Vragen en antwoorden met Andrew Sheridan DipWSET

[ad_1]

Na jaren als een van de grootste rekwisieten van Engeland rugby, heeft Andrew Sheridan de bal ingeruild voor de fles en maakt hij zijn intrede in de wijnwereld. Zijn onlangs bereikt Diploma WSET, hij onthult hoe zijn kalmte op het veld hem hielp met de druk van blind proeven en vertelt ons wat hij hoopt te halen uit zijn aanstaande werkervaring met Gezelligheid Direct.

Wanneer begon je interesse in wijn?

Mijn oom heeft altijd zeer goede en interessante wijnen meegenomen (en doet dat nog steeds) bij de lunch bij mijn ouders. Maar toen ik in Manchester woonde, nam mijn interesse echt toe en enthousiaste lokale wijnhandelaren stelden mij nieuwe wijnsoorten en -stijlen voor. Ik begon mijn smaak te verbreden en wijnen van buiten mijn comfortzone te verkennen en daarmee kwam er een verlangen naar een beter begrip van wijn en alle factoren die de verschillen verklaren.

Wat motiveerde u om uw wijnopleiding verder te ontwikkelen met WSET-kwalificaties?

Structuur en ordening heb ik altijd leuk gevonden om grip te krijgen op een nieuw onderwerp. Ik probeerde steeds meer verschillende en interessante wijnen, maar ik wilde weten waarom ze anders waren. Welke beslissingen waren er genomen in de wijngaard / wijnmakerij, wat was de relatie tussen klimaat, grond, druivensoort etc. en hoe verandert dit de zintuiglijke waarneming? WSET biedt een raamwerk dat een geleidelijke vooruitgang in detail biedt naarmate u de niveaus van de cursussen voltooit; het wordt ook wereldwijd erkend als een zeer gerespecteerd wijnonderwijsorgaan.

Structuur en ordening heb ik altijd leuk gevonden om grip te krijgen op een nieuw onderwerp.

Hoe heb je evenwicht gevonden bij het bestuderen van wijn terwijl je professioneel rugby speelde?

Ik heb de Level 2 Award in Wines & Spirits en Level 3 Award in Wines terwijl ik nog speelde (en woon in Engeland). Ik begon te studeren het diploma net na mijn pensionering van rugby door me in te schrijven voor de online versie terwijl ik in Zuid-Frankrijk verbleef. Ik denk dat mijn belangrijkste aandachtsgebied tijdens de cursus de noodzaak was om methodisch en goed voorbereid te zijn om tijd te besteden aan het absorberen en begrijpen van de details die de syllabus vereist. De online docenten waren uitstekend in het begeleiden van ons door het materiaal. Ik denk dat mijn grootste uitdaging was dat het vrij moeilijk was om in het zuiden van Frankrijk gevestigd te zijn en regelmatig nieuwe wereldwijnen te verkrijgen!

Zijn er vaardigheden waarvan je denkt dat ze niet alleen rugby spelen, maar ook wijn proeven?

Ik denk dat oefening, herhaling, aandacht voor detail en kalm blijven onder druk zeker een vereiste zijn voor zowel rugby als het proeven van wijn – vooral bij blind proeven van wijnen of sterke drank onder examenomstandigheden. In professioneel rugby bespraken we vaak onze processen en oefeningen, of dat nu tackeltechniek, line-out of scrumopstelling was. Hoe meer we deze onder stress oefenden, hoe kleiner de kans dat ze zouden uitvallen als er een grote wedstrijddruk was.

Evenzo is het belangrijk om te hebben met blind proeven, een gestandaardiseerde, consistente benadering van elk glas en een georganiseerde database in je hersenen, die vervolgens wordt geactiveerd door de kenmerken van een bepaalde wijn en je leidt tot (hopelijk) de juiste conclusies over aroma, smaak, kwaliteitsniveau en variëteit / regio. Zeker hoe meer je proeft en nadenkt over wat je proeft en waardoor het zo proeft, hoe meer succes je lijkt te hebben met evaluaties van een specifieke wijn.

Bekendheid met wijnstijlen was zeker een factor voor mij. Ik deed het veel beter met Old World-wijnen dan de New World-vluchten in het unit 3-examen, grotendeels omdat ik niet zoveel zoveel New World-wijnen had geproefd.

Andrew geniet van een glas wijn in Zuid-Frankrijk

Als afgestudeerde WSET Diploma op zoek naar een overstap naar de wijnhandel, ontving u dit jaar de Bibendum-Matthew Clark-prijs. Wat hoop je te halen uit je werkervaring met Conviviality Direct?

Hoewel ik een groot voorstander ben van formeel kwalificaties, er is geen vervanging voor ervaring en het is een geweldige kans voor mij om te leren van wijnkopers die vele jaren in het vak hebben doorgebracht. Ik heb gemerkt dat hoe meer tijd ik doorbreng met mensen die in wijn werken, hoe meer kennis ik van hen kan opdoen, omdat ze verschillende perspectieven bieden voor zo’n divers en verrijkend onderwerp.

Wat hoop je voor je toekomst in de wijnwereld?

Eerst en vooral wil ik blijven leren en genieten van wijn; Ik zou ook graag meer betrokken willen raken bij de dagelijkse aankoop / levering / educatie. Een van mijn favoriete dingen van wijn is wanneer je een fles tegenkomt die je op je weg houdt en nog beter, je ontdekt dat het minder duur is dan je dacht dat het zou zijn!

Volg Andrew’s wijnavonturen op Twitter

De Bibendum-Matthew Clark-prijs maakt deel uit van WSET Awards & Prizes, lees meer hier.

[ad_2]

Source link