Q&A met Marlvin Gwese, Head Sommelier bij Cape Grace Hotel in Kaapstad, Zuid-Afrika

[ad_1]

Marlvin Gwese behaalde zijn Level 3 Award in Wines and Spirits in februari 2016 en is nu Head Sommelier in het Cape Grace Hotel in Kaapstad, Zuid-Afrika, dat door Condé Nast Traveler in 2016 werd vermeld als een van de 50 beste hotels ter wereld. We praten aan hem over zijn carrière en de sommengemeenschap in Zuid-Afrika.

Je bent in 2005 afgestudeerd aan de universiteit met een IT-diploma. Hoe ben je van IT naar wijn gekomen?

Ik realiseerde mijn passie voor wijn toen ik begon te werken in restaurants met goede wijnkaart. Ik heb alleen IT gestudeerd – ik heb nooit op dat gebied gewerkt – en toen ik mijn eerste wijn proefde, realiseerde ik me dat ik meer wilde weten over de drank. Opgegroeid in Zimbabwe, in een niet-drinkende familie en bierdrinkende natie, was het een hele uitdaging om blootgesteld te worden aan wijn, maar ik geniet er echt van.

Wat vind je het leukst aan je carrière als sommelier?

Wat ik het leukst vind, is dat ik de kans krijg om echt uitzonderlijke wijnen te proeven – en het is leuk als je het doet als een groep somms zoals ik doe met de andere jongens waarmee ik werk en van andere restaurants in de omgeving. Betrokken zijn bij wijnkeuring is erg leuk en aangezien alles blind wordt gedaan, is het volkomen eerlijk, wat de dingen interessanter maakt.

Marvin met collega-deelnemers aan de Best Sommelier 2016 Competition, Zuid-Afrika. Beeld © wine.co.za

Hoe dicht is de gemeenschap van Zimbabwaanse sommeliers in Zuid-Afrika, en waarom is het belangrijk?

Door dicht bij andere sommeliers te zijn, blijf ik aan de top van mijn spel. Soms krijg je geen gelegenheid om wijnbeurzen bij te wonen en de enige manier om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt, is door te communiceren met andere somms. We ontmoeten de hele tijd verschillende klanten en er zijn soms verzoeken voor bepaalde wijnen waar je nog nooit van gehoord hebt. De beste manier om op deze vereisten te anticiperen, is contact houden met andere sommeliers en vragen stellen aan de groep. Er is altijd iemand die het antwoord weet!

Als u veranderingen zou moeten voorspellen die zich kunnen voordoen in de wijnscene in Zuid-Afrika, wat zouden dat dan zijn?

Wat wijnbereiding betreft, denk ik dat onze wijnkwaliteit zal verbeteren naarmate we ons eigen terroir beter begrijpen. Er zijn veel initiatieven gericht op wijn die de ontwikkeling van de industrie als geheel zullen ondersteunen.

Hoe heeft het behalen van de WSET Level 3 Award in Wines and Spirits u geholpen bij uw werk?

WSET Level 3 heeft me enorm geholpen als het gaat om het begrijpen van wijnkwaliteit, regio’s en druivensoorten over de hele wereld. Mijn vertrouwen in het restaurant nam toe en ik voel me veel comfortabeler bij het maken van combinaties van eten en wijn.

Bij elke lezing wijn proeven en leren praten over wat je kunt proeven, heeft me geholpen informatie over te brengen aan de klanten in ons restaurant.

Marlvin behaalde zijn Level 3 Award in Wines and Spirits bij Cathy Marston at the Internationaal Wine Education Center in Kaapstad, Zuid-Afrika. Lees meer informatie over de Level 3 Award hier.

[ad_2]

Source link