Gedurende die tijd werkte ik in de groothandel in wijn- en gedistilleerde verkoop, dus ik kon diepere gesprekken voeren met producenten en kon de mogelijkheid hebben om met een groot portfolio te werken en te verkopen aan een reeks klanten met verschillende behoeften.

Het Diploma biedt niet alleen de mogelijkheid om een ​​enorme hoeveelheid kennis op te doen, maar verbetert ook de analytische en communicatieve vaardigheden met de essays die vereist zijn voor de examens – ik twijfel er niet aan dat het Diploma me een betere schrijver, een betere communicator heeft gemaakt. Ik ontving zeer nuttige feedback op mijn artikelen waarin stond dat hoewel ik mijn schrijven moest ‘opruimen’, het interessant en tot nadenken stemmend was en dat ik het moest nastreven. En dus besefte ik na verloop van tijd dat ik een talent had – een rauw talent dat veel werk nodig had. Ik zou niet alleen niet de schrijver zijn die ik nu ben als ik het Diploma niet had gehaald, maar ik had niet eens geweten dat ik dat talent had.


Cathrine woont een wijnproeverij bij. Fotocredit: David Silverman DPSimages

Welke rol hebben onderwijs en kwalificaties gespeeld in de ontwikkeling van de drankenindustrie in de VS?

Pretense vliegt niet meer – sociale media en internet hebben alles veranderd! Wijnconsumenten weten nu zoveel meer en daarom moeten wijnprofessionals over een behoorlijke hoeveelheid kennis beschikken en kunnen toegeven dat ze iets niet weten. Ze moeten eerlijk, authentiek zijn en vertrouwen hebben dat is gebaseerd op echte kennis en opleiding.

Kwalificaties zijn nodig voor iedereen die zichzelf een wijnprofessional / expert noemt en niet in staat is autodidact te zijn. Hoewel ik een formele opleiding nodig had, moet ik toegeven dat er een aantal speciale mensen zijn die briljante wijnexperts zijn die nog nooit één wijncursus hebben gevolgd – maar dat had ik nooit kunnen doen.

Wat voorspelt u voor de volgende grote stap in de communicatie van wijn en sterke drank in de VS?

Sociale media, blogs, forums en apps worden de nieuwe manier voor mensen om aanbevelingen te vinden en meer te leren over wijnen en sterke dranken.

Hierdoor is de wereld een kleinere plaats. We zijn niet langer in onze eigen kleine bubbel, alleen beïnvloed door trends in onze eigen regio of zelfs land; we worden nu getroffen door niet alleen wijnexperts, maar ook consumenten uit andere landen.

Dus wat betekent dit? Merken moeten op sociale media zijn en echt nadenken over het plaatsen van berichten en foto’s die geschikt zijn voor een wereldwijd publiek, en contact opnemen met de mensen die over hun product praten – contact leggen met hen.

De dagen van loyaliteit opbouwen door blitse advertenties te plaatsen lopen ten einde en een nieuwe dag van het vertellen van echte verhalen met echte mensen, inclusief een reis met hoogte- en dieptepunten die banden opbouwt tussen consumenten en producenten, begint. We kunnen veel verschillen hebben als het gaat om wat oppervlakkig aantrekkelijk is voor verschillende culturen over de hele wereld, maar iedereen kan zich verhouden tot de strijd van de menselijke conditie – dat is de universele taal.

Deze Q&A is voorbereid op #WSETweekUSA als onderdeel van onze #grapetograin-serie.

[ad_2]

Source link