Q&A met Nova Cadamatre DipWSET, MW

[ad_1]

Onlangs aangekondigd als de eerste vrouwelijke Amerikaanse wijnmaker Master of Wine, vertelt Nova Cadamatre aan WSET hoe haar kwalificaties haar benadering van het maken van wijnen hebben beïnvloed en haar hoop om de handel door haar schrijven te demystificeren.

Wat inspireerde je om wijn te gaan maken in een ander deel van de branche?

Ik was oorspronkelijk geïnspireerd om in de wijnbouw te gaan. Ik hou van het kweken van planten en wijngaarden waren een geweldige manier om carrière te maken uit mijn liefde voor de tuinbouw. Ik studeerde wijnbouw en studeerde enologie in Cornell, maar toen ik eenmaal in de wereld was, belandde ik fulltime in de wijnbereiding. Ik vind het heerlijk om druiven uit een wijngaard te kunnen produceren, deze vervolgens naar de wijnmakerij te brengen en een wijn te maken die ik vervolgens aan klanten kan presenteren. Het is mijn favoriete ding over deze branche.

Heeft de kennis die u heeft opgedaan door het behalen van het WSET-diploma en de Master of Wine de manier waarop u uw wijnen maakt beïnvloed?

Absoluut! Ik kan wijnmaken vanuit een veel mondialer niveau bekijken en ik denk dat het mijn creativiteit als het gaat om het maken van wijnen drastisch heeft vergroot. Met de wetenschap dat de Diploma WSET en de MW hebben mij gegeven dat ik verschillende technieken van over de hele wereld op een nieuwe manier kan toepassen op specifieke situaties. Een van de leuke dingen die ik deze oogst doe, is Blaufrankisch uit de Finger Lakes. Het ziet er nu geweldig uit. Ik pas wijnbereidingstechnieken toe die worden gebruikt in Australië, Bordeaux en Californië op een variëteit die gewoonlijk in Oostenrijk wordt verbouwd. Ik denk niet dat ik zo ver buiten de standaard wijnbouwdoos had kunnen denken als ik niet de wereldwijde bekendheid had gehad die de WSET en MW hadden geboden.

Van natuurlijk, bio en biologisch tot blauw en oranje, we horen veel over nieuwe trends in de wijnbereiding. Gelooft u dat traditionele methoden altijd zullen heersen of dat innovatie het overneemt?

Ik denk dat er ruimte is voor zowel innovatie als traditionele technieken in onze branche. Het is zo’n spannende tijd en er is zoveel goede wijn beschikbaar voor de consument. Er zijn consumenten die waarde hechten aan het vakmanschap dat in de wijnbouw aan de hoge kant gaat en er zijn consumenten die het volgende ‘nieuwe’ willen proberen. Onze uitdaging, als wijnmakers, is om te bepalen in welke groep we dienen, in welke groep we willen dienen en zo nodig aan te passen. Dat wil ook niet zeggen dat er geen ruimte is voor innovatie op traditionele technieken. We moeten de grenzen blijven verleggen om geweldige wijn te maken.

Je hebt bij enkele van de meest opvallende wijnmakerijen in de VS gewerkt. Welk advies zou je geven aan iemand die een carrière in de wijnbouw wil beginnen?

De eerste is om ervaring op te doen in een kelder of wijngaard voordat je naar school gaat. Dit pad zit vol lange uren en zwaar werk en het is niet altijd de romantiek die mensen van buitenaf zien. Krijg vroeg een stage om er zeker van te zijn dat je echt in dit deel van de industrie wilt zijn voordat je in de universiteit investeert. Zodra dat is verzekerd en de school is voltooid om een ​​theoretische basis te leggen, kun je al vroeg in je carrière ervaring opdoen bij zoveel mogelijk verschillende wijnmakers. Er zijn altijd meer dan een of twee manieren om iets te doen en door een open geest te houden en alle opties te verkennen, stop je zoveel tools in je ervaringsgerichte toolbox voor de toekomst, dat je uiteindelijk de baas bent. Maak je geen zorgen als je ook tegenstrijdig advies krijgt. Dien beide bestanden in en uiteindelijk weet u na vele jaren waar u het mee eens bent en welke niet.

Ik denk niet dat ik had kunnen denken [so] ver buiten de standaard wijnbereidingsdoos als ik niet de wereldwijde blootstelling had gehad die de WSET en MW hadden geboden.

Naast wijnmaken, schrijf je ook een bekroonde blog. Hoe denk je dat blogs en sociale media de interesse van consumenten voor wijn hebben bevorderd?

Wijn kan voor zoveel mensen zo overweldigend zijn. Ik begon mijn blog nu bijna tien jaar geleden om een ​​deel van wat we doen als wijnmakers te demystificeren. Kennis is de sleutel om klanten te helpen begrijpen waarom het hun iets kan schelen of een wijngaard met de hand of machinaal is geoogst. Ik wilde een manier om te helpen. Het is verbazingwekkend hoe ver het is gekomen. Ik denk dat ik tijdens mijn eerste jaar maar 20 views in een maand had en dat is nu echt uitgebreid. Het is nog steeds klein volgens de standaard website-standaarden, maar ik heb de Excel-wijnen Top 100 voor wijnwebsites in 2015 gemaakt, dus dat was spannend! Het is moeilijk om nu tijd te vinden om te bloggen, maar ik probeer nog steeds een keer per week een verhaal op te halen www.novacadamatre.com. Ik werk nu ook aan een boek, dus dat neemt meer van mijn beperkte schrijftijd in beslag.

Als je meer wilt weten over een carrière in de wijnbereiding, lees dan Nova’s volledige artikel ‘Dus je wilt een wijnmaker zijn’ hier.

[ad_2]

Source link