Q&A met Struan Grant Ralph, Global Brand Ambassador voor Glenfiddich whisky

[ad_1]

Struan Grant Ralph is de nieuw aangestelde Global Brand Ambassador voor Glenfiddich whisky. We praten met hem over zijn carrière en de waarde van onderwijs voor gedistilleerde professionals.

Hoe ben je voor het eerst betrokken geraakt bij sterke drank?

Ik heb een slokje Single Malt genomen als jonge knaap bovenop een berg tijdens wat bergbeklimmen in de winter in de hooglanden en ik zou graag een romantisch beeld willen schilderen dat ik vanaf dat moment whisky ongelooflijk vond, maar om eerlijk te zijn smaakte vreselijk voor mijn jonge gehemelte en het whisky eureka-moment kwam veel later. Ik denk dat ik tijdens mijn eerste scheikundediploma en mijn eerste dagen bartending in Schotland een goed gevoel kreeg dat de wereld van geesten ongelooflijk fascinerend was en dat er binnen de industrie enkele getalenteerde en inspirerende mensen waren die ik wilde nastreven. Ik werd ook sterk beïnvloed door het specifieke deel van de wereld waarin ik ben opgegroeid, Speyside, en zoveel familievrienden die betrokken waren bij deze prachtige whisky-industrie.

Kun je ons iets vertellen over je carrière en hoe je de baan van Global Brand Ambassador voor Glenfiddich bent binnengekomen?

Ik begon bartending zonder enig idee hoe het een carrière zou kunnen vormen of dat de moderne drankenindustrie net zo professioneel zou zijn en de kansen zou hebben die het nu heeft. Bartending was gewoon iets leuks en sociaal als aanvulling op een universitaire opleiding. Het werd duidelijk dat de drankenwereld iets was dat me erg aansprak en ik kreeg mijn eerste echte smaak om in whisky te werken als de Britse ambassadeur voor anCnoc en Old Pulteney, die toen betrokken was bij het doen van beurzen en proeverijen in heel Groot-Brittannië. Ik vond het geweldig en heb nog steeds een voorliefde voor beide geweldige distilleerderijen. Ik verhuisde toen ver daarbuiten om barman te worden in de grote stad Melbourne, wat ik twee gedenkwaardige jaren heb gedaan totdat de Glenfiddich Brand Ambassador-baan voor Azië beschikbaar kwam en ik begon die in 2011. Ik werkte twee jaar op de Asia Pacific-markt en daarna de Amerikaanse markt voor nog eens drie jaar, wat ons naar de huidige tijd brengt, waar ik toevallig in China ben voor de Glenfiddich Experience in mijn nieuwe rol als Global Ambassador.

Wat houdt jouw rol als merkambassadeur in?

De geest en integriteit van Glenfiddich en de William Grant-familie belichamen en tot leven brengen en de cultuur, geschiedenis en verhalen van de productie en de conceptie ervan delen.

Als je een breed scala aan ervaringen opdoet in de horeca, zul je hopelijk het belangrijkste onderdeel van een Brand Ambassador-baan begrijpen: klanten

Je behaalde een onderscheiding in de WSET Level 2 Award in Spirits. Hoe belangrijk zijn volgens u de merkonafhankelijke kwalificaties en training voor gedistilleerde professionals tegenwoordig?

Ik denk eerlijk gezegd dat het een enorme doorbraak voor mij was om te beseffen dat het werken met sterke drank een zeer professionele kant en educatieve voordelen had. Je ziet nu zoveel merken in de rij staan ​​om te trainen en op te leiden als onderdeel van hun eigen reclamecampagnes, maar alleen externe instanties zoals WSET kunnen echt onafhankelijk zijn en een realistisch beeld schetsen van elke sprit-categorie zonder merkvooroordeel.

Wat was uw persoonlijke ervaring met de WSET Level 2 Award in Spirits-cursus?

Echt genoten. Ik vond het werk van Dave Broom aan het geschreven materiaal ongelooflijk; het gaf me veel vaardigheden en inzichten die ik nog steeds gebruik.

Welk advies zou je geven aan aspirant-merkambassadeurs die jouw voetsporen willen volgen?

Ik denk dat als je oprechte passie en interesse in deze branche hebt, het je ertoe zal aanzetten om te leren en te professionaliseren op welk gebied je ook bent; dan vind je geweldige kansen in de moderne drankenindustrie. En als je een breed scala aan ervaringen opdoet in de horeca, zul je hopelijk het belangrijkste onderdeel van een Brand Ambassador-baan begrijpen: klanten. Het is ook van cruciaal belang om niet alleen een solide kennisbasis te hebben, maar ook interesses en passies te hebben buiten de drankenindustrie, die je uiteindelijk kunnen onderscheiden of je in staat stellen om een ​​geweldig product op een nieuwe en innovatieve manier tot leven te brengen. Drink ook veel water.

Struan nam zijn Level 2 Award in Spirits met Claire Blackler op Case Studies Wine School in Edinburgh, Schotland. Lees meer informatie over de Level 2 Award in Spirits hier

[ad_2]

Source link