Q&A met Sarah Jane Evans DipWSET, MW, WSET Outstanding Alumni Award Winner 2018

[ad_1]

Sarah Jane Evans DipWSET, MW is een bekroonde schrijver, co-voorzitter van Decanter World Wine Awards (DWWA) en de winnaar van dit jaar van de WSET Outstanding Alumni Award. Ze is een groot voorstander van onderwijs in de industrie en vertelt ons wat er speelt Diploma WSET studeert uit elkaar en deelt haar ambities voor de toekomst.

Je bent door afgestudeerden van het WSET-diploma wereldwijd gestemd als een uitstekende alumnus. Welke afgestudeerden van WSET bewonder je?

Allereerst moet ik zeggen dat dit een opmerkelijke verrassing was, en ik ben echt ontroerd om het te ontvangen. Bedankt aan iedereen die heeft gestemd. Ik zal proberen ernaar te leven.

Het belangrijkste bij professionele examens zoals de Diploma en de Meester van de wijn (MW) is dat wanneer je slaagt, je lid wordt van een gemeenschap waar je allemaal gelijk bent. Je begrijpt de kwalificatie, omdat je het proces hebt doorlopen, en je respecteert ook de capaciteiten van je medemensen. Daarom heb ik altijd benadrukt dat we gelijk zijn. De een heeft misschien de leiding over een bedrijf dat miljoenen flessen wijn produceert, de ander start misschien een wijnschool in een nieuwe regio voor WSET, een derde die wijn online verkoopt; een vierde die een restaurant runt. Het zijn allemaal indrukwekkende mensen.

Dit is een goede plek om een ​​paar mensen te bedanken die me hebben geholpen tijdens mijn diplomastudies. Het meest memorabel Maggie McNie MW opende mijn ogen voor champagne – en voor excellentie in het algemeen; Richard Mayson, met Port; en Stephen Skelton MW die de opmerkelijke truc uitvoerde om mij een diepe interesse te geven in onderstammen, die ik tot op de dag van vandaag behoud.

Als het openen van de envelop met mijn Diploma-resultaat als het verlovingsfeest was, dan was het passeren van de MW als de vrijgezellenavond, bruiloft en huwelijksreis in één.

Hoe vond u in uw tijd als voorzitter van IMW afgestudeerden van het WSET-diploma vergeleken met studenten met een andere educatieve achtergrond?

Het diploma heeft twee voordelen. Ten eerste komen Diploma-afgestudeerden met een structuur naar de opleiding. Bij het MW-programma draait alles om zelfstudie. Je moet je kennis opbouwen. Elke student heeft in het begin een andere ervaring en gedurende de twee jaar moeten ze de hiaten opvullen. Als afgestudeerde Arts waren mijn grote hiaten zaken als pH en SO2. Maar ik heb van ze leren houden, dankzij David Bird MW’s Wijntechnologie begrijpen, en enkele vriendelijke wijnmakers.

Het tweede voordeel is de reikwijdte van het diploma. Dat omvat de versterkte – Madeira, Port, Sherry. Tijd besteed aan het diploma kan worden bespaard op de MW. Eenmaal in het MW-programma moet je manieren vinden om te blijven proeven en toegang te krijgen tot wijnen, maar het diploma geeft je een goede start.

U heeft in Spanje een aantal brancheprijzen ontvangen. Waar gaat het over Spaanse wijnen die je vangen?

Het was Spanje dat me het eerst boeide, in plaats van de wijn, maar alleen maar. Ik heb tijdens mijn tussenjaar in Spanje gewoond en gewerkt en werd verliefd op de plaats, de mensen, de gastronomie, de cultuur, de geschiedenis. Vervolgens was Fino Sherry aan de universiteit van Cambridge wat we dronken met onze supervisors. Als het geen Sherry was, was het wijn en een behoorlijke hoeveelheid Spaans.

Ik reis heel regelmatig naar Spanje. Ik ga op onderzoek uit, spreek op conferenties, overleg en op vakantie – de peetouders van onze kinderen zijn Spaans en we houden allemaal van Spanje, en Spaanse wijn en eten. Het is een land dat in al mijn wijnbehoeften voorziet: rood / wit / rosado; traditionele methode sprankelend / stil; zoet / versterkt; Middellandse Zee / Atlantische / continentaal; vulkanische en eilandwijnen; gerijpt in vat / amfoor / betonnen ei; sinaasappelwijnen en de echte klassiekers.

Bovendien, als ik van een wijn geniet, is er een sterke verbinding met de mensen en de plaats waar het vandaan komt, en dat voel ik sterk. Wat nu bijzonder fascinerend is aan Spanje, is dat er een nieuwe generatie aan het werk is, familiewijngaarden ontwikkelt of vergeten herstelt. Er zijn enkele heerlijke wijnen te ontdekken.

Waar ben je tot nu toe het meest trots op in je carrière en wat zijn je ambities voor de toekomst?

Als het openen van de envelop met mijn Diploma-resultaat als het verlovingsfeest was, dan was het passeren van de MW als de vrijgezellenavond, bruiloft en huwelijksreis in één. Zoveel mensen helpen je onderweg, maar in de tentamenruimte ben je van jezelf. Het was dus een geweldige persoonlijke prestatie. Mijn man en dochters schreeuwden als ik ze niet noemde. Ik ben zo trots op hen. Maar ik moet hieraan toevoegen dat ze een geweldige steun zijn geweest in mijn carrière. Richard zou ’s ochtends 12 blinde wijnproeverijen en examenvragen voor mij opzetten voordat hij naar zijn werk zou gaan. En de meisjes hebben door de jaren heen eindeloze flessen geopend voor mijn proeverijen. Zij en mijn man hebben heel lang geleden om mijn monsters ook niet aan te raken!

Ik heb het geluk dat ik in zo’n boeiende internationale industrie werk. Er is altijd een fascinerend nieuw project om bij betrokken te zijn. Specifiek in 2018 komt mijn boek over de wijnen van Noord-Spanje uit. Het is het eerste boek over dit gebied sinds tien jaar. Er is veel informatie die moet worden bijgewerkt en veel verandering. Dan is er in juni 2018 de IMW Symposium in Logroño, Rioja. Ik ben voorzitter van het organisatiecomité en het wordt een geweldig internationaal evenement. Ik kijk er ook naar uit om nieuwkomers in de sector te blijven steunen en aanmoedigen, en hen te laten zien wat een diverse plaats het is.

Wat is de belangrijkste verandering die je in de wijnindustrie hebt gezien sinds je carrière begon?

De wijnindustrie is niet het traditionele, klassieke, door mannen gedomineerde bedrijf dat het was toen ik het in Londen betrad. We werken in een boeiende internationale wereld.

Dit schrijven in Londen eind 2017, de wijnindustrie staat voor veel onvoorstelbare zaken. Het zal moeilijk zijn om een ​​toekomst te plannen die op dit moment onzeker is. Dat is wanneer het onderwijs binnenkomt. Een goed opgeleid team is veel beter in staat om ermee om te gaan. Ik hoop daarom dat bedrijven zich zullen inzetten voor een goed gestructureerde opleiding van personeel, inclusief tijd om te studeren. Een grote vraag, ik weet het.

Om op de hoogte te blijven van de projecten van Sarah, kun je haar volgen op Twitter

[ad_2]

Source link