Vraag en antwoord met Joseph Hallam DipWSET, Vintners ‘Cup winnaar 2018

[ad_1]

WSET Business Development Manager – Europa, Joseph Hallam DipWSET is winnaar van de Vintners ’Cup 2018, die het hoogste totale cijfer behaalde in het WSET Diploma. Hier adviseert hij andere studenten over hoe ze met succes kunnen studeren en legt hij de waarde uit van wijneducatie voor professionals over de hele wereld.

Wat wekte oorspronkelijk uw interesse in wijn en sterke drank en inspireerde u om een ​​carrière in de handel aan te gaan?

Ik ging werken Majestueuze wijn rechtstreeks van de universiteit. Ik had erover nagedacht om een ​​post-grad te doen, maar ik wilde ook een nieuwe uitdaging en beginnen die schuld weg te nemen. Dus, mijn compromis was in welke baan ik ook ging, ik moest nog leren, bij voorkeur met een nieuwe kwalificatie en een kans om die kennis te gebruiken. De wijnindustrie was een gemakkelijke keuze voor mij: ik genoot van wijn maar wist heel weinig; Ik hield van het idee om met een tastbaar product te werken; en ik dacht dat het zou passen bij mijn studies in Europese talen.

In mijn eerste sollicitatiegesprek, toen mij werd gevraagd wat mijn favoriete wijn was, zei ik Manzanilla. Het is zo uniek en het zat echt in mijn gedachten voordat ik iets over wijn wist. Ik heb genoten van het leren hoe het uiteindelijk proeft zoals het is, en ik ben blij dat het nog steeds een van mijn favorieten is. Ik heb slechts een jaar bij Majestic doorgebracht, maar ik heb zoveel opgenomen, veel wijn geproefd en een briljante manager gehad die de verschillende stijlen en regio’s uitlegde. Als je in een baan bent waar klanten aankomen en om advies vragen in je eerste week, richt je je geest echt!

Waarom denk je dat formeel onderwijs zo belangrijk is voor professionals in wijn en gedistilleerde dranken?

Onderdeel hiervan is vertrouwen, vooral als een jonge professional. Toen ik in de industrie begon, dook ik elke avond na het werk in mijn studieboeken. Ik wilde met klanten vol vertrouwen praten en weten over welke wijnen ze vroegen. Het betekende ook dat ik me goed voelde zeggen: “Eigenlijk heb ik daar nog nooit van gehoord – vertel me meer …”

Mensen die met mij werken, weten dat dit een van mijn favoriete onderwerpen is … WSET-kwalificaties zijn gemaakt uit een specifieke Britse behoefte waarin we altijd het grootste deel van onze wijn hebben geïmporteerd; we streefden ernaar de binnenlandse industrie voor te bereiden om deze wijnen te begrijpen, om een ​​enorm scala aan variëteiten, geografieën en wijnbereidingstechnieken te kunnen verwerken, en ze eenvoudig uit te leggen.

Wat ik nu graag in mijn werk doe, is WSET introduceren bij Europeanen die vanuit een tegenovergestelde invalshoek komen en vragen: “Hoe maak ik mijn lokale product aantrekkelijk voor kopers die deze enorme internationale keuze hebben?” We hebben allemaal persoonlijke favorieten, maar formeel onderwijs is de beste omgeving om producten objectief, vergelijkend en met de juiste redenering te beoordelen waarom ze vergelijkbaar of verschillend zijn.

Joseph Hallam DipWSET aanwezig namens WSET op Vinart Festival 2018 in Kroatië | Foto: jutarnji.hr

Heb je ondervonden dat verbondenheid met WSET, zowel in je carrière als als houder van kwalificaties, je heeft geholpen bij het internationaal netwerken?

Mijn werk biedt me een geweldige kans om mensen in heel Europa te ontmoeten met een enorme reeks ervaringen en expertise. Ik ben gefascineerd om de verschillende routes te zien die onze studenten en docenten hebben genomen om in een WSET-klaslokaal te komen – maar wat de achtergrond ook is, over het algemeen vind ik een gedeeld enthousiasme voor het begrijpen van kwaliteit en context.

In sommige opzichten ben ik meer thuis in het buitenland, dus als een Diploma student is mijn kans geweest om een ​​paar vrienden te maken in het VK. Ik doe waarschijnlijk dingen omgekeerd.

Wat was je geheim van het zo succesvol studeren van het WSET Diploma als winnaar van de prestigieuze Vintners ‘Cup?

Een van de grote verschillen tussen Niveau 3 Award in wijnen en diploma’s is dat je de rol van producenten en merken bespreekt, en dat studenten dit moeten omarmen. Als u alle technische en juridische informatie kunt relateren aan iets tastbaars en relevant voor uw markt, helpt dat dingen in uw geheugen op te lossen. Ik denk niet dat technische fiches de beste manier zijn voor producenten om hun wijnen te verkopen, maar ze zijn geweldig voor studenten! En helaas word ik erg enthousiast over een up-to-date, goed georganiseerde generieke body-website.

Negeer de basisprincipes van het onderwerp niet: ik begon elke revisiesectie door mijn niveau 3-handboek te lezen. Ja, ik ben bevooroordeeld, maar ik vind dit echt het duidelijkste, meest consistente boek dat alle grote regio’s bestrijkt.

Tot slot, heb een mening over wat de industrie zou kunnen verbeteren en waarom. Nogmaals, bekijk voorbeelden in uw markt of onder uw favoriete wijnen en gebruik die in uw essays.

Formeel onderwijs is de beste omgeving om producten objectief, vergelijkend en met de juiste redenering te beoordelen waarom ze vergelijkbaar of verschillend zijn.

Wat vond je het leukste aan het studeren van het diploma? Waren er onderwerpen die je leuker vond dan je had verwacht?

Ik ben behoorlijk ruimdenkend en wat altijd aantrekkelijk is geweest voor de drankenindustrie in het algemeen, en het Diploma in het bijzonder bestuderen, is de kans om veel verschillende onderwerpen, regio’s en producten te bestuderen. Er waren kleine verrassingen: ik heb altijd van fizz gehouden, maar in het verleden had ik me echt beperkt tot traditionele methode-wijnen. De diplomasessies brachten me opnieuw in contact met dingen als Sekt, Asti en Lambrusco die ik nu waar mogelijk open voor vrienden en familie.

Ik ben opgewonden dat ik eindelijk het gevoel heb dat ik een behoorlijke basis heb in deze enorm diverse branche. De afgelopen jaren heb ik een aantal regio’s en categorieën kunnen identificeren waar ik nog meer over wil leren, dus dat is het plan vanaf hier.

Meer informatie over de afgestudeerden en prijswinnaars van WSET Awards & Graduation 2019 hier.

[ad_2]

Source link