Q&A met Karyna Balabatko, Plant Representative bij Odessa Classic Winery

[ad_1]

Na haar afstuderen met een BSc (Econ) Economics & Geography van UCL, nam Karyna Balabatko de beslissing om zich aan te sluiten bij het landgoed van haar familie, Odessa Classic Winery, de op één na grootste wijnproducent in Oekraïne.

Als eerste in haar familie die vloeiend Engels sprak en gestudeerd in Londen, was Karyna geïnteresseerd in het uitbreiden van het familiebedrijf naar de Britse markt. Om meer inzicht in de branche te krijgen, volgde Karyna de Business and Commercial Knowledge (BACK) -cursus van WSET, dus we spraken haar om haar te leren over haar visie voor haar bedrijf en hoe ze denkt dat de cursus haar zal helpen haar ambities te verwezenlijken.

Wat zijn je plannen voor het familiebedrijf?

Mijn ambitie is om te werken aan uitbreiding naar West-Europa. We zijn momenteel beperkt tot de binnenlandse markt, Oekraïne en sommige Russisch sprekende landen, ik ben de enige in mijn familie die Engels spreekt. Maar de onze is een grote wijnmakerij – we hebben ongeveer 1.000 hectare en we produceren ongeveer 15 miljoen liter per jaar, dus er is veel potentieel.

Wat zijn volgens u de grootste uitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd bij het bereiken van deze plannen?

De manier waarop zaken worden gedaan in Oost-Europa is heel anders dan in West-Europa, ik denk dat het misschien het probleem is van de taalbarrière en een andere mentaliteit, we weten gewoon niets van de wijnindustrie in het westen en we weten niet echt begrijp de consumenten.

Een vriendin van mijn vaders partner, Margarita Krasnopolskaya, had haar niveau 4-diploma behaald bij WSET en vertelde me over de cursussen wijn en sterke drank die ze geven. Ze stuurde me vervolgens een link om te lezen over hun cursus Business and Commercial Knowledge (BACK) omdat ze wist dat ik geïnteresseerd was in het betreden van de Britse markt. Ze dacht dat het bij mijn interesses zou passen, en het bleek direct bij mijn interesses te passen!

De BACK-cursus omvat groepswerk waarbij deelnemers kunnen leren van hun collega’s in andere bedrijven.

U hebt begin 2016 de BACK-cursus van WSET gevolgd, heeft de cursus u geholpen om meer inzicht te krijgen in de Britse wijn- en sterke drankenmarkt op de manier waarop u had gehoopt?

Absoluut, ik heb nu een veel dieper begrip van waar we ons op moeten richten. Vooral het onderwerp van onze casestudy was direct relevant voor mij. Het ging over het doorbreken van de Britse markt en ik ben eigenlijk een exportafdeling die probeert door te dringen naar het VK, het was erg nuttig. Ik heb veel te verwerken, maar ik heb veel ideeën, waaronder hoe we misschien een nieuwe naam kunnen geven.

Ik had verwacht dat er meer wijnmakerijen zouden zijn om eerlijk te zijn en om naar een cursus te komen vol met mijn directe concurrenten, in plaats daarvan waren veel van mijn medestudenten in verkoop, het was leuk om ze persoonlijk te ontmoeten en het is verbazingwekkend hoe de wijnindustrie is echt nauw met elkaar verbonden in het VK, hoe iedereen elkaar kent.

Als u een advies zou hebben voor studenten die erover denken om volgend jaar op de BACK-cursus te komen, wat zou dat dan zijn?

Ik denk dat de cursus voor mij zo nuttig was, omdat ik al wat onderzoek had gedaan naar de Britse markt en ik wist waar onze zwakke punten waren. Dus mijn advies zou zijn: bereid je voor – en probeer te weten op welke vragen je een antwoord nodig hebt en wat je van de cursus moet halen.

De veelgeprezen cursus Business and Commercial Knowledge van WSET is een driedaagse residentiële cursus die de toonaangevende geesten van de branche samenbrengt om de leiders van morgen te inspireren en te informeren. Wees gewapend met de vaardigheden en inzichten om je carrière naar een hoger niveau te tillen, ontdek meer en schrijf je in 2017 hier.

[ad_2]

Source link