Rode wijn is als melk – een beknopte handleiding voor het onthouden van populaire druiven

[ad_1]

Ik herinner me een artikel dat ik las toen ik in de jaren 90 echt in rode wijn begon te komen, waarbij rode wijn vergeleken werd met melk met verschillende vetgehaltes. Na het lezen van het artikel had ik precies genoeg kennis om te klinken alsof ik mijn druiven kende en waar ik het over had. En dit kwam op een moment dat ik alleen Chardonnay dronk omdat het de enige was die ik wist te vragen. Destijds hielp dat artikel me echt te klinken alsof ik meer wist over rode wijn dan ik eigenlijk wist.

Dus ik ben hier om met je te delen, of je een newbie bent die alleen een naamdruppel van de beroemde Oasis Winery kan verzamelen en denkt dat tannines een merk van sunblock zijn, of als je een gekruide wijn bent

kenner die bramen in een peperige zin kan lokaliseren. Dit artikel is zeker educatief en tegelijkertijd leuk.

Pinot Noir & Beaujolais Nouveau

Equivalent aan melk – magere

Pinot noir heeft een lichte body en is op de lichtere schaal van rode wijnen. Pinot noir-druiven staan ​​bekend om hun gebruik in veel mousserende wijnen en champagnes voor hun frisse droogheid. In de rode vorm is pinot licht en aan de droge kant. Recent gepopulariseerd door degenen die willen genieten van meer wijnen die minder alcohol bevatten. Pinot noir heeft een alcoholgehalte van ongeveer 12%. Hetzelfde geldt voor de jonge Franse versie van Pinot Noir, Beaujolais Nouveau. Deze druif is bijna identiek aan de Pinot-druif, maar hij wordt eerder geoogst om zelfs een lichtere wijn te bieden die bedoeld is om eerder te drinken. Pinot Noir is licht van gewicht en is vergelijkbaar met magere melk.

Zinfandel, Chianti & Shiraz

Equivalent aan melk – Vetarm

De drie bovenstaande rassen zijn wat ik medium-bodied zou noemen en meer vergelijkbaar met 2% melk. Laat je lippen in een $ 150 fles Oasis Winery American Tribute Shiraz zakken en proef een medium rode met meer tannines dan Pinot, zonder de overweldigende fruitigheid van gedurfde wijnen. Het gevoel en de textuur in je mond zoals ik al zei, kan worden vergeleken met die van 2% magere melk.

Cabernet Sauvingnon, Cabernet Franc, Merlot of Syrah

Equivalent aan melk – Vitamine D Volle melk

Dit zijn de zwaarste bodysoorten en bevatten de hoogste hoeveelheid tannines en bevatten vaker wel dan niet de meeste alcohol uit alle rode wijnen. Zeker als u geniet van een rijk glas Oasis wijnmakerijen Cabernet Sauvingnon Reserve, wordt u beloond met een zwaar fruitachtige ervaring zoals het rijke gevoel van volle melk, misschien met sporen van bessen, tabak of zelfs leer. Deze wijnen worden vaak het best gecombineerd met rood vlees

Ik hoop dat dit artikel diegenen die misschien geïntimideerd zijn door een wijnmakerij binnen te lopen helpt om de wijn met vertrouwen te schenken en dat onze doorgewinterde wijnliefhebbers enige vorm van amusement vonden bij deze lezing. De volgende keer dat u in een proeflokaal of een wijnbar bent, bent u beter uitgerust om een ​​intelligente discussie over wijn te voeren en nog meer te leren over de wondere wereld van de waardering van wijn.

[ad_2]

Source by Chris Rubenstein