Q&A met Stephanie Macleod, Master Blender

[ad_1]

John Dewar and Sons ‘Master Blender Stephanie Macleod is een van de weinige vrouwen in haar vakgebied – een feit waarvan ze hoopt dat het snel zal veranderen. Omdat ze tijdens een periode als onderzoeksassistent gefascineerd was geraakt door whisky, wierp de Schotse inwoner zich in de industrie. Ze vertelt ons hoe ze haar carrière heeft ontwikkeld en haar doel om andere vrouwen aan te moedigen een rol in spirits te spelen.

Hoe ben je na het behalen van een diploma in voedingswetenschappen in de wereld van whisky gevallen?

Na een korte periode in de frisdrankindustrie in Glasgow, vroeg mijn voormalige projectbegeleider me om een ​​onderzoeksassistentrol aan te vragen bij het Center for Food Quality om voornamelijk whisky te studeren. Op dat moment ontdekte ik whisky, hoe complex en interessant het was, niet alleen vanuit sensorisch perspectief, maar ook chemisch. Het was fascinerend en ik wilde er deel van uitmaken.

Dus na vier jaar onderzoek kwam ik erbij Dewar’s Ik kreeg een kwaliteitsrol en door de tijd kreeg ik de functie aangeboden die ik nu bekleed.

Het is erg belangrijk voor mij en het bedrijf waarvoor ik werk dat we vrouwen aanmoedigen in de sterke drankindustrie, en in het bijzonder de technische / operationele kant van de whisky-industrie.

Hoe balanceer je het experimenteren en het lanceren van nieuwe mouten met behoud van het traditionele smaakprofiel van het merk?

Ik moet tijd maken! Als ik niet experimenteer en nieuwe dingen probeer, kunnen we niet vooruit, dus met behoud van het smaakprofiel is het belangrijk, net als nieuwe productontwikkeling.

Waarom heb je besloten om de WSET Level 2 Award in Spirits te behalen? Hoe heeft het je geholpen in je dagelijkse rol?

Ik heb de WSET Level 2 Award in Spirits, toen ik trainde om Master Blender te worden. Een andere Master Blender in de branche vertelde me dat mensen van mij verwachten dat ik alles over sterke drank weet en niet alleen over whisky. Ik nam dat advies op en besloot me in te schrijven. Het heeft me geholpen me bewust te worden van de breedte en diepte van de categorie, en het was een goede gelegenheid om te netwerken!

Voor mensen die meer willen weten over whisky, hoe zou u ze aanraden om te beginnen?

Ik zou beginnen bij een goede whisky-outlet en door het aanbod bladeren en vragen stellen aan het personeel, zij zullen met plezier uw vragen beantwoorden. En als je de kans hebt om een ​​distilleerderijtour te doen, zou je kunnen zeggen dat ik bevooroordeeld ben, maar Aberfeldy-distilleerderij doe een reeks uitstekende rondleidingen!

Stephanie Macleod, Master Blender

Hoe denk je dat, als eerste vrouw die de rol van Master Blender vervult bij Dewar’s, het stereotype van een sterke drankprofessional kan worden doorbroken om meer vrouwen aan te moedigen om de industrie te betreden?

Het is erg belangrijk voor mij en het bedrijf waarvoor ik werk dat we vrouwen aanmoedigen in de sterke drankindustrie, en in het bijzonder de technische / operationele kant van de whisky-industrie.

Vorige maand sprak ik bij de eerste in zijn soort Vrouwen van de wijnstok en geesten Internationale top, een beweging die is gestart door Deborah Brenner, die tot doel heeft vrouwen in de wijn- en sterke drankindustrie vooruit te helpen. Daar sprak ik over het belang van het begeleiden van vrouwen in de branche en het echt ondersteunen en aanmoedigen van hen via hun carrière.

De eerste Women of the Vine & Spirits International Summit London vond plaats in juni 2018. WSET Chief Executive Ian Harris sprak ook tijdens het evenement over Alliantie van WSET met de vereniging. Voor meer informatie bezoek womenofthevine.com

[ad_2]

Source link