Vragen en antwoorden met Carole Bryon, Lady of the Grapes

[ad_1]

Carole Bryon is de geest achter de nieuwe wijnbar van Londen, Lady of the Grapes, die biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen van vrouwelijke wijnmakers presenteert. Van een Franse fijnproeversfamilie heeft wijn altijd op haar tafel gezeten, maar er waren WSET-kwalificaties voor nodig om haar vertrouwen op te bouwen in wat volgens haar een door mannen gedomineerde industrie is.

Wat inspireerde je als voormalig reclamekunstdirecteur tot een carrière in wijn?

Ik was acht jaar art director. Ik begon deze rol aanvankelijk vanwege mijn passie voor kunst, maar realiseerde me na een paar jaar dat adverteren niet echt kunst was. Toen ik begon was ik vrij jong (22 jaar) en toen veranderde mijn levensvisie. Ik wilde een meer tastbare baan vinden, ook al was er minder geld mee gemoeid.

Op 30-jarige leeftijd besloot ik gewoon dat het tijd was om te veranderen en achter een van mijn passies aan te gaan: wijn. Omdat ik uit een Franse en fijnproeversfamilie kom, hadden we altijd wijn op tafel. Ik begon er al in geïnteresseerd te zijn toen ik jong was, maar zonder enige academische kennis.

Omdat ik wilde dat wijn mijn werk werd, besloot ik door te leren WSET-kwalificaties en vond een baan als manager bij de Grocery Wine Vault, wat een geweldige plek was om mijn smaakpapillen te trainen. Ik vind nu vreugde door mensen blij te maken met goede wijn. Ik weet dat het kaasachtig klinkt, maar dit is de realiteit. Ik vind het geweldig als mensen blij zijn met een van mijn aanbevelingen en om meer advies vragen.

Maar je weet dat wijn een kunst is. Het draait allemaal om gevoeligheid. Dus ik denk dat deze twee passies niet helemaal ver van elkaar verwijderd zijn.

Lady of the Grapes richt zich op het ondersteunen van vrouwelijke wijnmakers. Wat heeft u ertoe gebracht deze behoefte aan ondersteuning te herkennen en er prioriteit aan te geven?

Voordat ik in de wijn ging werken, realiseerde ik me nooit dat de wijnindustrie door mannen werd gedomineerd. Ik begon het te beseffen door de manier waarop klanten zich gedroegen op basis van zeer clichématige stereotypen, zoals de overtuiging dat mannelijk personeel beter geïnformeerd was. Ik begon ook geïnteresseerd te raken in de wijnmakers achter de flessen waar ik van hou. Ik zag dat een paar wijn maakte, maar alleen de naam van de man werd genoemd. Ik voelde dat dit oneerlijk was, vooral toen ze allebei zoveel in het product stopten, dus besloot ik een licht op vrouwen te schijnen.

De helft van de mensen in mijn Diploma WSET klas zijn vrouw en mijn vraag is waarom is er niet hetzelfde percentage in de industrie? Ik heb wat van mijn eigen onderzoek gedaan en ontdekte dat slechts 30% van de sommeliers in het VK vrouw is.

Ik vind nu vreugde door mensen blij te maken met geweldige wijn … Ik vind het geweldig als mensen blij zijn met een van mijn aanbevelingen en om meer advies vragen.

Waarom heb je ervoor gekozen om je lijst uitsluitend te maken met biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen?

Bij de kruidenierswinkel was de wijn die we verkochten voornamelijk afkomstig van biologische wijngaarden. Hier werd ik verliefd op ze. Als je eenmaal biodynamische of natuurlijke wijnen hebt geprobeerd, kun je niet meer terug! Natuurlijke wijnen bereiken complexiteiten en afmetingen die u bij conventionele wijnbereiding nooit zou krijgen. Het zijn levende wijnen zonder toevoegingen, zonder of met een zeer laag sulfietgehalte en ze bevatten inheemse inheemse gisten. Ze zijn ook beter voor het milieu en de wijnmakers.

Biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen zijn voor mij een soort garantie en bieden transparantie. In tegenstelling tot andere eetbare producten staan ​​er weinig of geen ingrediënten op het etiket. Deze wijnen bieden het echte werk voor gezondheid en geluk en echte betrokkenheid!

Waarom besloot u als WSET-diplomastudent een formele wijnopleiding te volgen en hoe helpt het u bij uw bedrijf?

Toen ik voor het eerst dacht aan het openen van een wijnbar, was ik nieuwsgierig naar wijn, maar ik wist dat ik om een ​​wijnbedrijf op te bouwen meer academische, nauwkeurige kennis moest hebben. Ook moet een vrouw altijd ‘beter’ zijn om te bewijzen dat ze een goede professional is. Toen ik eenmaal was begonnen met de Level 1 Award in Wines Ik voelde de honger om meer te weten. WSET is een geweldige training en ik zou nooit de kennis hebben die ik nu zonder heb. Het is veel werk (zeker als je tegelijkertijd een wijnbar opent) maar het is zeker de moeite waard. Ik heb ook het gevoel dat ik meer erkenning heb in de wijnindustrie, wat erg belangrijk is, vooral als vrouw, om andere mensen te bewijzen dat ik de kennis heb en dat ik gekwalificeerd ben om in deze industrie te werken.

Carole Bryon voor Lady of the Grapes in Londen

Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen bij het opzetten van je eigen wijnbar?

Het budget staat centraal. Wees realistisch over wat u wel of niet kunt betalen (vooral als u onafhankelijk bent). Ik moest op veel deuren kloppen om financiering te vinden. Uw netwerk is in dit stadium erg belangrijk. Het vinden van de juiste locatie was ook niet eenvoudig, maar ik had het geluk een vriend te hebben die zijn restaurant op de beste locatie ooit wilde verkopen. Dan is marktonderzoek echt belangrijk, begrijp de behoeften van uw potentiële klanten. Dit was een groot deel van het businessplan.

Maar het moeilijkste is hoe om te gaan met stress en slaapgebrek. Wanneer je aan dit soort projecten begint te werken, weet je natuurlijk dat het moeilijk zal worden, maar je weet nooit hoe moeilijk het zal zijn. Mijn beste advies zou zijn, zelfs als het stressvol is en de dingen nooit gaan zoals je verwachtte, probeer te genieten van de reis en de passie te behouden. Passie is het belangrijkste. Dat voelt uw klant ook van u en dat maakt echt het verschil.

Lees meer over Lady of the Grapes op hun website www.ladyofthegrapes.com

[ad_2]

Source link