Q&A met Stephanie Jordan, Tanqueray’s Global Brand Ambassador

[ad_1]

Tegenwoordig spelen merkambassadeurs een steeds belangrijkere rol in de succesvolle marketing van producten, zowel voor de horeca als voor de consument. Stephanie Jordan vertelt ons hoe opgroeien in een wijnland haar liefde voor de drankenindustrie heeft versterkt, welke stappen ze heeft gezet om het wereldwijde gezicht van een van de meest populaire schenkingen te worden, en wat er echt nodig is om de belichaming van een merk te worden.

Begonnen met wijn, ben je nu de Global Brand Ambassador voor de 4th best verkochte gin-merk ter wereld; was de overstap naar geesten een bewuste?

Ik zou ja zeggen, dat was het. Wijn is mijn eerste liefde en jaren geleden kreeg ik de kans om mee te doen Interprofessional voor Beaujolais wijnen. Mijn ambitie was om de lokale wijnmakers in Bourgondië en Beaujolais te ondersteunen, maar ik realiseerde me dat ik de kernmarketingervaring miste omdat ik net klaar was met de business school. Over het algemeen worden wereldwijde drankmerken gebouwd in de sector sterke drank en champagne, en daarom besloot ik dat het het beste zou zijn om te leren van de beste sterke drankmarketeers voordat ik die kennis op wijnen zou toepassen.

Toen je opgroeide, waren je ouders in de handel in wijn en sterke drank; hoe heb je besloten dat de drankenindustrie voor jou was?

Eerlijk gezegd heeft de industrie voor mij gekozen! Mijn ouders verhuisden mij en mijn zus van Londen naar Bourgondië toen we nog jong waren. Als je in een wijnland bent opgegroeid, wordt het gewoon een manier van leven; van te laat komen op school omdat je vastzit achter een oogstmachine, tot het ontvangen van je eerste loonstrookje als beloning voor het snijden van druiven en het vermijden van je vingers.

Ik wilde in de vloeistoffen stappen, het verhaal achter de productie vertellen aan iedereen die zou luisteren en me onderdompelen in het erfgoed van het merk.


Je behaalde WSET-kwalificaties terwijl je zakelijk studeerde aan de universiteit. Welke rol heeft merkneutraal onderwijs in wijn en sterke drank gespeeld in uw loopbaanontwikkeling?

Ik begon op mijn 18e te studeren voor WSET-kwalificaties, op advies van mijn ouders (mijn moeder heeft de Diploma en mijn vader heeft het Advanced Certificate, nu de Level 3 Award in Wines). Het was hun duidelijk dat als ik een carrière in deze branche wilde, WSET de eerste aanloophaven was.

De kennis die ik in de loop van de twee certificaten “opslokte”, onderscheidde me van de andere kandidaten tijdens sollicitatiegesprekken voor stages, waardoor ik op mijn beurt een sterk cv kon opbouwen tegen de tijd dat ik de business school op 22 verliet en meteen naar binnen liep Diageo, destijds het nummer één wijn- en gedistilleerdbedrijf ter wereld.

Je kwam in 2009 bij Diageo, als onderdeel van het afgestudeerde verkoop- en marketingteam in Spanje. Hoe profiteerde u van deelname aan een graduate regeling?

De grad-schema’s zijn geweldig voor diegenen die op zoek zijn naar een internationale zakelijke carrière, omdat je je teen in verkoop en marketing kunt dompelen en kunt uitzoeken waar je kracht ligt. Ik vond het aanvankelijk eigenlijk frustrerend omdat ik merkte dat ik verder wilde gaan in mijn verkooprol – ik wilde in de vloeistoffen stappen, het verhaal achter de productie vertellen aan iedereen die zou luisteren en me onderdompelde in het erfgoed van het merk. Gelukkig zag een heel bijzonder persoon, die later mijn mentor werd, mijn passie en bracht me in zijn merkambassadeurteam voor het luxe portfolio.


Stephanie in actie – met een fles Tanqueray

Als Global Brand Ambassador voor Tanqueray werk je met front-house medewerkers, vooral barmannen. Welke sleutelvaardigheden zie je ontwikkelen onder dit groeiende beroep?

Ambassadeursrollen kunnen lastig zijn omdat u in de eerste plaats geloofwaardig moet zijn in de branche, maar u moet ook de mogelijkheid hebben om de interne belanghebbenden van uw bedrijf te betrekken en ermee samen te werken. Het kan soms frustrerend zijn wanneer u zich over de handel en het bedrijfsleven uitstrekt, en ervaring als barman is niet noodzakelijk genoeg om die moeilijkheden te helpen overwinnen.

Afgezien van enorm veel passie, raad ik iedereen aan die een merkgerichte rol wil spelen om een ​​solide zakelijke basis te hebben, omdat het je helpt om door de bedrijfswereld te navigeren en de budgetten en vrijheid te krijgen die je nodig hebt om uit te gaan en de horeca te rocken!

De #TanquerayTravelLog deed ons denken dat je een van de beste banen ter wereld hebt! Wat vind je het leukst als merkambassadeur?

Haha ja, de reisverslagen zijn best gaaf, maar om eerlijk te zijn profiteer ik gewoon van het feit dat ik al een markt bezoek om training te geven en “World Class”, onze wereldwijde cocktailcompetitie. Hierdoor kan ik de budgetten gebruiken om boeiende inhoud te creëren waarin ik het verhaal van Charles Tanqueray laat zien. Tegenwoordig draait het allemaal om authentieke, relevante inhoud op social media – zo communiceren merken met hun publiek. Het is eenvoudig en een beetje ruw aan de randen, waardoor het echt is.

Om je vraag te beantwoorden, zou ik zeggen dat mensen mijn favoriete ding zijn. Er is niets beters dan gelijkgestemde, gepassioneerde mensen van over de hele wereld te ontmoeten en met hen in contact te komen.

Je bent uitgeroepen tot een topvrouw om naar te kijken in de branche – welk advies zou je jonge vrouwen geven die een carrière willen opbouwen in wat vaak wordt beschouwd als een door mannen gedomineerde handel?

Wees jezelf en vergeet niet om andere vrouwen te helpen. Het gaat niet om positieve discriminatie, maar absoluut om mentorschap en positieve handhaving.

Sinds het houden van dit interview is Stephanie verhuisd van Diageo en verhuisd naar Amsterdam. Volg haar @drinkingoutloud.

[ad_2]

Source link