Q&A met Drew Lambert van The Wine Wankers

[ad_1]

Het jargon van de wijnindustrie kan moeilijk te interpreteren zijn en inspireert wijnliefhebbers zoals Drew Lambert om het te vertellen zoals het is. We ontdekken hoe onderwijs de deur opende voor een 20-jarige die de goedkoopste wijn in Tesco kocht om idolen zoals Jancis Robinson te ontmoeten, terwijl hij een van de toonaangevende – en meest herkenbare – online communicators in de branche werd.

Hoe heb je de naam ‘Wine Wankers’ gekozen?

Het is ironisch, omdat we het tegenovergestelde zijn van wat sommige mensen een ‘wijntrekker’ zouden kunnen noemen. We aarzelen niet met langdradige recensies en je zult ons nooit een wijn uit 100 zien scoren.

De essentie van onze schrijfstijl is om met veel plezier over wijn te praten; we nemen onszelf helemaal niet serieus. De overgrote meerderheid van de wijndrinkers wil gewoon weten: “is de wijn lekker en zal ik er plezier in hebben?”. Onze Twitter slogan “Trots de popmuziek van wijn” zegt het allemaal!

Je bent opgegroeid in het Australische kustplaatsje Woy Woy, in een geheelonthouder. Je bent nu een van de toonaangevende beïnvloeders van wijn en woont in Zweden. Hoe ben je van de een naar de ander gekomen ?!

Deze gekke carrière begon met het feit dat ik glasverzamelaar was in een nachtclub in Sydney, waardoor ik een voorliefde kreeg voor alcohol, late nachten en klantenservice. Van daaruit waagde ik me in restaurants en werd ik sommelier. Op 25-jarige leeftijd besloot ik dat ik de rest van mijn leven geen ober kon zijn niet omdat er iets mis is met het beroep, ik haat het gewoon om acht uur achter elkaar op te staan!

Ik ging naar een loopbaanbegeleider die me een geweldige cursus vond om te studeren, die mijn liefde voor wijn combineerde met mijn passie voor verkopen; Wine Marketing in Adelaide. Ik heb vier jaar op afstand gestudeerd terwijl ik fulltime in de beste restaurants van Sydney werkte. Ik sliep amper in deze periode van mijn leven en werk sindsdien 365 dagen per jaar.

Evenmin waren wijnexperts, het waren gewoon gewone jongens die van wijn hielden en mensen mee op reis wilden nemen

Halverwege mijn cursus inspireerde een vriend me om een ​​wijnkolom te beginnen. Kijk, twee weken later schreef ik voor een straatkrant en werd uitgenodigd om aan dezelfde tafel te zitten als de meest gerespecteerde wijnjournalisten van Australië. Ik moest mezelf knijpen omdat ik deze jongens absoluut verafgood.

Door zo’n vis uit het water te zijn, omringd door zulke uitblinkers van de wijnindustrie, heb ik mezelf kunnen positioneren als de no-nonsense wijnschrijver. Ik kon me nooit voorstellen dat ik zou concurreren met de kennis die deze jongens toen hadden en daar koos ik ervoor om te schrijven voor de mensen die normaal nooit een wijncolumn zouden lezen; veel onderwijs, veel humor. Verdorie, ik moet zelfs vloeken!

In die tijd was het zo moeilijk om wijnschrijver te worden, terwijl het tegenwoordig lijkt dat iedereen dat kan als ze een social media-account hebben – en als je het mij vraagt, is dat een goede zaak. Nu is er een wijnschrijver die bij ieders smaak past.


Drew (rechts) genietend van een fles wijn met collega Wine Wanker Conrad (links)

Sinds de lancering The Wine Wankers in 2013 werden jij en co-schrijver Conrad genoemd als een van de meest invloedrijke wijncommunicatoren – met name op sociale media – van de afgelopen jaren. Waarom denk je dat je zo succesvol bent geweest?

Ik denk dat het erop neerkomt dat we een van de eerste socialemediakanalen waren die de pretentie van de wijnindustrie afwezen. Conrad en ex Wine Wanker Neal begonnen de blog en ik kwam 12 maanden later bij hen. Evenmin waren wijnexperts, het waren gewoon gewone jongens die van wijn hielden en mensen mee op reis wilden nemen; het is wijn, zonder de grootsheid. Dat resoneerde echt met drinkers over de hele wereld.

Het helpt ook dat onze naam licht (of moet ik zeggen, wild) aanstootgevend zijn. Tot op de dag van vandaag ontvangen we nog steeds e-mails om te controleren of we weten wat het betekent …!

Wijn is een zeer sociale industrie, en The Wine Wankers weerspiegelen hoe mensen in de branche echt zijn, en hoe mensen thuis echt zijn. Misschien is dit de reden dat we populair zijn geworden?

Naast het schrijven voor The Wine Wankers, heb je ook je eigen PR-bedrijf. Hoe heb je tijd om ervoor te zorgen dat je betrokken blijft bij je enorme aanhang?

Ik slaap momenteel gemiddeld ongeveer vier uur per dag – zo doe ik dat! Ik woon 9 maanden per jaar in Zweden en mijn PR-bedrijf is gevestigd in Australië, wat betekent dat ik zeer late nachten werk, soms vanaf 22.00 uur en doorwerkend tot 7.00 uur. Na vier uur slaap word ik wakker, ga ik naar een wijnproeverij en plan ik wat berichten voor de komende week.

Mijn PR-bedrijf werkt met klanten in disruptieve technologie, dus er is geen cross-over met wijn of eten, waardoor ik fris (en onbevooroordeeld!) Blijf voor The Wine Wankers

Ik heb het geluk dat ik dankzij mijn zakelijke belangen een echte digitale nomade kan zijn. Met mijn laptop werk ik vanuit elke wijnregio ter wereld en mis ik niets. Ik ben dol op Skype en $ 5 per dag wereldwijde roaming!

Je kunt The Wine Wankers volgen op Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn en Google+[ad_2]

Source link