Vraag en antwoord met Chelsie Petras, wijncommunicator

[ad_1]

Chelsie Petras (ChelLovesWine) is een wijnliefhebber en blogger uit New York. Haar doel is om wijn minder intimiderend te maken. Hier geeft Chelsie ons inzicht in de wereld van wijncommunicatie en legt ze haar rol als een van uit WSET’s Amerikaanse ambassadeurs voor de Wine Education Week.

Hoe is het om een ​​wijncommunicator te zijn in New York?

Er is geen betere plek dan NYC om over wijn te praten. Ik ben hier graag als blogger in de wijngemeenschap. Elke keer als ik een evenement bijwoon, een wijnmaker ontmoet of een collega-wijnliefhebber ontmoet, word ik nog meer verliefd op wijn!

Wat heeft je liefde voor wijn aangewakkerd?

Ik heb altijd van wijn genoten, maar toen ik zes jaar geleden in NYC aankwam, bloeide mijn liefde voor wijn echt. Het mooie van NYC is dat je hier elke gewenste wijn kunt krijgen, dus het liet me echt zoveel nieuwe wijnen proeven en proberen. Elke keer als ik een nieuwe wijn of een nieuwe wijnbar in de stad probeer, leer ik iets nieuws en dat houdt mijn liefde voor wijn fris en opwindend!

Hoe hebt u WSET voor het eerst ontdekt?

Ik kwam er voor het eerst achter WSET op Instagram! Veel mensen in de wijnindustrie die ik bewonder hebben een bepaald opleidingsniveau gehad via de WSET. Ik begon meteen te overwegen om deze certificeringen ook te nemen, omdat het echt belangrijk voor me was om een ​​manier te vinden om meer over wijn te leren en ook mijn lezers en volgers te laten zien dat ik buiten de basiskennis over wijn wist.

Hoe was je WSET-ervaring tot nu toe?

Ik heb tot nu toe genoten van mijn ervaring met de WSET. ik heb de … genomen Niveau 2 Award in wijnen & Spirits in februari 2018 en begonnen met mijn Niveau 3 Award in wijn & Spirits begin 2019. Het proces van start tot finish heeft het echt gemakkelijk voor mij gemaakt om mijn kennis te vergroten, maar daagde me ook uit op manieren die ik niet had verwacht. Een fulltime medewerker zijn en studeren voor een examen is absoluut veeleisend!

Je bent een ambassadeur voor WSET’s Wine Education Week – wat is je mening over deze campagne?

Ik vind deze campagne zo belangrijk in de wijnindustrie. Wijneducatie is hoe ik ben gekomen waar ik nu ben. Zoveel mensen zijn bang voor wijn omdat ze het niet begrijpen en dat is waar onderwijs een rol speelt. Wat ik het leukste vind aan wijn is dat er altijd iets nieuws te leren valt. Dat is waarom wijneducatie de sleutel is in deze industrie. Kennis van wijn van begin tot einde geeft je meer begrip en waardering voor de wijn als geheel. Het is cruciaal om een ​​organisatie als de WSET te hebben waarmee je in een positieve omgeving kunt leren.

Eventuele tips voor degenen die ernaar streven in uw voetsporen te treden?

In termen van leren over wijn, zeg ik smaak, smaak, smaak en neem je WSET-kwalificaties! Hoe meer u wijn proeft, hoe meer u kunt leren over verschillende soorten, regio’s en stijlen van wijnmaken. Als je meer wilt doen op het gebied van wijncommunicatie, zeg ik dat je moet beginnen met een vorm van sociaal platform – of het nu Instagram, Twitter of je eigen blog is – en begin gewoon met schrijven. Ik begon met alleen een persoonlijke blog die is uitgegroeid tot een Instagram-pagina en heb nu samenwerkingsverbanden met geweldige merken.

Help ons de vreugde van het leren van wijn te vieren, neem deel aan onze wereldwijde wijneducatie week. Met meer dan 500 evenementen in 47 landen is er voor elk wat wils. Bekijk wat er bij jou in de buurt gebeurt op de Officiële website van de Wine Education Week.[ad_2]

Source link