Q&A met Julien Miquel, oprichter van Social Vignerons

[ad_1]

Voor Julien Miquel, of het nu gaat om het maken, beoordelen of schrijven van wijn, communicatie was altijd de sleutel. Hier vertelt hij hoe het WSET-diploma heeft bijgedragen aan het vormgeven van zijn kijk, deelt hij tips voor het verbeteren van online betrokkenheid en vertelt hij welke wonderen van de wijnwereld hij het meest betovert.

Waarom besloot u na een carrière van 10 jaar als wijnmaker om het WSET-diploma in wijnen en sterke dranken te behalen?

Als wijnmaker was het mijn doel om zoveel mogelijk over wijn in zijn geheel te leren. Dus reisde ik de wereld rond om allerlei soorten wijn te maken in zeven landen – van Frankrijk en Italië tot Australië en Nieuw-Zeeland. Ik wilde begrijpen wat er nodig is om geweldige wijn te maken onder verschillende omstandigheden, in verschillende culturen en letterlijk te leven met de mensen die ze maken. Dit is het grote voordeel van het maken van wijn: je kunt daadwerkelijk fysiek deelnemen om het goede uit de aarde te halen en om te zetten in goede wijn.

Toen ik een kantoorbaan kreeg voor een toonaangevende wijnwebsite, wilde ik nog steeds mijn reis door de wijnen van de wereld voortzetten en meer blijven leren. Ik wist al een beetje van wijnmaken, maar de Diploma gaf me een andere en nieuwe benadering van wijn omdat het zich richt op handel, consumenten en de immense verscheidenheid aan beschikbare producten. Dit was de uitdagende leercurve die ik nodig had om mijn passie en hard werken gaande te houden.

Was er een bepaald keerpunt dat uw carrièreswitch van wijnmaken naar online contentontwikkeling inspireerde?

Ik realiseerde me dat ik mijn kennis en ervaring van wijn voor meer mensen beschikbaar zou kunnen maken als ik het online zou delen.

Als je wijn maakt, deel je je passie en je begrip van je land en druiven met de mensen die het product van je inspanningen drinken, wat geweldig is. Maar via internet en sociale media kon ik delen met een nog breder publiek door te proeven, schrijven en contact te leggen met de gemeenschap van wereldwijde wijnliefhebbers.

Ik realiseerde me dit tijdens het werken bij Wine-Searcher.com, waar ik ook begon met studeren voor het WSET Diploma in Wines and Spirits.

Social media gaat over geven: opvoeden, delen, entertainen.

Social Vignerons werd in 2015 verkozen tot beste nieuwe wijnblog – slechts een jaar na de oprichting. Wat zijn volgens jou de geheimen van het succes ervan?

Ik veronderstel dat veel factoren een rol spelen om een ​​wijnblog op te laten vallen. Ik zou het misschien in 3 aspecten kunnen samenvatten:

  • veel werk,
  • betrokkenheid bij het publiek,
  • en kennis en passie.

Wijn is leuk en moet benaderbaar zijn. Dit is altijd mijn hoek geweest met de wijnwereld. Ik heb enorm veel tijd besteed aan het bouwen de Sociale vignerons site voordat u deze start en deelt op sociale media. Dit hielp me om me te concentreren op aspecten waarvan ik wist dat mijn sociale gemeenschap ze leuk vond.

Mijn ruim 15 jaar ervaring in – en passie voor de wereld van wijn heeft mij kennis gegeven die ik nu kan delen met mijn publiek, via de blog en sociale media.

Als een van de drie beste wijnbeïnvloeders op sociale media, wat zou je beste tip zijn voor drankenmerken die online betrokkenheid willen verbeteren?

Ken je eigen verhaal en vertel het op social media.

Veel wijnproducenten hebben een ingewikkeld verhaal, of laten het ingewikkeld klinken door te veel te delen op social media in een ongeorganiseerd manier. Dit maakt het moeilijk voor mensen om te begrijpen en betrokken te zijn. Als adviseur in digitale strategie voor wijnproducenten, is mijn advies altijd om je te concentreren op een paar fundamentele punten in je verhaal en daar eerst over te communiceren. Als de boodschap eenmaal is overgebracht, begin dan misschien met uitbreiden.

Creëer, doe mee, werk hard en geef.

Als je eenmaal weet waar je over moet praten, maak dan aantrekkelijke inhoud over je geselecteerde onderwerpen. Bezighouden met uw lezers / volgers om te begrijpen wat waarde toevoegt aan mensen. Social media gaat over geven: opvoeden, delen, entertainen. Dit kost tijd en de ROI is niet altijd even duidelijk op korte termijn. In de loop van de tijd verschuift de wereld echter steeds meer naar sociale media als de mainstream, degenen die zullen winnen zijn degenen die hebben verdiend een loyaal publiek van betrokken volgers omdat ze waarde hebben geleverd, niet nemen of vragen.

Te veel wijnmakerijen zien sociale media als wijnmarketing, terwijl het in feite meer om branding gaat.

Wat denk je dat de volgende grote trend voor sociale media – of contentcreatie – om de drankenindustrie stormenderhand te veroveren zal zijn?

Mag ik deze houden naar mezelf? Volg mij en je zult zien!


Julien geniet van een uitstapje naar de wijngaard Chevaliers-Montrachet

Door uw brede carrière-ervaring heeft u de wereld rondgereisd; naar welk wijngebied zou je het liefst reizen en waarom?

Ik ga graag naar Champagne, Elzas, Bourgondië, Toscane en Castilla in Spanje. Dit zijn oude wijngebieden met zoveel traditie, passie en diepe wijnculturen, gebieden die al eeuwenlang wijn maken, en om deze reden maken ze buitengewone wijnen. Overal waar je kijkt, is het gemakkelijk om je te verbazen. Ik vind het prachtige wonderlanden.

Hoewel ik behoorlijk wat heb gereisd, zijn er veel wijnregio’s waar ik nog niet ben geweest. Ik zou graag Zuid-Amerika (met name Chili en Argentinië), de Moezel, Zuid-Afrika willen bereiken, en Piemonte op een dag. Dat zijn enorme hiaten in mijn wijnreis. Ik zou ze graag allemaal willen vullen en voor mezelf voelen waar het allemaal om gaat.

[ad_2]

Source link