Vraag en antwoord met Vincenzo Arnese, hoofdsommelier & wijnkoper, diner door Heston Blumenthal London, Mandarin Oriental London

[ad_1]

Vooraanstaande sommelier Vincenzo Arnese vertelt over zijn carrière, hoe WSET-kwalificaties hem hebben geholpen zijn doelen te bereiken en wat er voor nodig is om een ​​geweldige sommelier te zijn. Hij deelt ook wat advies voor aspirant-sommeliers.

Wat inspireerde je om de wereld van wijn te betreden?

Wijn is altijd een groot deel van mijn leven geweest en ik heb zeer goede herinneringen aan wijn tijdens mijn jeugd. Ik herinner me nog heel goed toen mijn grootvader me op vijfjarige leeftijd de eerste smaak gaf van zijn zelfgemaakte wijn. Ik begon me actief te interesseren voor wijn toen ik als commis sommelier werkte bij de Waterside Inn in Bray. De algemeen directeur, Diego Masciaga, besloot me toe te wijzen aan het sommelier-team – wat mijn nieuwsgierigheid naar de wereld van de wijn opwekte. De Hoofdsommelier daar daagde me altijd uit met verschillende vragen, dus onderzoek en studie werden een prettige routine. Na zestien jaar gastvrijheid leer ik nog elke dag.

Wat waren de belangrijkste uitdagingen die je moest overwinnen om als sommelier te beginnen?

Het is heel moeilijk om een ​​goede sommelier te worden. Zodra je begint, realiseer je je dat de wereld enorm is. Om dagelijks te leren, moet je een compromis sluiten op andere gebieden. Om de juiste balans te vinden tussen uw persoonlijke leven en uw kennisontwikkeling op het gebied van wijn, is veel organisatie vereist. Maar in het begin is studeren niet de enige uitdaging. Ik herinner me dat ik veel tijd heb besteed aan het begrijpen van de behoeften van gasten. De sommelier moet gevoelig zijn wanneer hij / zij een aanbeveling geeft. Het budget en de persoonlijke smaak van de gast zijn belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Een andere uitdaging is om positief te leren praten over elke wijn. Het is gemakkelijk om kritisch te zijn als we niet voor een premium wijn staan, maar ik denk dat we altijd het respectvolle werk achter elke wijn moeten respecteren – ongeacht de prijs.

Hoe hebben WSET-kwalificaties u geholpen bij uw loopbaanontwikkeling?

Ik heb mijn eerste WSET-cursus gevolgd (Niveau 2 Award in wijnen en gedistilleerde dranken) in 2013 toen ik in Australië werkte voor het restaurant Vue de Monde. Ik werd geadviseerd door de Wine Director om de cursus te volgen en, in alle eerlijkheid, was ik een beetje sceptisch omdat ik al een erkende sommelier was bij Associazione Italiana Sommelier. Ik had echter absoluut ongelijk! WSET-kwalificaties veranderden de manier waarop ik over wijn dacht en lieten me begrijpen hoe ik wat ik ruik in een wijn verbind met wijnbereidingstechnieken en de primaire aroma’s van een druif. Het was ook belangrijk bij het ontwikkelen van mijn Engelse wijnwoordenschat. De WSET Diploma was een echte game-wisselaar. Je moet veel moeite en tijd investeren om een ​​goed resultaat te bereiken en fulltime werken in een restaurant maakt dat niet zo gemakkelijk! Ik begon dagelijks te proeven en ik had een studiegroep die elke week bijeenkwam. Dit alles was nodig voor mijn groei als sommelier, zodat ik alle aspecten van de wijnwereld kon begrijpen en duidelijk kon uitleggen.

We zijn van plan elk jaar WSET-niveaus 2 en 3 in Wines-cursussen uit te voeren. Wij geloven echt dat deze cursussen onze collega’s ten goede komen doordat ze meer vertrouwen hebben in het helpen van gasten om de meest geschikte keuzes te maken bij het selecteren van wijnen.

Kun je ons iets vertellen over je rol als WSET Certified Educator voor Mandarin Oriental?

Vorig jaar hebben we besloten om enkele van onze collega’s te sturen voor wijntraining. We namen contact op met WSET en ontdekten dat we een cursus in eigen huis konden volgen. Sindsdien ben ik een WSET Certified Educator geworden en heb ik ons ​​wijneducatieprogramma ontwikkeld in de Mandarin Oriental. We zijn van plan elk jaar WSET-niveaus 2 en 3 in Wines-cursussen uit te voeren. Wij geloven echt dat deze cursussen onze collega’s ten goede komen doordat ze meer vertrouwen hebben in het helpen van gasten om de meest geschikte keuzes te maken bij het selecteren van wijnen. Investeren in onze medewerkers is een van de prioriteiten van het bedrijf. Wij geloven dat gastvrijheid door mensen wordt gemaakt en dat zij het kernonderdeel zijn van elk restaurant / hotelbedrijf. Achter de schermen van een WSET-cursus zit veel werk, maar ik moet toegeven dat het een heel goed gevoel is wanneer een groep mensen die je lesgeeft, hun doelen behalen.

Je hebt Bellavita Best UK Sommelier gewonnen in 2015 en bent net tweede geworden in de UK Ruinart Sommelier Challenge 2019. Houd je van deze competities en hoe profiteren ze je carrière?

Ik begon te concurreren in verschillende sommelierwedstrijden om mezelf uit te dagen en toe te passen wat ik dagelijks studeer onder druk. Ik vind het leuk om andere professionals te ontmoeten en iets nieuws te leren en ik geniet van het gevoel van concurrentie en de mogelijkheid om je eigen grenzen te verleggen om te verbeteren. Ik heb een aantal geweldige mensen ontmoet tijdens deze evenementen en een aantal geweldige vriendschappen ontwikkeld.

Wat zijn de belangrijkste trends die u momenteel opmerkt in de wijnvoorkeuren van diners?

Gastvrijheid kan erg gevoelig zijn voor verschillende trends, maar ik heb gemerkt dat voorkeuren variëren per specifieke groep gasten. Er zijn nog steeds veel mensen die de voorkeur geven aan de klassieke regio’s, maar tegenwoordig staan ​​er meer mensen open voor het proberen van wijnen uit minder bekende landen en druivenrassen met onuitspreekbare namen! Wijnen uit Griekenland en Portugal en zelfs Georgië en Turkije worden vaker gevraagd! De laatste tijd heb ik ook veel verzoeken ontvangen voor Britse wijnen (niet alleen mousserend) en voor roze gin – de doordrenkte geest, niet de cocktail. Ik heb gemerkt dat gasten over het algemeen meer kennis hebben en bereid zijn om iets nieuws te proberen.

Tot slot, heb je woorden van wijsheid voor iedereen die een carrière als sommelier overweegt?

Het beste advies dat ik kan geven aan iemand die een carrière als sommelier wil beginnen, is dat kennis belangrijk is, maar niet de prioriteit. Dat komt met de tijd en voorbereiding. Wat absoluut noodzakelijk is, is een positieve houding en het vermogen om te allen tijde nederig te blijven. Je moet in staat zijn om moeilijke situaties gevoelig aan te pakken, in het besef dat iedereen verschillende meningen en smaken heeft. Onze primaire taak is om deze smaken te begrijpen en de perfecte oplossing voor de gast te bedenken. Ik adviseer nieuwe starters altijd om te leren door anderen te kijken – luister en observeer gasten en je manager.

[ad_2]

Source link