Q&A met nieuwe Master of Wine, Sonal Holland MW

[ad_1]

Sonal is een ervaren wijnleraar, wijnadviseur voor hotels, wijnschrijver, wijnjury en een Wine TV-omroep. Hij heeft tal van wijngerelateerde bezigheden. Ze is momenteel Wine Director – Wine & Beverages bij ITC Hotels, de op één na grootste keten van luxe hotels in India met bijna 97 hotels in verschillende steden in India.

Sonal is door de Indian Wine Academy opgenomen in de Top Women in Wine in India en is in 2015 ook door BlackBook opgenomen in de Top 50 Most Powerful Women in Indian Luxury. Sonal heeft onlangs ook haar Master of Wine behaald, de eerste persoon in India om dit te doen.

We vroegen haar naar haar carrière en werden de eerste persoon in India die het Master of Wine-programma voltooide en haar gedachten over de toekomst van de wijn-, sterke dranken- en horeca-industrie in India.

Wat bracht je oorspronkelijk in de wijnindustrie?

Ik was directeur van National Sales voor een multinational Fortune 500-bedrijf, maar eten en wijn zijn altijd al interessant voor me geweest. Tijdens mijn meer “zakelijke” carrière begon ik de kansen te zien die bestonden voor de, toen nog opkomende, Indiase wijnindustrie.

Bovendien betekende het feit dat ik getrouwd was met een Britse onderdaan, dat ik veel gezellige avonden in het VK doorbracht met een fles wijn en ik vroeg me af of India een even levendige wijncultuur zou kunnen hebben.

Dus besloot ik om een ​​strategische verschuiving in mijn carrière te maken en de fascinerende wereld van wijn als professional te verkennen.

U heeft “Sonal Holland Wine TV” opgericht, het eerste digitale platform voor wijn in India. Hoe is dit ontvangen door wijnliefhebbers in India?

Hoewel er internationaal een paar bekende wijnomroepen zijn (bijv.Gary Vehnurchuk uit de VS en Jancis Robinson uit het VK), had ik het gevoel dat ze eerder een beroep zouden doen op markten die al een sterke wijncultuur hadden.

India begint eigenlijk pas aan zijn reis naar wijnconsumptie, dus het wijngehalte in India moet worden aangepast voor dit publiek. Of het nu gaat om het openen van een wijnfles, of de beste wijnen om te combineren met Indiase kebabs, of hoe u wijnen kiest die het perfecte cadeau zijn, op Sonal Holland Wine TV we zorgen voor inhoud die waardevol voor hen is.

Sinds onze lancering in 2015 is het kanaal steeds sterker geworden. We hebben in korte tijd meer dan 400.000 miljoen views behaald en hebben prijzen ontvangen voor het unieke karakter van contentcreatie tijdens de Digital Women’s Awards van SheThePeople.TV

Voorbeeld van de video van Sonal Holland Wine-TV: “Hoe wijn in het glas te wervelen.”

Wat heeft ertoe geleid dat u het WSET-diploma hebt behaald en uiteindelijk een Master of Wine bent geworden?

Ik wilde het nooit doen alsof Ik wist waar ik het over had en ik wilde mijn carrière ondersteunen met solide kwalificaties en referenties. WSET met zijn geweldige reputatie op het gebied van wijneducatie wereldwijd, leek de voor de hand liggende keuze voor mijn vroege wijneducatie.

Het was echter altijd mijn doel om de eerste van India te zijn Meester van de wijn, vanaf het moment dat ik voet zette in de wijnindustrie. Om deze ambitie waar te maken, begon ik aan een reis om topwijnkwalificaties te behalen, voor de meeste anderen in India.

Ik genoot enorm van het leren met WSET en ontdekte dat het progressieve ontwerp van de verschillende niveaus me in staat stelde om mijn kennis en begrip van de wijnwereld op een gestructureerde manier te ontwikkelen, en bereidde me voor op mijn volgende stap, het MW-programma. Kort daarna bereikte ik mijn Diploma WSET in 2010 werd mijn aanvraag voor het MW-programma geaccepteerd.

Iedereen die de Master of Wine nastreeft, kan het zich niet veroorloven om nonchalant te zijn over hun passie voor wijnen.

Wat waren uw eerste uitdagingen en kansen als eerste in India die de MW bereikten?

Als Indiër op het programma had ik het nadeel dat ik het erg moeilijk vond, omdat de beperkte beschikbaarheid van wijnen en proeverijen in India het erg moeilijk maakten om uitgebreid te leren over wijnen van over de hele wereld.

Om uit de eerste hand wereldwijde kennis van wijnen op te doen, was een aanzienlijke kapitaaluitgave, tijdsbesteding en veel zelfmotivatie vereist. Ik heb veel gereisd – om wijnbouwers en wijnmakers te ontmoeten en om internationale wijnbeurzen en -beurzen bij te wonen. Ik zou elke gelegenheid aangrijpen om wijnen blind te proeven en te oefenen met het schrijven van nauwkeurige proefnotities.

Zoveel tijd doorgebracht met reizen betekende ook dat ik langere tijd niet thuis was bij mijn familie en thuis. Ik heb de verjaardagen van mijn man en de tweede en vierde verjaardag van mijn dochter gemist. Als vrouw en als moeder drukte dit offer me zwaar, maar het versterkte ook mijn voornemen om een ​​MW te worden, om de offers en de tijd die ik had doorgebracht te rechtvaardigen. Mijn familie heeft me altijd gesteund en me overal doorheen geduwd, waardoor het allemaal gemakkelijker is geworden.

Het harde werk was het waard. De rol van Corporate Head aangeboden – Wine & Beverages voor ITC Hotels, de op één na grootste keten van luxe hotels in India, getuigde verder van het feit dat er kansen zijn voor gekwalificeerde vrouwen in leidende functies in de Indiase wijn- en gedistilleerde industrie.

Ik heb ook fantastische mensen ontmoet tijdens mijn MW- en WSET-diplomareis en vrienden gemaakt van over de hele wereld. Ik heb de gelegenheid gehad om enkele van de beste wijnhuizen en landgoederen te bezoeken, alleen om verwelkomd en getrakteerd te worden op heerlijk eten en op vintage wijnen die ouder zijn dan ik. Het kan soms onwerkelijk zijn en je voelt je een beetje verwend.

Sonal Holland MW, Wine Director – Wine & Beverages bij ITC Hotels

Wat zou je advies zijn voor iemand anders die het MW-programma probeert?

Het MW-programma is in wezen autodidact en vereist een hoge mate van zelfdiscipline en expertise.Het is van vitaal belang dat u over aanzienlijke kennis en ervaring van de wijnwereld beschikt voordat u aan de MW-reis begint. WSET Diploma voorzag me van deze kennis en ik merkte dat ik me met deze steun veel gemakkelijker kon aanpassen aan het MW-leren en examens.

Maar ik zou er zeker voor gaan! Het was tot nu toe de meest opwindende reis. De cursussen vragen het allerbeste van je en helpen je een niveau van academische excellentie te bereiken in wijnen als geen ander. De MW-examens testen je theoretische kennis van wijnen en smaakvaardigheden met een fijne kam. Iedereen die de Master of Wine nastreeft, kan het zich niet veroorloven om nonchalant te zijn over hun passie voor wijnen.

De reis zal je geduld serieus op de proef stellen, inzet en opoffering in elke fase eisen, maar zal je op zijn beurt belonen met een enorm gevoel van voldoening, trots, geloofwaardigheid en vertrouwen.

Sonal’s eerste TEDx-toespraak “Hoe win je een ondernemer – leer van de meester.”

Wat zijn volgens u de grootste veranderingen in de komende 10-20 jaar in de wijn-, sterke drank- en horecasector in India?

In de komende 10-20 jaar zal er een toestroom van internationale luxe hotelketens in India zijn. Hierdoor zal de vraag naar geschoold personeel toenemen.

Het belang van de categorie alcoholische dranken zal binnen de Food & Beverage-ruimte blijven toenemen naarmate het concurrerender wordt. Drankervaringen worden de belangrijkste onderscheidende factor voor de horeca.

Dit zal op zijn beurt de focus leggen op mensen die de vereiste kennis en training op het gebied van wijn en sterke drank hebben. Er zullen vacatures zijn in de horeca, de detailhandel en de luchtvaartsector, op verschillende niveaus, variërend van verkoop, activiteiten en leiderschap. Met versoepelende regelgeving en belastingwetten zal de wijnconsumptie in India exponentieel toenemen en zal India sterker aanwezig zijn op de wereldwijde wijnkaart. Buitenlandse investeringen in de industrie zullen steeds gebruikelijker worden naarmate Indiase wijnen in kwaliteit verbeteren en wereldwijd beschikbaar worden.

India zal in de voorhoede van wijngesprekken in de wijnwereld staan!

Sonal Holland MW is een wijndocent, wijnschrijver, wijnrechter en een Wine TV-omroeporganisatie. Ze is ook Wine Director – Wine & Beverages bij ITC Hotels, de op één na grootste keten van luxe hotels in India.

[ad_2]

Source link