Vragen en antwoorden met Adam Chapman, Chief Winemaker bij Sirromet Wines

[ad_1]

Met kwalificaties van de Melbourne University en het Australian Wine Research Institute, een wijnbouwcarrière van meer dan dertig jaargangen in Australië en Frankrijk, en meer dan 800 medailles toegeschreven aan zijn wijnen, beschouwde Sirromet’s Chief Winemaker zichzelf als een expert (en terecht!) Tot een kans ontmoeting aan de andere kant van de wereld herinnerde hem eraan dat er altijd iets nieuws te leren is in de wereld van wijn. Hij deelt het belang van bescheidenheid, op de hoogte blijven van je spel en ernaar streven om op de hoogte te blijven in een constant evoluerende branche.

Wat inspireerde je, na een carrière van meer dan 30 jaar als wijnmaker, om weer naar school te gaan?

Zoals de Chief Winemaker van Sirromet-wijnen, Ik reis elk jaar naar het buitenland om onze wijnen te promoten. Ik vind het enorm leuk om met consumenten, sommeliers enzovoort te praten over onze regio, het concept van ons merk, ons wijnbereidingsproces en natuurlijk onze wijnen.

Zo’n 4 jaar geleden was ik in Japan, waar ik een paar uur doorbracht met een 23-tal senior sommeliers over de Granite Belt en Sirrome’st-wijnen. Ik vroeg of iemand vragen had, en iemand vroeg naar onze Verdelho 2012, via een tolk:

“Ik ben dol op de textuur van deze wijn, de dichte smaken van tropisch fruit en de zuurgraad, en ik hou ervan hoe droog, mooi en toch elegant en toch zacht is. Het doet me denken aan een Torrentes, ben je het daarmee eens? ‘

Meteen beslagen mijn brein: “Oh mijn god, wat is Torrentes?”! Ik moest hem antwoorden, dus nam ik een gok en zei ja, “vergelijkbaar in stijl, met primaire fruitsmaken”, voordat ik mezelf snel verontschuldigde zodat ik Google Torrentes in de badkamer kon googlen. Gelukkig voor mij had ik het goed, maar achter de schermen was mijn trots gedeukt.

Op weg naar huis dacht ik na over deze situatie en besloot dat ik moest handelen, ik moest veranderen. Ik moest meer leren over de wereld van wijn en op de hoogte zijn van de laatste informatie en trends. Als ik ga reizen, lesgeven, ons merk wil ontwikkelen en onze wijnen wil promoten, moet ik op de hoogte zijn van mijn spel.

WSET-cursussen hebben mijn smaakpapillen opnieuw uitgevonden, gaven me een nieuwe kijk op de hele wereld van wijnen, gaven me meer passie en stelden me ook in staat anderen te helpen, wat een groot genot is.

Waarom heb je ervoor gekozen om WSET-kwalificaties na te streven?

Aanvankelijk keek ik naar studeren met de Instituut voor Masters of WineMaar aangezien de wijnwereld de afgelopen 20 jaar veel is veranderd, hebben ze de WSET Level 3 Award in wijnen en de Diploma niveau 4 kwalificaties om me weer op de hoogte te krijgen en weer in het spel te brengen voordat ik de slopende IMW-examens probeer.

Dus ik keek lokaal en vond een WSET Level 2 Award in Wines and Spirits cursus om mijn gevoelens voor deze nieuwe wereld buiten mijn wijnbouwcarrière te testen. Wauw, was het goed! 3 dagen later had ik meer nodig, dus vloog ik de interstate op voor niveau 3. Het was geweldig, maar 5 dagen later had ik nog meer nodig. Ik studeer nu anderhalf jaar voor mijn diploma met Prince Wine Store in Melbourne doe ik momenteel Unit 3 en ik ben nog steeds volop aan het pompen!

Wat was het meest lonende onderdeel van je WSET-opleiding?

De WSET-cursussen hebben mijn smaakpapillen opnieuw uitgevonden, gaven me een nieuwe kijk op de hele wereld van wijnen, gaven me meer passie en lieten me ook anderen helpen, wat een groot genot is.

Het is me ook gelukt om het Educator Training Program te voltooien, waarmee ik WSET-niveaus 1 en 2 kan onderwijzen, waardoor we de afgelopen vier jaar de eerste goedgekeurde programmaleverancier van Australië bij een wijnmakerij kunnen vestigen.


Adam is hard aan het werk in de wijnmakerij Sirromet

Welk advies heb je voor mensen in een vergelijkbare functie als jij?

Voor andere wijnmakers die proberen me te pakken (dat is Aussie om het me moeilijk te maken!) Om terug naar school te gaan, raad ik aan om het eens te proberen – probeer een cursus van niveau 2 of 3 en overtuig jezelf. Misschien word jij ook verliefd op wijnen zoals Agiorgitiko uit Nemea, Torrentes uit Salta op 3000m hoogte of Tokaji Aszu uit Hongarije, wie weet? Het is een grote wereld en de jongens van WSET hebben het gedekt!

Ik reis nog steeds en het verbaast me altijd hoeveel de sommeliers weten over de wijnen van de wereld in het algemeen, en dit is een goede les voor wijnmakers. We moeten voorbereid zijn op een wereldwijde standaard, en niet alleen op de idealistische concepten van onze landen. WSET-cursussen kunnen u misschien helpen de wereld van sommeliers en de wereldwijde wijnhandel veel beter te begrijpen.

Wat is de toekomst voor jou?

Nou, ik moet gewoon Unit 3 van het WSET Level 4 Diploma halen! Ik maak nog steeds fulltime wijn en studeer elke avond, 5 dagen per week, gedurende 2 uur – en vind het nog steeds geweldig.

Dan ben ik van plan om nog een Educator Training Program te volgen, zodat ik les kan geven op niveau 3, en het vanaf daar te volgen …

Volg deze link voor meer informatie over WSET-kwalificaties, of Bezoek onze pagina Waar te studeren om een ​​cursusaanbieder bij u in de buurt te vinden.

[ad_2]

Source link