Q&A met Michael Hill Smith MW, DipWSET

[ad_1]

De eerste wijnmeester van Australië, Michael Hill Smith, heeft vele rollen, van wijnproducent, rechter en adviseur tot occasionele schrijver en robuuste Australische wijnadvocaat. Hij is voorbestemd om vanaf zijn geboorte in wijn te werken en vertelt ons hoe onderwijs en inspirerende rolmodellen hem ertoe brachten verder te reiken dan het familiebedrijf.

Afkomstig uit een Australische wijndynastie, wist je altijd dat je een carrière in de wijnwereld zou krijgen?

Ondanks mijn liefde voor wijn, had ik altijd bedenkingen bij het lidmaatschap van het familiebedrijf voor wijn. Gelukkig kon de grote Len Evans me laten zien dat ik buiten het familiebedrijf een wijnleven kon hebben. Het was Len die me aanmoedigde om wijnkeurmeester te zijn en me verder aanmoedigde op een pad naar Master of Wine.

Desalniettemin had je gedacht dat ik na zes generaties wat meer fantasie had kunnen tonen en iets anders te doen had gevonden!

Mijn formele wijnopleiding helpt me bij alles wat ik doe, of het nu gaat om proeven, wijnproductie, advies of gewoon genieten van een goede fles.

Australische wijnen zijn wereldwijd enorm populair geworden. Waar moet de Australische wijnmarkt vanaf hier hun inspanningen op richten?

Ja, Australische wijnen zijn wereldwijd enorm populair, maar het belangrijkste zijn uitzonderlijke wijnen in internationale zin. De uitdaging is om de wereld te laten zien hoe opwindend, divers en buitengewoon het beste van Australiërs kan zijn. Fantastische Riesling, hartige en verfijnde Chardonnay, etherische Pinot Noir en Shiraz die variëren van geparfumeerde en pittige koelere klimaatstijlen tot de concentratie en kracht van de Barossa.

Na het behalen van uw WSET-diploma in 1985, werd u slechts drie jaar later de eerste Master of Wine in Australië. In welke van uw huidige functies heeft uw formele opleiding het meest geholpen?

Mijn formele wijnopleiding helpt me bij alles wat ik doe, of het nu gaat om proeven, wijnproductie, advies of gewoon genieten van een goede fles.

Bij het voltooien van de Diploma WSET was een toelatingseis voor de Master of Wine, het bleek veel meer te zijn dan dat. WSET heeft me in detail geleerd over wijnen en regio’s buiten Australië en deze wereldwijde aanpak heeft een onschatbare bijdrage geleverd aan mijn algehele wijnkennis.

Je was een van de slechts vier genomineerden wereldwijd voor de WSET Outstanding Alumni Award 2017. Welke andere afgestudeerden van WSET leveren volgens u uitstekende bijdragen aan de industrie?

Een onmogelijke vraag. Er zijn zoveel getalenteerden Afgestudeerden van WSET een paar uitkiezen lijkt oneerlijk.

Ik ben echter voortdurend onder de indruk van mensen als Jancis Robinson, de zeer geliefde Gerard Bassett, Jeannie Cho Lee in Hong Kong, de altijd urbane David Gleave van Liberty Wines en David LeMire die met mij samenwerkt bij Shaw + Smith. Waar te beginnen – waar te eindigen?

Volg Michael online op Instagram @shawandsmith | shawandsmith.com[ad_2]

Source link