Q&A met Joseph Hallam DipWSET, Vintners ‘Cup winnaar 2018

[ad_1]

Business Development Manager bij WSET – Europa, Joseph Hallam DipWSET is winnaar van de Vintners ‘Cup 2018, met het hoogste totaalcijfer in het WSET-diploma. Hier adviseert hij andere studenten over hoe met succes te studeren en legt hij de waarde uit van wijneducatie voor professionals over de hele wereld.

Wat wekte oorspronkelijk uw interesse in wijn en sterke drank en inspireerde u om een ​​carrière in de handel te beginnen?

Ik ging werken Majestueuze wijn rechtstreeks uit de universiteit. Ik had erover nagedacht om een ​​postgraduaat te doen, maar ik wilde ook een nieuwe uitdaging en die schuld gaan afkappen. Dus mijn compromis was wat voor werk ik ook deed, ik moest nog leren, bij voorkeur met een nieuwe kwalificatie en een kans om die kennis te gebruiken. De wijnindustrie was voor mij een gemakkelijke keuze: ik genoot van wijn maar wist heel weinig; Ik vond het leuk om met een tastbaar product te werken; en ik dacht dat het zou passen bij mijn studie in Europese talen.

Toen ik tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek werd gevraagd wat mijn favoriete wijn was, zei ik Manzanilla. Het is zo uniek en het bleef echt in mijn gedachten hangen voordat ik iets wist over wijn. Ik heb genoten van te leren hoe het uiteindelijk proeft zoals het doet, en ik ben blij dat het nog steeds een van mijn favorieten is. Ik heb maar een jaar bij Majestic doorgebracht, maar ik heb zoveel genoten, veel wijn geproefd en een briljante manager gehad die de verschillende stijlen en regio’s uitlegde. Een baan hebben waar klanten aankomen en in je eerste week om advies vragen, concentreert de geest echt!

Waarom denk je dat formeel onderwijs zo belangrijk is voor wijn- en sterke drankprofessionals?

Een deel ervan is vertrouwen, vooral als jonge professional. Toen ik in de industrie begon, dook ik elke avond na het werk in mijn schoolboeken. Ik wilde met vertrouwen met klanten praten en weten over welke wijnen ze vroegen. Het betekende ook dat ik het ok vond om te zeggen: “Ik heb daar eigenlijk nog nooit van gehoord – vertel me meer …”

Mensen die met mij samenwerken weten dat dit een van mijn favoriete onderwerpen is … WSET-kwalificaties zijn ontstaan ​​uit een specifieke Britse behoefte waarin we altijd het grootste deel van onze wijn hebben geïmporteerd; we wilden de binnenlandse industrie voorbereiden om deze wijnen te begrijpen, om een ​​enorm scala aan variëteiten, regio’s en technieken voor het maken van wijn te kunnen verteren en ze eenvoudig uit te leggen.

Wat ik nu graag doe in mijn werk is het introduceren van WSET bij Europeanen die vanuit de tegenovergestelde hoek komen en vragen: “Hoe maak ik mijn lokale product aantrekkelijk voor kopers die deze enorme internationale keuze hebben?” We hebben allemaal persoonlijke favorieten, maar formeel onderwijs is de beste omgeving om producten objectief, relatief en met de juiste redenering te beoordelen waarom ze vergelijkbaar of verschillend zijn.

Joseph Hallam DipWSET aanwezig namens WSET op Vinart Festival 2018 in Kroatië | Foto: jutarnji.hr

Heb je gemerkt dat verbonden zijn met WSET, zowel in je carrière als als kwalificatiehouder, je heeft geholpen bij het internationaal netwerken?

Mijn baan biedt mij een geweldige kans om mensen in heel Europa te ontmoeten met een enorm scala aan ervaringen en expertise. Ik ben gefascineerd om de verschillende routes te zien die onze studenten en docenten hebben afgelegd om in een WSET-klas te komen, maar ongeacht de achtergrond vind ik over het algemeen een gedeeld enthousiasme voor het begrijpen van kwaliteit en context.

In sommige opzichten ben ik meer thuis in het buitenland, dus als een Diploma student was mijn kans om vrienden te maken in de Britse handel. Ik doe waarschijnlijk dingen andersom.

Wat was, als winnaar van de prestigieuze Vintners ‘Cup van dit jaar, jouw geheim om het WSET-diploma met zo’n succes te bestuderen?

Een van de grote verschillen tussen Level 3 Award in wijnen en diploma is dat je de rol van producenten en merken bespreekt en dat studenten dit moeten omarmen. Als u alle technische en juridische informatie kunt relateren aan iets tastbaars en relevants voor uw markt, helpt dat om dingen in uw geheugen op te lossen. Ik denk niet dat technische fiches de beste manier zijn voor producenten om hun wijnen te verkopen, maar ze zijn geweldig voor studenten! En helaas word ik erg enthousiast over een up-to-date, goed georganiseerde algemene website.

Negeer de grondbeginselen van het onderwerp niet: ik begon elke herzieningssectie door mijn Level 3-leerboek te lezen. Ja, ik ben bevooroordeeld, maar ik vind dit echt het duidelijkste, meest consistente boek dat alle grote regio’s beslaat.

Heb tot slot een mening over wat de industrie zou kunnen verbeteren en waarom. Nogmaals, kijk naar voorbeelden in uw markt of tussen uw favoriete wijnen en gebruik die in uw essays.

Formeel onderwijs is de beste omgeving om producten objectief, vergelijkend en met de juiste redenering te beoordelen waarom ze vergelijkbaar of verschillend zijn.

Wat vond je het leukst aan het studeren van het diploma? Waren er onderwerpen die je leuker vonden dan je had verwacht?

Ik ben behoorlijk ruimdenkend en wat altijd aantrekkelijk is geweest in de drankenindustrie in het algemeen, en het behalen van het diploma in het bijzonder, is de kans om veel verschillende onderwerpen, regio’s en producten te bestuderen. Er waren kleine verrassingen: ik ben altijd dol geweest op bruisen, maar in het verleden had ik me echt beperkt tot traditionele methodewijnen. De diplomasessies hebben me opnieuw geïntroduceerd in zaken als Sekt, Asti en Lambrusco, die ik nu waar mogelijk open voor vrienden en familie.

Ik ben enthousiast dat ik eindelijk het gevoel heb dat ik een goede basis heb in deze enorm diverse branche. In de afgelopen paar jaar heb ik een paar regio’s en categorieën kunnen identificeren waar ik nog meer over wil leren, dus dat is het plan vanaf hier.

Lees meer over de afgestudeerden en prijswinnaars van WSET Awards & Graduation 2019 hier.

[ad_2]

Source link