Vragen en antwoorden met Constance Savage DipWSET

[ad_1]

Na 23 jaar Supplier Relations bij Kobrand in New York, is Constance Savage verhuisd naar Walla Walla om het team te leiden bij de bekroonde wijnmakerij, L’Ecole N ° 41. Met een sterke opleiding en een breed wereldbeeld, ondersteund door 11 jaar als vertegenwoordiger van de VS in het VinExpo-bestuur, vertelt ze haar hoop voor de toekomst van de wijnmakerij en de industrie.

Waarom heb je als houder van een master in marketingcommunicatie, MBA in internationaal zakendoen en WSET Diploma, besloten om prioriteit te geven aan formeel onderwijs voor je carrière?

Ik heb altijd het gevoel gehad dat geld dat aan onderwijs wordt uitgegeven nooit wordt verspild. Misschien is dat cliché, maar het is ook waar.

De studies voor de Diploma WSET slopend waren, maar het werd gemakkelijker gemaakt door het feit dat ik gepassioneerd was (en blijf zijn) over het onderwerp. Hoe meer ik leer over wijn, hoe meer ik de overeenkomsten zie en het onderscheid begrijp tussen productiegebieden, keuzes in wijnbouw en vinificatie, evolutie in de industrie, enz.

Na het behalen van het diploma, een jaar na de MW programma, goedgekeurd om deel te nemen aan de examens, kwamen we erachter dat we ons eerste kind onderweg hadden, en ik besloot dat ik niet 100% zou kunnen geven aan het leren van alles wat ik wilde over wijn en het aanscherpen van mijn pallet. Ik besloot in plaats daarvan de MBA te volgen, die ik (in vergelijking met de MW) praktisch met gesloten ogen kon doen.

Na 13 jaar als Director of Supplier Relation bij Kobrand in New York, waarom ben je naar Washington verhuisd om L’Ecole N ° 41 te beheren?

Met meer dan 20 jaar op Kobrand, Ik wist dat ik in wezen halverwege mijn carrière was en als ik ooit iets zou willen veranderen, zou dat eerder dan later moeten zijn.

Ik bezocht Walla Walla voor het eerst in 2012 en voelde onmiddellijk affiniteit met de regio – of het nu de grootte van de stad, het klimaat, de topografie van het land, de hoeveelheid ‘cultuur’ op zo’n geïsoleerde plek was, of de warmte en gastvrijheid waarmee veel wijnhuizen mij ontvingen – ik wist dat ik in de toekomst met de regio verbonden zou zijn. L’Ecole N ° 41 viel me op tijdens mijn eerste reis. De geschiedenis van de wijnmakerij als pionier in de regio, in combinatie met de consistente en betrouwbare kwaliteit, het grote belang in de wijngaarden van het landgoed en de ‘gereserveerde’ persoonlijkheid spraken mij enorm aan. De familie Clubb (eigenaren) zijn belangrijke figuren in deze dynamische stad, een rol die ze niet licht opvatten.

Wijnmakerij L’Ecole N ° 41 in de staat Washington, VS.

Wat zijn uw belangrijkste doelen voor de toekomst van de wijnmakerij?

Ons doel bij L’Ecole is nauw verbonden met de voorhoede van de groeiende erkenning voor de wijnen van de staat Washington. Hoewel we nationaal verdeeld zijn, zie ik een geweldige kans om de activiteiten buiten de staat verder uit te breiden.

Washington wordt op de exportmarkten zeer weinig begrepen, maar dit zal ook in de tijd veranderen. De Aziatische markten zijn Europa een stap voor in het benutten van het potentieel voor wijnen uit de staat Washington. L’Ecole’s reputatie voor consistente kwaliteit plaatst ons in een goede positie om onze verkoop buiten de VS verder te diversifiëren.

Ter plaatse is ons team geweldig en ik heb het geluk om in een bedrijf te stappen dat uitstekend is geleid onder leiding van de vertrekkende General Manager, Debbie Frol. Haar aandacht voor detail en professionaliteit stelde L’Ecole in staat om uitstekend talent te hebben ontwikkeld. Mijn doel voor de toekomst is misschien om een ​​breder standpunt in te nemen, inclusief mijn begrip van de nationale markt. Evenzo denk ik dat we baat zouden kunnen hebben bij het met meer vastberadenheid bestuderen van de grote wijnen van de wereld.

Dankzij mijn tijd bij Kobrand, zullen mijn relaties ons in staat stellen om te overleggen met enkele van de meest getalenteerde producenten ter wereld.

Wat zijn volgens u de meest opvallende veranderingen in uw branche?

Ik heb de afgelopen 20 jaar veranderingen ten goede en ten kwade gezien. Aan de kant van de verzamelaar is het steeds moeilijker geworden om voor plezier in wijn te springen. Hedgefondsen die zijn georganiseerd om wijnen te verzamelen met het pure doel van beleggen, betekenen dat wijnen die 20 jaar geleden binnen bereik waren (zelfs als ze duur waren), de markt zijn opgedreven en nu stratosferisch zijn. Deze prijsstijging is verergerd door de toenemende vraag vanuit nieuwere markten.

Aan de positieve kant wordt er meer geweldige wijn geproduceerd dan ooit dankzij zowel technologie als een algemeen hoger niveau van begrip en opleiding over de hele wereld. Als consument is het een uitstekende tijd om nieuwe variëteiten of nieuwe landen of oorsprongsbenamingen te verkennen.

Ik heb altijd het gevoel gehad dat geld dat aan onderwijs wordt uitgegeven nooit wordt verspild. Misschien is dat cliché, maar het is ook waar.

Welke veranderingen zou je het liefst willen zien?

Ik zou graag zien dat mensen hun beste wijnen drinken, niet puur voor ego of investering.

Ik zou ook graag zien dat er steeds meer ideeën en knowhow worden uitgewisseld tussen producerende regio’s. Ik hoorde onlangs over een jaarlijks evenement georganiseerd door de Walla Walla Valley Wine Association: “Celebrate!”, Elk jaar gericht op een belangrijke variëteit. Ik hoop hen te helpen topproducenten aan te trekken om naar onze magische vallei te komen, en zo de lokale producenten te voorzien van onverwachte of frisse ideeën.

Enotoerisme is sinds het einde van de jaren 90 gestaag gegroeid en ik zou graag willen dat dit doorgaat. Door hands-on ervaringen krijgen nieuwe consumenten een snelle track naar expertise.

Ten slotte zou ik graag zien dat consumenten meer open van geest zijn dan hun traditionele “veilige” categorieën. In mijn gedachten zouden consumenten enorm profiteren door avontuur te omarmen, gemakkelijker te drinken in landen van herkomst, prijspunten en variëteiten.

Lees meer over Constance Savage DipWSET op L’Ecole N ° 41 hier.

[ad_2]

Source link