Vragen en antwoorden met Caro Maurer MW, DipWSET

[ad_1]

Caro Maurer MW, DipWSET, werkte als wijnschrijver in zowel Duitsland als de VS en heeft een uniek perspectief uit de eerste hand van zowel de oude als de nieuwe wijnwereld. Als genomineerde voor de WSET Outstanding Alumni Award 2018, vertelt ze ons de verschillen tussen de twee markten en hoe haar WSET-opleiding deuren opende naar nieuwe ervaringen.

Waarom heb je, nadat je al jaren over eten en wijn geschreven hebt, besloten om je wijnkennis te formaliseren met WSET-kwalificaties?

Eten is minder moeilijk om over te schrijven. Ik weet wat de beste ingrediënten zijn en ik kan koken, dus ik kan dit min of meer beoordelen op basis van gevoel. Maar om wijn te begrijpen, moet je zoveel meer weten over het pad van wijnstok naar glas, dat niet noodzakelijk deel uitmaakte van mijn vorige levenservaring.

Hoe vond je dat je WSET-opleiding je algehele schrijfvaardigheid en carrière ten goede kwam?

Ik herinner me nog heel goed de eerste keer dat ik de WSET-titel noemde – het was op de Seresin-wijnmakerij in Marlborough. Het bleek een zeer effectieve deuropener te zijn. Ze lieten me zelfs mijn handen in al hun biodynamische voorbereidingen steken – een intieme ervaring die ik nooit zal vergeten. De belangrijkste rol is echter de WSET Diploma gespeeld was dat het mijn vergunning was om aan het Master of Wine-programma deel te nemen. Het gaf me de basiskennis om het beste van de wijnwereld bij te houden.

Caro Maurer MW, DipWSET | Foto: caromaurer.de

Welke verschillen merkte u op in de wijnwerelden van elke regio nadat u zowel in de VS als in Duitsland had gewerkt? Denk je dat ze in de loop van de tijd meer op elkaar zijn afgestemd?

Nee, de vereisten zijn te verschillend. Over het algemeen is wijn een groot bedrijf in de VS en gelden geldregels. Duitse wijnhuizen daarentegen worden door een familie gedreven met veel hart en moed. Maar is deze diversiteit niet geweldig? Dit gebeurt alleen met wijn, niet met andere voedingsmiddelen.

Welke belangrijke dingen denkt u als adviseur voor Edeka, de grootste supermarktketen van Duitsland, in het samenstellen van een assortiment om zijn brede klantenbestand te behagen?

Het wijnaankoopteam en ik zijn op zoek naar wijnen die de beste waarde bieden voor een eerlijke prijs. We moeten altijd bedenken dat mensen een supermarkt binnengaan, een fles wijn kopen en diezelfde avond willen drinken. Deze wijnen moeten worden gemaakt voor onmiddellijke consumptie en mogen niet in de kelder worden achtergelaten om hun erfgenamen te laten drinken.

WSET gaat niet alleen over het bestuderen van wijn, het gaat ook over het begrijpen van wijn en het bevorderen van respect voor verschillende wijnculturen.

Hoe probeer je als schrijver voor nationale en regionale titels consumenten te informeren over wijn door je te schrijven boven specifieke flesaanbevelingen?

Ik beschouw mezelf als een geluksvogel. Gelukkig omdat ik kan schrijven over een van de mooiste en meest verfijnde dingen in het leven – wijn. Ik hoop dat ik erin slaag mijn liefde voor wijnen van over de hele wereld over te brengen. Het bezoeken en leren over de wijnregio’s van de wereld heeft me geholpen een groot respect te ontwikkelen voor de diversiteit van de wijncultuur en het is mijn oprechte wens om dit in mijn schrijven te weerspiegelen.

Hoe relevant denkt u dat WSET-kwalificaties vandaag voor professionals in wijn en sterke drank in Duitsland zijn?

Duitsers zijn net als iedereen die in de klassieke wijnproducerende regio’s van de Oude Wereld woont – ze genieten het meest van hun eigen wijnen. Door door de WSET-kwalificaties, krijgen kandidaten een wereldwijd perspectief. WSET gaat niet alleen over het bestuderen van wijn, het gaat ook over het begrijpen van wijn en het bevorderen van respect voor verschillende wijnculturen. Daarom gaat het om het ontwikkelen van een meer open geest.

Lees meer over de Outstanding Alumni Award-genomineerden op de WSET Awards and Graduation-website hier.

[ad_2]

Source link