Vraag & Antwoord met Vanessa Price DipWSET, Maisons Marques & Domaines

[ad_1]

Verliefd geworden op wijn tijdens een part-time functie bij een wijnmakerij in Kentucky, is Vanessa Price DipWSET nu gevestigd in New York als Area Manager voor Maisons Marques & Domaines / Champagne Louis Roederer en een WSET Educator bij International Wine Centre (IWC). Ze legt uit wat haar open benadering van de wereld van wijnen heeft aangewakkerd en hoe ze hoopt wijn inclusiever te maken door middel van onderwijs.

Oorspronkelijk uit Kentucky, hoe heeft uw ervaring in een wijnmakerij met lokale druiven uit de Ohio River Valley uw interesse in wijnen beïnvloed?

Ik leerde al vroeg dat er ruimte was aan tafel voor alle soorten wijnen – mijn benadering van wijn is niet zo dogmatisch als het zou zijn geweest als ik eerst alleen aan de klassiekers was blootgesteld. Toen de kans zich voordeed om bij een wijnmakerij in Kentucky te werken, was het meer noodzakelijk dat mijn werkrooster overeenkwam met mijn universitaire studies dan iets anders. Ik wist niet dat het zoveel meer zou worden.

Toen ik bij het wijnhuis werkte, begon ik niet alleen te leren over Vinifera-wijnstokken, maar ook over de hybriden die veel wijnmakers aan de oostkust van de VS verbouwen. De geschiedenis achter de wijnen en het enorme spectrum aan stijlen en smaken die deze druiven konden produceren, fascineerde me.

Het was ook een magische plek in termen van de cast van personages die de wijnbar achtervolgde die in het weekend voor het publiek toegankelijk was. Van het kleine personeel tot de vaste gasten, we waren onze eigen unieke kleine familie die alleen maar heeft bijgedragen aan het verdiepen van mijn liefdesrelatie met de gemeenschappelijke wijn die kan worden gebouwd. Pas toen ik naar NYC verhuisde en in de wijnhandel kwam, begreep ik hoe unieke wijnen uit de AVA van Ohio River Valley en anderen zoals het waren. Dit is een perspectief dat ik koester in de industrie.

Vanessa Price DipWSET is de Area Manager Metro New York bij Maisons Marques & Domaines / Champagne Louis Roederer

Nadat je je carrière in wijn in de horeca begon, wat was de reden dat je naar het onderwijs ging

Het meest fascinerende voor mij om te leren was dat in Europa de opleiding van wijn zoveel meer gestandaardiseerd is dan in de VS. Ik begon te werken in een wijnbar in Manhattan zonder formeel onderwijs. Het duurde niet lang voordat ik besefte dat ik mijn spel moest opvoeren als ik van dit pad iets meer wilde maken. Ik had nooit gedacht dat het me zover zou brengen als het is – maar ben er zo dankbaar voor. Het heeft me geholpen door zoveel deuren te lopen die anders misschien niet open hadden gestaan. Van schrijven tot lesgeven tot dagelijkse banen voor mensen die gewoon geloven dat wat ik te zeggen heb geldigheid heeft, het is moeilijk om het belang van het formaliseren van uw opleiding in onze branche te overschatten. Ik ben WSET dankbaar en de kansen die hun educatieplatform me heeft geboden te grijpen.

Wat vind je het leukste aan mensen over wijn leren?

Ik hou ervan om wijn inclusief te maken. Wijn moet democratischer zijn. WSET biedt hulpmiddelen die mensen helpen over wijn te informeren zonder dat ze het gevoel hebben dat ze deel moeten uitmaken van de industrie om op hun eigen voorwaarden wijn te begrijpen en ervan te genieten. Zeker als studenten door willen gaan naar Diploma en verder is er een dieper niveau van toewijding vereist zoals op elk gebied – maar het pad om te beginnen is open en gastvrij voor iedereen waar ik van hou.

Hoe diverser je je ervaringen in wijn laat zijn, hoe succesvoller je zult worden.

Als New York Area Manager voor Maisons Marques & Domaines / Champagne Louis Roederer, hoe vindt u uw WSET-opleiding helpt bij uw dagelijkse rol?

Het is bijvoorbeeld verbazingwekkend hoe vaak ik consumenten tegenkom die klagen over hoe duur Champagne is, terwijl het in werkelijkheid een van de grootste waarden is. Het is een van de meest onbegrepen categorieën op de markt. Als je bedenkt hoe buitengewoon tijdrovend de productie is en dat het een van de meest naadloze balans biedt tussen techniek en kunst in de wijnwereld, is Champagne zonder twijfel de beste waar voor je geld die we kunnen kopen.

WSET heeft me geholpen om de educatieve vaardigheden te verwerven die me in staat stellen om consumenten te helpen dit belangrijke marktfeit te begrijpen, zowel vanuit academisch als menselijk perspectief.

Welk advies zou je geven aan iedereen die een carrière in de wijnhandel wil beginnen?

Formaliseer je opleiding! Sommige van mijn grootste partnerschappen in de industrie van vandaag zijn vriendschappen die via Diploma worden gesmeed. En de kracht van het kunnen identificeren als DipWSET houdt gewicht dat aanzienlijk is.

Probeer daarnaast zoveel mogelijk facetten van de wijnindustrie te ervaren. Liefdevolle wijn is een geweldige plek om te beginnen, maar het is niet genoeg. De mensen die de wijn maken, de wijn importeren, de wijn distribueren, de wijn verkopen, de wijn serveren, over de wijn schrijven en de wijn promoten – ze hebben allemaal lenzen op de wereld van wijn die individueel uniek en fascinerend zijn. Hoe diverser je je ervaringen in wijn laat zijn, hoe succesvoller je zult worden.

Meer informatie over Vanessa Price DipWSET op de IWC website of maak contact met haar op LinkedIn hier.

[ad_2]

Source link