Q&A met Victoria Stanage DipWSET, Head of Events, Decanter

[ad_1]

Als Head of Events van Decanter leidt Victoria Stanage DipWSET het team achter de grootste wijncompetitie ter wereld. Ze vertelt ons hoe ze de rol kreeg en geeft ons de insider-gids voor wat er achter de schermen gebeurt.

Wat bracht je, nadat je je carrière in de horeca in Kentucky, VS bent begonnen, naar Londen?

Reizen door Europa in 2006 gaf me een voorproefje van een leven waarvan ik zeker wist dat ik het moest verkennen. Destijds was ik de barmanager bij Jack Fry’s, een gastronomisch restaurant in Louisville, Kentucky, waar ik met veel plezier de wijnkaart samenstelde.

Mijn plan was om een ​​jaar in Barcelona te wonen en vervolgens terug te keren naar de Verenigde Staten om mijn tweede niveau van het Hof van Master Sommeliers-certificaat te behalen en mijn distributie te proberen, waarbij ik wijn verkocht aan lokale rekeningen. Een jaar in Barcelona strekte zich uit tot drie en hoewel ik aan het bartending was in het Ritz-Carlton, miste ik echt het gevoel verbonden te zijn met wijn. Ik ben begonnen met ‘Googelen’ wijncursussen om weer in het spel te komen, en toen ontdekte ik WSET.

In 2010 heb ik de WSET gedaan ‘Beginner tot professional’ cursus via WSET School London, dat is een fast-track naar de Level 3 Award in Wines. De ervaring inspireerde me om naar Londen te verhuizen om deel te nemen aan de Britse wijnhandel, en ik richtte mijn zinnen op de Diploma WSET om te zien waar in de wereld dat mij zou kunnen leiden.

Het was Chris Ashton, directeur van Internationale Wine Challenge, die me mijn eerste pauze in het vak gaf met de Wine Challenge 2011. Daarna ben ik begonnen met het aanvragen van alles en nog wat om wat ervaring op te doen en mijn voet tussen de deur te krijgen.

Later dat jaar huurde Christelle Guibert, directeur van Tastings bij Decanter, mij in om met de hand geschreven aantekeningen van de juryleden te schrijven van de Decanter World Wine Awards 2011. Christelle moedigde me vervolgens aan om te solliciteren voor de functie Events Executive bij Karaf.

Na mijn eerste evenement bij Decanter dacht ik bij mezelf, waarom had ik er nooit eerder aan gedacht om evenementen te doen? Met een sterke achtergrond in eten en drinken, een hoofd voor logistiek en cijfers en een passie voor projecten, wist ik dat dit carrièrepad goed bij mij paste.

Het opbouwen van wijnkennis en het aanscherpen van mijn smaakvaardigheden was iets dat ik wilde doen, ongeacht het werk dat ik uiteindelijk deed.

In uw ervaring, hoe verhoudt de wijn- en sterke drankindustrie in het VK zich tot die in de VS?

Er is meer aandacht voor sommeliers in de VS; Ik vind meer nadruk op academische prestaties in het VK. Over het algemeen genomen is de VS een veel jongere markt, zonder zo’n al lang bestaande collectieve mening over regio’s of wijnstijlen, zijn ze meer bereid om nieuwe en experimentele trends te omarmen. Mensen in het VK reizen veel meer en ervaren daarom vaker wijnen in de regio’s of landen waar de wijn wordt gemaakt, wat volgens mij mensen een meer holistische waardering van de wijnen geeft.

De Decanter World Wine Awards (DWWA) is ’s werelds grootste wijncompetitie. Wat houdt het organiseren van zo’n groot jaarlijks evenement in?

De DWWA is een enorme samenwerking van zeven afdelingen binnen Decanter:

  • Het evenemententeam organiseert de logistiek van de locatie, beheert 70 front-house medewerkers, plant dagelijks eten en drinken voor bijna 400 mensen, sorteert de benodigdheden voor zes proeflokalen en houdt toezicht op de algehele stroom van de hele twee weken van keuring.
  • Het wereldwijde verkoopteam is toegewijd aan het aanmelden van meer dan 17.000 inzendingen, het beantwoorden en sorteren van duizenden vragen, betalingen en verzendproblemen. Ze ondersteunen ook het marketingteam dat ijverig werkt om de winnaars het hele jaar door te promoten.
  • Het Tastings Team is verantwoordelijk voor een veelheid aan taken achter de schermen, zoals het sorteren en registreren van gegevens voor ongeveer 70.000 flessen, het categoriseren van de wijnen en het groeperen ervan in vluchten, het managen van 250 juryleden en het toewijzen aan regionale jury’s. Andere belangrijke betrokken afdelingen zijn Design, Digital en Editorial teams.

Mijn rol als Head of Events is om al deze afdelingen bij elkaar te brengen en te communiceren wat nodig is om op schema te blijven. De grootste uitdaging voor mij is het bijhouden van de enorme hoeveelheid kritische details – dit kan van alles zijn, rekening houdend met de 49.400 Riedel glazen die we gebruiken of dat 120 kilo kaas en 2.796 flessen water voldoende zijn om twee weken door te komen!

Flexibiliteit is essentieel. Er zijn altijd veranderingen op het laatste moment, dus u moet goed nadenken wanneer er zich problemen voordoen.

Decanter awards voor DWWA 2017

Het beoordelingsproces bij de Awards is notoir rigoureus. Wat zijn de criteria om op dit expertniveau te beoordelen?

Er zijn ongeveer 35 regionale stoelen, die gerespecteerde marktleiders zijn die op een bepaald gebied bekend staan ​​om hun expertise. Deze regiovoorzitters houden toezicht op een jury, van wie velen een betrouwbaar trackrecord hebben bij de DWWA.

Bij het werven van nieuwe juryleden wordt onderzoek gedaan om de opkomende namen in wijn over de hele wereld te vinden en aanbevelingen van het jurynetwerk zijn een geweldige plek om te beginnen. Referenties zoals MW en MS wegen zeker mee in het besluitvormingsproces. Alle regionale voorzitters en rechters rapporteren aan de vier medevoorzitters die zijn aangesteld om alle gouden en platina medailles te bevestigen en eventuele geschillen te beslechten samen met onze voorzitter, emeritus Steven Spurrier.

Waarom besloot u als iemand van de operaties, in plaats van te proeven, kant van Decanter-evenementen, om het WSET-diploma te behalen?

Het hebben van een professionele kennis van wijn maakt het creëren van geweldige wijnevenementen voor mij een stuk meer voldoening. Met dit hoge kennisniveau kan ik bijdragen aan de creatieve brainstormfase van elk evenement en inzicht bieden in wat volgens mij zou werken in onze wereldwijde markten. Het geeft veel voldoening als een evenement tot leven komt en ik mensen ervaar die genieten van iets waar ik zo gepassioneerd over ben.

Het opbouwen van wijnkennis en het aanscherpen van mijn smaakvaardigheden was iets dat ik wilde doen, ongeacht het werk dat ik uiteindelijk deed. Ik heb tijdens mijn diplomastudies geweldige vrienden en contacten met de industrie gemaakt en ik weet dat we de rest van onze carrière contact zullen blijven houden.

DWWA Judging Week begint op 30 april en de resultaten worden op 29 mei gepubliceerd online op Decanter.com. U kunt verbinding maken met Victoria Stanage DipWSET op LinkedIn hier.

[ad_2]

Source link