Vraag en antwoord met Diego Pinilla, Codorníu Raventos

[ad_1]

Als directeur van Winemaking voor Codorníu Raventos deelt Diego Pinilla hoe hij de groep leidt in zijn missie om de cava-categorie te premiumiseren terwijl hij zijn verschillende regionaal reflecterende wijnen uit wijngaarden in Spanje, Argentinië en de VS promoot.

Vertel ons over uw reis in de wereld van wijn.

Mijn wortels liggen al enkele generaties in wijn. Mijn eerste herinneringen brengen me terug naar de wijngaarden met mijn grootvader toen ik een kind was. De tijd verstreek en ik besefte dat ik een wilde worden wijnmaker toen ik mijn studie ingenieur in Montpellier afmaakte. Na mijn afstuderen in wijnbouw en wijnmaken in Frankrijk, kon ik mijn werk combineren met mijn passie: reizen. Ik werkte in Saint Emilion, Australië, Nieuw-Zeeland, Napa Valley en Chili.

Nadat ik de wereld had geoogst, vestigde ik me in Rioja, waar ik betrokken was bij wijnbereidingsprojecten voor zowel Rioja als Ribera del Duero. In 2007 begon ik te werken in Bodegas Bilbaínas, in Rioja, enthousiast over de uitdagingen waarmee de historische wijnmakerij net werd geconfronteerd. In 2016, meer dan 20 oogsten na mijn eerste jaargang, werd ik benoemd tot directeur van Winemaking van de groep Codorníu Raventós.

Wat hoop je te bereiken in je rol als Director of Winemaking bij Codorníu?

Mijn belangrijkste doel is dat onze wijnen hun oorsprong weerspiegelen. We willen dat onze consumenten onze regio’s, ons landschap en ons erfgoed in elke slok proeven. Elk van onze wijnen, met hun eigen persoonlijkheid, moet een kwaliteitsreferentie zijn in hun regio. Mijn verantwoordelijkheid is om elke wijnmaker te ondersteunen, hen te helpen de juiste vruchten en middelen te hebben om dit doel te bereiken.

Ik heb ook de verantwoordelijkheid om de erfenis van onze historische huizen te respecteren. Wij zijn niet de eerste en we zullen niet de laatste wijnmakers in onze wijnmakerijen zijn. We moeten loyaal zijn aan de huisfilosofie en overal coherente geweldige wijnen maken. Maar ik wil ook dicht bij onze consument staan ​​en hen unieke ervaringen achter elke wijn kunnen bieden.

Diego Pinilla, directeur van wijnbouw voor Codorníu Raventos

Hoe denk je dat formeel onderwijs zoals WSET-kwalificaties wijnprofessionals kan helpen met consumenten over hun producten te communiceren?

Wijneducatie, zoals WSET, is van cruciaal belang voor de wijnindustrie. Niet alleen voor wijnverkoopkrachten ― en wijnhandelaren in het algemeen ― die een duidelijk en duidelijk verkoopgesprek nodig hebben, maar uiteindelijk zijn we allemaal in verkoop. Een diep begrip van wat we in handen hebben, zal onze boodschap aan de eindverbruiker aanzienlijk verbeteren. Het is niet nodig om complexiteit in de communicatie toe te voegen, maar we moeten uitleggen wat we correct verkopen.

Spanje heeft een grote uitdaging. We lopen een beetje achter op Frankrijk of Italië en zelfs op enkele nieuwe wereldregio’s. We moeten de wereld leren hoe uniek de wijnen zijn die we hier maken. We hebben een geweldige kans om Spanje te plaatsen waar Spanje zou moeten zijn.

Hoe denk je dat de perceptie van cava moet veranderen en wat doet Codorníu om de categorie te premiumiseren?

Cava is cava en heeft zijn eigen persoonlijkheid. Het is gemaakt met de traditionele methode sinds 1872, toen Codorníu de eerste fles in de geschiedenis van cava maakte. Onze variëteiten, bodems en klimaat verschillen van andere delen van de wereld. We hebben unieke wijnen, met hun eigen persoonlijkheid, zelfs als we dezelfde methode gebruiken. Onze wortels, onze geschiedenis, onze wijngaarden en ons landschap laten zien in elke wijn die we maken is het beste dat Codorníu kan doen om de categorie te premiumiseren.

Ik wil dicht bij onze consument staan ​​en hen unieke ervaringen kunnen bieden achter elke wijn.

Codorníu staat bekend als een cava-producent, maar wilt u het profiel van uw stille wijnen verhogen?

We weten dat Codorníu een toonaangevend cava-merk is, maar ons erfgoed omvat ook de rest van onze wijnhuizen.

Bodegas Bilbaínas ― en onze Viña Pomal-wijn, die sinds 1901 wordt gemaakt, hebben bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage aan de geschiedenis van Rioja; Legaris in Ribera del Duero heeft een onmiskenbare reputatie in de regio; Raimat pioniert al meer dan een eeuw op de markt voor stille wijn in Catalonië; Scala Dei in Priorat is het oudste wijnhuis in de regio en bezit eeuwenoude wijngaarden; Abadía de Poblet maakt uitstekende wijnen in de kloosterwijnmakerij en leidt de herontdekking van Conca de Barbera. Maar ook uit Spanje: Artesa in Napa wordt algemeen erkend als een prestigieuze wijnmakerij en de wijnen van Séptima in Argentinië hebben veel lovende recensies ontvangen.

Elk wijnhuis maakt rijke en kwaliteitswijnen door hun geschiedenis, hun erfgoed en de eigenheid van hun wijngaard te respecteren.

Codorníu Raventos is lid van WSET Corporate Patrons, lees meer over het programma hier.

[ad_2]

Source link