Q&A met Dave Rudman, USA Business Development Director

[ad_1]

Onlangs aangesteld als WSET’s eerste USA Business Development Director, heeft Dave Rudman de taak op zich genomen om ervoor te zorgen dat WSET voldoet aan de grote vraag naar wijn- en gedistilleerd onderwijs in de VS. Als diplomastudent deelt hij zelf zijn tips voor succesvol studeren en doelen voor zijn nieuwe rol.

Wanneer en hoe ben je voor het eerst geïnteresseerd geraakt in wijn en sterke drank?

Op 23-jarige leeftijd merkte ik dat ik onverantwoordelijk in Brooklyn woonde zonder veel doel en zonder werk. De enige baan die ik kon krijgen was het poetsen van wijnglazen als bar-back in een wijnbar in de buurt. De barman voor wie ik het geluk had om de meeste nachten terug te gaan, was ook een wijnverkoper en had altijd zijn monsters van de dag moeten slepen. Hij herkende mijn bereidheid om te leren, dus elke avond, na onze dienst, liet hij me de wijnen blind proeven en ze aan hem beschrijven. Ik heb met hem veel wijnen geproefd die ik nooit ben vergeten. Ik heb er mijn missie van gemaakt om vanaf dat moment zoveel mogelijk over wijn te leren.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je hoopt te bereiken in je nieuwe functie als WSET Directeur bedrijfsontwikkeling VS.?

Mijn missie in de VS is dat WSET onmiddellijk herkenbaar is voor alle Amerikaanse professionals en enthousiastelingen als de beste in zijn klasse voor wijn- en sterke drankeducatie. De vraag naar dit type onderwijs in de VS is zeer hoog, en de toegenomen aanwezigheid van WSET hier zal zowel de Amerikaanse handel als de consument inspireren en versterken.

Het aantal WSET-kandidaten in de Verenigde Staten is de afgelopen jaren fenomenaal gestegen. Wat drijft volgens u deze vraag naar onderwijs in wijn en sterke drank?

Deze vraag wordt gedreven door de behoefte van consumenten aan kennis en informatie over producten, vooral voor zover het betrekking heeft op hun echtheid en authenticiteit. Het vak heeft geen andere keuze dan zich voor te bereiden om experts te zijn voor hun klanten, en er is geen betere manier om dit te doen dan om te studeren met WSET en te genieten van het vertrouwen en het prestige dat onze certificeringen bieden!

Welke dranktrends merk je dit jaar op in de Amerikaanse wijn- en sterke drankwereld?

Het is verbazingwekkend hoeveel meer Amerikanen ter plaatse mousserende wijn en mousserende wijncocktails drinken. Rosé heeft echt zijn moment gevonden, omdat het van nature een bepaalde reeks ‘lifestyle’-kenmerken lijkt uit te drukken: licht, leuk, levendig. Wat de sterke drank betreft, blijft whisky rollen en de consumenten eisen een steeds gevarieerder aanbod. Consumenten zijn over het algemeen ontvankelijker dan ik ooit heb gezien voor nieuwe wijnen en gedistilleerde dranken – zolang ze vertrouwen op de kennis van de barman of wijnschep!

Mijn missie in de VS is dat WSET onmiddellijk herkenbaar is voor alle Amerikaanse professionals en enthousiastelingen als de beste in zijn klasse voor wijn- en sterke drankeducatie.

Je studeert momenteel voor je WSET-diploma. Met andere kwalificaties die al voor u liggen, waarom besloot u om aan het diploma te beginnen?

Naast het kennisniveau op expertniveau Diploma heeft me gegeven, het is het netwerk van professionals in alle segmenten van ons bedrijf waarvan ik denk dat het de meeste levenslange waarde heeft voor een WSET-alumnus. Ik wist dat WSET me kon voorbereiden op een zeer breed scala aan loopbaantrajecten in ons bedrijf – hoewel ik geen idee had dat het me ertoe zou brengen om rechtstreeks voor WSET te werken!

Hoe balanceer je je WSET Diploma-studies naast je nieuwe rol terwijl je ook studeert voor een MBA aan Yale? Eventuele tips voor collega-diplomakandidaten?

Een student zijn in zowel het WSET-diplomaprogramma als de MBA voor leidinggevenden van Yale School of Management heeft me echt nederig gemaakt. Gelukkig kan ik me op geen enkel moment in mijn leven voorstellen dat ik geen student zou zijn. Beide programma’s hebben me in de mentaliteit van een student gehouden: bescheiden, ijverig en altijd in het besef hoe ver ik ben gekomen en hoe ver ik moet gaan.

Het WSET-diploma is zeer goed georganiseerd, zodat ik precies weet waar ik me op moet concentreren. Hierdoor kan ik in mijn eigen tempo door de verschillende units heen werken. Mijn advies aan Diplomazoekers is om in eerste instantie niet overweldigd te worden door alle verschillende afdelingen en examens. Werk samen met je docenten en ontwikkel een stappenplan voor jezelf om het grootste succes te behalen!

Als u meer wilt weten over hoe WSET-kwalificaties uw bedrijf kunnen helpen, of als u geïnteresseerd bent om WSET-cursusaanbieder in de VS te worden, neem dan contact op met Dave op drudman@wsetglobal.com.

[ad_2]

Source link