Q&A met Vincenzo Arnese, Head Sommelier & Wine Buyer, Dinner door Heston Blumenthal London, Mandarin Oriental London

[ad_1]

Toonaangevende sommelier Vincenzo Arnese vertelt ons over zijn carrièrepad, hoe WSET-kwalificaties hem hebben geholpen zijn doelen na te streven en wat er nodig is om een ​​geweldige sommelier te zijn. Hij deelt ook wat advies voor aspirant-sommeliers.

Wat inspireerde je om de wereld van wijn te betreden?

Wijn is altijd een groot deel van mijn leven geweest en ik heb tijdens mijn jeugd zeer goede herinneringen aan wijn. Ik herinner me nog heel goed toen mijn grootvader mij op vijfjarige leeftijd de eerste smaak van zijn zelfgemaakte wijn gaf. Ik raakte actief geïnteresseerd in wijn toen ik werkte als commis-sommelier bij de Waterside Inn in Bray. De General Manager, Diego Masciaga, besloot mij aan te wijzen bij het sommelierteam – wat mijn nieuwsgierigheid naar de wijnwereld wekte. De Head Sommelier daar daagde me altijd uit met verschillende vragen, dus onderzoeken en studeren werd een prettige routine. Na zestien jaar gastvrijheid leer ik nog elke dag.

Wat waren de belangrijkste uitdagingen die je moest overwinnen om als sommelier te beginnen?

Het is erg moeilijk om een ​​goede sommelier te worden. Zodra je begint, realiseer je je dat de wereld enorm is. Om dagelijks te leren, moet je een compromis sluiten op andere gebieden. Om de juiste balans te vinden tussen je persoonlijke leven en je wijnkennisontwikkeling is veel organisatie nodig. Maar in het begin is studeren niet de enige uitdaging. Ik herinner me dat ik veel tijd heb besteed aan het begrijpen van de behoeften van gasten. De sommelier moet gevoelig zijn wanneer hij / zij een aanbeveling geeft. Het budget en de persoonlijke smaak van de gast zijn belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Een andere uitdaging is om positief over elke wijn te leren praten. Het is gemakkelijk om kritisch te zijn als we niet voor een premium wijn staan, maar ik denk dat we altijd respect moeten hebben voor het harde werk achter elke wijn – ongeacht de prijs.

Hoe hebben WSET-kwalificaties u geholpen bij uw loopbaanontwikkeling?

Ik heb mijn eerste WSET-cursus gevolgd (Level 2 Award in Wines and Spirits) in 2013 toen ik in Australië werkte voor restaurant Vue de Monde. Ik werd door de Wine Director geadviseerd om de cursus te volgen en eerlijk gezegd was ik een beetje sceptisch omdat ik al een geaccrediteerde sommelier was bij Associazione Italiana Sommelier. Maar ik had het absoluut mis! WSET-kwalificaties veranderden de manier waarop ik over wijn dacht en lieten me begrijpen hoe ik wat ik ruik in een wijn kan verbinden met wijnbereidingstechnieken en de primaire aroma’s van een druif. Het was ook belangrijk bij het ontwikkelen van mijn Engelse wijnwoordenschat. De Diploma WSET was een echte game changer. Je moet veel moeite en tijd investeren om een ​​goed resultaat te behalen en fulltime werken in een restaurant maakt dat niet makkelijk! Ik begon dagelijks te proeven en ik had een studiegroep die wekelijks samenkwam. Dit alles was nodig voor mijn groei als sommelier, zodat ik alle aspecten van de wijnwereld kon begrijpen en duidelijk uitleggen.

We zijn van plan om elk jaar WSET-niveaus 2 en 3 in wijncursussen te geven. We geloven echt dat deze cursussen onze collega’s ten goede komen door hen meer vertrouwen te geven in het helpen van gasten bij het maken van de meest geschikte keuzes bij het selecteren van wijnen.

Kun je ons vertellen over je rol als WSET Certified Educator voor Mandarin Oriental?

Vorig jaar hebben we besloten enkele van onze collega’s voor wijntraining te sturen. We namen contact op met WSET en ontdekten dat we een cursus in eigen beheer konden geven. Sindsdien ben ik WSET Certified Educator geworden en heb ik ons ​​wijneducatieprogramma aan het Mandarin Oriental ontwikkeld. We zijn van plan om elk jaar WSET-niveaus 2 en 3 in wijncursussen te geven. We geloven echt dat deze cursussen onze collega’s ten goede komen door hen meer vertrouwen te geven in het helpen van gasten bij het maken van de meest geschikte keuzes bij het selecteren van wijnen. Investeren in onze medewerkers is een van de prioriteiten van het bedrijf. Wij zijn van mening dat gastvrijheid door mensen wordt gemaakt en dat zij de kern vormen van elk restaurant / hotelbedrijf. Achter de schermen van een WSET-cursus is veel werk, maar ik moet toegeven dat het een geweldig gevoel is wanneer een groep mensen die je lesgeeft, hun doelen bereikt.

Je hebt Bellavita Best UK Sommelier gewonnen in 2015 en bent net tweede geworden in de UK Ruinart Sommelier Challenge 2019. Geniet je van deze competities en hoe komen ze je carrière ten goede?

Ik begon mee te doen aan verschillende sommeliercompetities om mezelf uit te dagen en om onder druk toe te passen wat ik elke dag leer. Ik vind het leuk om andere professionals te ontmoeten en iets nieuws te leren en ik geniet van het gevoel van concurrentie en de mogelijkheid om je eigen grenzen te verleggen om te verbeteren. Ik heb tijdens deze evenementen een aantal fantastische mensen ontmoet en geweldige vriendschappen ontwikkeld.

Wat zijn de belangrijkste trends die u momenteel opmerkt in de wijnvoorkeuren van gasten?

Gastvrijheid kan erg gevoelig zijn voor verschillende trends, maar ik heb gemerkt dat voorkeuren verschillen per specifieke groep gasten. Er zijn nog steeds veel mensen die de voorkeur geven aan de klassieke regio’s, maar tegenwoordig staan ​​er meer mensen open voor het proberen van wijnen uit minder bekende landen en druivenrassen met onuitspreekbare namen! Wijnen uit Griekenland en Portugal en zelfs Georgië en Turkije worden vaker aangevraagd! De laatste tijd heb ik ook veel verzoeken ontvangen voor Britse wijnen (niet alleen mousserende) en voor roze jenever – de doordrenkte geest, niet de cocktail. Ik heb gemerkt dat gasten over het algemeen beter geïnformeerd zijn en bereid om iets nieuws te proberen.

Tot slot, heb je enige woorden van wijsheid voor iedereen die een carrière als sommelier overweegt?

Het beste advies dat ik kan geven aan iemand die een carrière als sommelier wil beginnen, is dat kennis belangrijk is, maar niet de prioriteit. Dat komt met tijd en voorbereiding. Wat absoluut noodzakelijk is, is een positieve instelling en het vermogen om te allen tijde nederig te blijven. Je moet gevoelig kunnen omgaan met moeilijke situaties, in het besef dat iedereen verschillende meningen en smaken heeft. Onze primaire taak is om deze smaken te begrijpen en om de perfecte oplossing voor de gast te bedenken. Ik raad nieuwe starters altijd aan om te leren door naar anderen te kijken – luister en observeer gasten en uw manager.

[ad_2]

Source link