Twintig jaar wineanorak!

[ad_1]

Vandaag heb ik de wereld officieel verteld over de nieuwe wineanorak-website! (Zie de persbericht hier.) Het is nu zo’n 20 jaar online en ik heb het onlangs opnieuw ontworpen. Het was de belangrijkste update in deze tijd, en het was nodig. Het internet is de afgelopen 20 jaar substantieel verder gegaan en mijn update had om een ​​aantal redelijk serieuze technische redenen geen gelijke tred gehouden met nieuwe ontwikkelingen (ik wilde vooral de continuïteit met het verleden niet verliezen: er zijn veel materiaal daar, en de belangrijkste updates betekenen opnieuw beginnen.)

De nieuwe website wordt geleverd met nieuwe functionaliteit en een nieuwe bijdrager, mijn collega Treve Ring. En het verzendt al een aantal echt sterke nieuwe inhoud. Hierover volgt nog meer. Voor nu vond ik het leuk om te kijken hoe dingen met de tijd zijn veranderd.

Zo zag wineanorak eruit in de zomer van 2000, slechts zes maanden na de lancering. Het was een begin. Naar de maatstaven van die tijd was het OK. Het begon aardig wat verkeer te krijgen. Ik begon advertentiegeld te verdienen (toen £ 30 cpm).
In september 2001 begon ik een blog. Het was de tweede wijnblog ooit. De oudste is niet langer actief. Tot op de dag van vandaag kun je mijn blog volgen tot het allereerste bericht. Dat is best cool.
In januari 2006 schakelde ik mijn blog over naar ‘blogger’, het blogplatform van Google. Ik was er vier jaar voordat ik overschakelde naar WordPress.
Dit is de post die ik in februari 2008 heb geplaatst: het is de dag dat ik de dagtaak verliet en fulltime ging. Een belangrijk moment. Ik had twee kinderen van 11 en 12 en ik was toen de enige verdiener.
In 2010 heb ik de site opnieuw ontworpen. De hoofdpagina was nog steeds statische html en ik veranderde de blog in wordpress. Dit zou 9 jaar duren. Tegen de tijd dat ik de volgende schakelaar maakte, kraakte het een beetje in de naden. Maar technisch moeilijk om bij te werken zonder de oude inhoud te verliezen.
Het wordpress-aangedreven blog. Tegen het einde was het meeste van mijn materiaal hier gaande.

Dus de grote verandering, vandaag gelanceerd. Alles staat op WordPress. De blog (waar u nu bent) en de hoofdsite. De blog is nu meer een blog; de hoofdsite heeft een tijdschriftindeling en krijgt het grootste deel van de inhoud. Het is opwindend om dingen vooruit te zien gaan. Het was een leuke reis, en niet een die ik had kunnen plannen.

Ik heb nu ook een mailinglijst: abonneer hier voor updates, en ook voor exclusieve inhoud!

En hier is de persbericht van de nieuwe lancering.

[ad_2]

Source link