Q&A met Vanessa Price DipWSET, Maisons Marques & Domaines

[ad_1]

Vanessa Price DipWSET is verliefd geworden op wijn tijdens een parttime functie bij een wijnmakerij in Kentucky en is nu gevestigd in New York als Area Manager voor Maisons Marques & Domaines / Champagne Louis Roederer en een WSET-opvoeder bij het International Wine Centre (IWC). Ze legt uit wat haar open benadering van de wereld van wijnen heeft aangewakkerd en hoe ze hoopt door onderwijs meer inclusief te maken.

Hoe kwam je ervaring in het werken bij een wijnmakerij met lokale druiven uit de Ohio River Valley, oorspronkelijk uit Kentucky, van invloed op je interesse in wijnen?

Ik leerde al vroeg te beseffen dat er aan tafel plaats is voor alle soorten wijnen – mijn benadering van wijn is niet zo dogmatisch als het zou zijn geweest als ik eerst alleen aan de klassiekers was blootgesteld. Toen de gelegenheid zich voordeed om bij een wijnmakerij in Kentucky te werken, was het meer een noodzaak van een werkschema dat overeenkwam met mijn universitaire studies dan wat dan ook. Ik wist niet dat het zoveel meer zou worden.

Toen ik bij de wijnmakerij werkte, begon ik niet alleen te leren over Vinifera-wijnstokken, maar ook over de hybriden die veel wijnmakers aan de oostkust van de VS nog steeds telen. De geschiedenis achter de wijnen en het enorme spectrum aan stijlen en smaken die deze druiven zouden kunnen produceren, fascineerde me.

Het was ook een magische plek in termen van personages die de wijnbar achtervolgden die in het weekend voor het publiek toegankelijk was. Van het kleine personeel tot de vaste gasten, we waren onze eigen unieke kleine familie die alleen maar hielp om mijn liefdesrelatie met de gemeenschap die wijn kan bouwen te verdiepen. Pas toen ik naar NYC verhuisde en in de wijnhandel stapte, begreep ik hoe unieke wijnen afkomstig van de Ohio River Valley AVA en andere soortgelijke wijnen waren. Dit is een perspectief dat ik koester in de industrie.

Vanessa Price DipWSET is de Area Manager Metro New York bij Maisons Marques & Domaines / Champagne Louis Roederer

Wat bracht u ertoe om naar het onderwijs te gaan nadat u uw carrière in wijn in de horeca was begonnen?

Het meest fascinerende voor mij om te leren was dat in Europa de opleiding van wijn zoveel meer gestandaardiseerd is dan in de VS. Ik begon te werken in een wijnbar in Manhattan zonder formele opleiding. Het duurde niet lang voordat ik me realiseerde dat ik mijn spel moest opvoeren om dit pad in iets meer te veranderen. Ik had nooit gedacht dat ik zo ver zou komen, maar ik ben er zo dankbaar voor. Het heeft me geholpen door zoveel deuren te lopen die anders misschien niet open waren geweest. Van schrijven tot lesgeven tot dagelijkse banen voor mensen die in het algemeen geloven dat wat ik te zeggen heb geldigheid heeft, het is moeilijk om het belang van het formaliseren van uw opleiding in onze branche te overdrijven. Ik ben WSET dankbaar en de kansen die hun opleidingsplatform me heeft helpen benutten.

Wat vind je het leukst om mensen over wijn te leren?

Ik werk graag om wijn inclusief te maken. Wijn moet democratischer zijn. WSET brengt tools die mensen helpen om over wijn te informeren zonder dat ze het gevoel krijgen dat ze deel moeten uitmaken van de branche om wijn onder hun eigen voorwaarden te leren begrijpen en ervan te genieten. Zeker als studenten door willen gaan naar Diploma en verder is er een diepere mate van toewijding vereist, zoals op elk gebied – maar de weg om te beginnen is open en gastvrij voor iedereen waar ik van hou.

Hoe diverser u uw ervaringen in wijn toelaat, hoe succesvoller u zult worden.

Als New York Area Manager voor Maisons Marques & Domaines / Champagne Louis Roederer, hoe vindt u dat uw WSET-opleiding helpt bij uw dagelijkse rol?

Het is bijvoorbeeld verbazingwekkend hoe vaak ik consumenten tegenkom die klagen over hoe duur champagne is, terwijl het in werkelijkheid een van de grootste waarden is. Het is een van de meest verkeerd begrepen categorieën op de markt. Als je bedenkt hoe buitengewoon tijdrovend de productie is en dat het een van de meest naadloze balansen biedt tussen technisch en artistiek in de wijnwereld, is Champagne zonder twijfel de beste waar voor je geld die we kunnen kopen.

WSET heeft me geholpen de educatieve vaardigheden te verwerven die me in staat stellen om consumenten te helpen dit belangrijke marktfeit te begrijpen vanuit zowel een academisch als menselijk perspectief.

Welk advies zou je geven aan iedereen die een carrière in de wijnhandel wil beginnen?

Formaliseer je opleiding! Enkele van mijn grootste partnerschappen in de industrie van vandaag zijn vriendschappen die zijn gesmeed via Diploma. En de kracht van het kunnen identificeren als DipWSET houdt gewicht dat significant is.

Probeer daarnaast zoveel mogelijk verschillende facetten van de wijnindustrie te ervaren. Van wijn houden is een geweldige plek om te beginnen, maar het is niet genoeg. De mensen die de wijn maken, de wijn importeren, de wijn verdelen, de wijn verkopen, de wijn serveren, over de wijn schrijven en de wijn promoten – ze hebben allemaal lenzen over de wijnwereld die individueel uniek en fascinerend zijn. Hoe diverser u uw ervaringen in wijn toelaat, hoe succesvoller u zult worden.

Lees meer over Vanessa Price DipWSET op de IWC website of maak contact met haar op LinkedIn hier.

[ad_2]

Source link