Q&A met Steven Spurrier | Wine & Spirit Education Trust

[ad_1]

Genoemd door Jancis Robinson als “de onbezongen held van de British Wine Trade” is Steven Spurrier een internationaal gerespecteerde wijnexpert die al meer dan 50 jaar in de handel werkt. Als WSET’s Ere-presidentvertellen we hem over zijn meest memorabele momenten en hoe hij zijn verhaal deelt in zijn nieuwe boek.

Je hebt onlangs je memoires uitgebracht Wijn – een manier van leven, wat inspireerde je om je verhaal op deze manier te vertellen?

Ik dacht er al een tijdje aan om bijvoorbeeld 50 pagina’s over mijn leven in wijn voor de kleinkinderen (nu 12, 11, 9 en 8 jaar) te schrijven en besprak dit met David Campbell, een uitgever en een oude vriend uit Parijs dagen, die voorstelden om het uit te werken, een paar beginhoofdstukken te schrijven en hij zou kijken of het de moeite waard was om te publiceren. Hij vond het leuk wat hij zag, dus ik heb het in precies één jaar van december 2016 tot december 2017 voltooid.

Wat waren de meest opvallende veranderingen in de wijnwereld sinds je in de handel kwam, terwijl je je boek aan het terugkijken was over 50 jaar in de branche?

Er zijn er zoveel: steeds meer vrouwen op belangrijke posities in wijn van vrijwel niemand eerder, de opkomst van de Nieuwe Wereld, zoveel druivensoorten waar we nog nooit van hadden gehoord, de lijst is eindeloos. Gouden Eeuwen zijn over het algemeen verleden tijd, maar voor wijn en de wijndrinker wordt de Gouden Eeuw nu elk jaar helderder. Ik zou hieraan moeten toevoegen dat WSET 50 jaar geleden er niet was en nu moet het via onderwijs bijdragen aan deze voortdurende wedergeboorte.

Ik zal nog steeds blijven communiceren over wijn, aangezien mijn hele leven lijkt te zijn besteed aan het vertellen van mensen hoeveel ik van wijn hou en hoeveel wijn mij heeft gegeven.

Wat inspireerde u nadat u in 1971 een wijnwinkel in Parijs had gekocht om de eerste particuliere wijnschool van Frankrijk te openen, L’Académie du Vin, nu een door WSET goedgekeurde programmaleverancier?

Op de dag dat ik Les Caves de la Madeleine op 1 april 1971 overnam, plaatste ik een advertentie in de Herald Tribune onder de kop “Uw wijnhandelaar spreekt Engels!” Parijs had in die tijd veel meer internationale banken, advocaten enzovoort dan vandaag en de meeste van hun kantoren waren in de 8th arrondissement waar mijn winkel was. Mijn Angelsaksische klanten kwamen ’s avonds mijn nieuwe vondsten proeven en hadden dus mini-wijncursussen. Ik wist dat als ik dit op een gestructureerde basis kon stellen, ik een vaste klantenkring zou hebben, en toen het pand ernaast eind 1972 beschikbaar kwam, heb ik ze opgeknapt en L’Académie du Vin was geboren. Al snel gaven we les aan meer Fransen dan aan buitenlanders!

Wat was het boegbeeld van de Californische wijn, die het boegbeeld was van de beroemde proeverij van het oordeel van Parijs in 1976 en die je inspireerde om het tegen Franse klassiekers op te zetten?

Zoals ik hierboven al zei, waren de winkel en de school zo ongeveer de enige plekken in Parijs waar wijn in het Engels kon worden besproken. Wijnboeren uit Californië en Amerikaanse wijnschrijvers kwamen hun wijnen brengen en het was mij duidelijk dat de Cabernets en Chardonnays van arresterende kwaliteit waren. We gaven altijd proeverijen van “nieuwe” wijnen bij L’Académie du Vin en ik vond dat deze wijnen erkenning verdienden.

Het was mijn partner op school, Patricia Gallagher, die me het idee gaf van het tweehonderdjarig bestaan ​​van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog als een ‘pin’ om het op te hangen, maar het was mijn idee om er een blinde proeverij van te maken met de beste witte bourgondieën en rode bordeaux uit mijn winkel, alsof ze goed stand hielden tegen dergelijke wijnen, ze zouden de erkenning krijgen die we dachten dat ze verdienden. We hadden gelijk!

Kaft van het nieuwe boek van Steven Wijn – een manier van leven

Van detailhandel en onderwijs tot consultancy en schrijven en nu wijnmaken, je hebt je best gedaan op zoveel gebieden van de branche en hebt onderweg vele prijzen en titels gewonnen. Zijn er nog doelen die je nog steeds hoopt te bereiken?

Het planten van Bride Valley Vineyard op onze Kimmeridgische krijtgronden hier in het zuiden van Dorset met de bedoeling Engelse mousserende wijn te maken, heeft me geleerd wat een riskante zaak dit is, want je bent overgeleverd aan het weer.

Ik zal nog steeds blijven communiceren over wijn, omdat mijn hele leven lijkt te zijn besteed aan het vertellen van mensen hoeveel ik van wijn hou en hoeveel wijn mij heeft gegeven, maar als ik een droom heb, zou het een paar hectare zijn in Chianti Classico in Toscane , waar de zon vaker schijnt dan in Dorset.

Het nieuwe boek van Steven Spurrier Wijn – een manier van leven is nu te koop bij Amazon.

[ad_2]

Source link