Q&A met Chris Powell, docent van het jaar van WSET

[ad_1]

We spraken met Chris Powell (rechts), winnaar van de WSET Educator of the Year Award 2015 en algemeen directeur van Local Wine School, het enige netwerk van onafhankelijke wijnscholen in het VK, dat leuke en vriendelijke wijnproeverijen en cursussen in het VK aanbiedt.

Vertel ons meer over Local Wine School

Local Wine School is een snel groeiend netwerk van onafhankelijke franchise wijnscholen. Het bedrijfsmodel is gebaseerd op onze kernopvatting: wijnproeven voor iedereen. We bieden professionele ondersteuning op alle gebieden die altijd moeilijk zijn voor iedereen die zijn eigen kleine bedrijf wil opzetten, bijv. branding, marketing, webdesign, e-commerce, SEO, cursusontwerp / planning, productontwikkeling enz., waardoor onze eigenaren veel meer tijd hebben om zich te concentreren op wat ze graag doen – met mensen praten over wijn!

Het kostte je een tijdje om wijn te krijgen vanaf je eerste graad in engineering. Wanneer is wijn een passie van jou geworden?

Mijn leven is tot nu toe geen groots plan geweest – het is een geleidelijke evolutie geweest om te proberen uit te vinden waar ik goed in ben en wat ik graag doe. Steevast worden ze uiteindelijk hetzelfde! Ik denk dat als je ergens goed in bent en er een passie voor hebt, er financieel succes volgt, maar het mag niet de belangrijkste motivator zijn. Ik denk niet dat ik ooit een geweldige ingenieur ben geweest. Het was nooit een passie, hoewel de ervaring die ik opdeed door blootstelling aan de commerciële wereld later van onschatbare waarde bleek bij het opbouwen van mijn eigen bedrijf. Ik ging terug naar de universiteit, naar Durham Business School, om een ​​MBA-cursus te volgen om mijn carrière te bevorderen toen ik 33 was, maar het kostte me nog eens 7 jaar om te beseffen dat de wereld van techniek / management niets voor mij was!

Waarom heb je je eerste WSET-cursus gevolgd? Was het je eerste wijncursus?

Het volgde mijn beslissing om van carrière te veranderen. Ik was net aan het verkennen waar mijn passie voor eten en wijn me bracht – dat was Oddbins in 1997. Het was de filiaalmanager die me aanmoedigde om mijn eerste wijncursus te volgen, WSET Level 2 Award in Wines and Spirits.

Hoe ben je begonnen met het opzetten van de eerste lokale wijnschool in Newcastle?

Het was tijdens mijn eerste jaar bij Oddbins. Ik realiseerde me dat ik het erg leuk vond om privéproeverijen voor klanten te organiseren en met hen over wijn te praten. Toen mensen de winkel binnenkwamen met de vraag of we wijncursussen gaven, realiseerde ik me dat er potentieel was voor een bedrijf – ik verliet Oddbins en Newcastle Wine School was geboren!

Ik geloof niet in het oude gezegde: “Om een ​​klein fortuin aan wijn te verdienen, moet je beginnen met een groot fortuin.” Het is net als alle dingen in het leven – je haalt eruit wat je erin stopt.

U verkocht uw eerste franchise in juni 2008. Was het opzetten van uw Local Wine School-imperium vanaf het begin het plan, of was het een natuurlijke vooruitgang?

Nee, zeker niet! Ik runde 5 jaar Newcastle Wine School en toen overtuigde een van mijn beste klanten me ervan dat ik het bedrijfsmodel moest franchisen.

Wat waren de moeilijkste tijden bij het opzetten en leiden van de lokale wijnschool?

Van het runnen van mijn eigen kleine bedrijf naar het omzetten in een merk / bedrijfsmodel dat repliceerbaar is. Het vergde enorm veel werk in het ontwerpen en schrijven van handleidingen, franchiseovereenkomsten, enz. En een aanzienlijke financiële investering in advocaten, consultants, webdesigners, marketingbureaus etc. etc.!

Wat beschouw je als je grootste succes?

Nieuwe wijnscholen zien uitgroeien tot substantiële en succesvolle winstgevende bedrijven. En natuurlijk hebben we onze inspanningen erkend als Riedel WSET Educator of the Year!

Wat zijn je plannen voor Local Wine School nu?

Het opvullen van de voor de hand liggende hiaten in ons Britse netwerk met gepassioneerde wijnopleiders – we hebben nog steeds meer wijnschooleigenaren nodig in Londen, Devon, Cornwall, Bedfordshire, Staffordshire, Aberdeen en Belfast – plus het vinden van de juiste partner om ons netwerk in het buitenland te laten groeien.

Welk advies zou je iemand geven die niet veel weet van wijn en sterke drank, maar wel ondernemend is en wil doen wat je hebt gedaan?

Ik geloof niet in het oude gezegde: “Om een ​​klein fortuin aan wijn te verdienen, moet je beginnen met een groot fortuin.” Het is net als alle dingen in het leven – je haalt eruit wat je erin stopt. Als je echter puur van wijnonderwijs wilt leven, moet je snel je bedrijf opbouwen. Om succesvol te zijn, moet je beschikken over algemene commerciële / zakelijke vaardigheden en expertise op het gebied van branding, promotie / PR, marketing, webdesign / ontwikkeling, SEO, e-commerce, productontwikkeling / testen, cursus- / proefontwerp, sociale media en vele andere gebieden die helemaal niets te maken hebben met wijnonderwijs! Daarom nemen veel mensen de beslissing om zich bij ons netwerk aan te sluiten.

Wat doe je als je geen schoolgerelateerde dingen doet?

Ik vind koken een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen, vooral onder het genot van een favoriete wijn! Ik hou ook van fietsen (alleen boven de 15C!), Wildernis / natuur, skiën, tennis, golf en muziek – als er maar meer tijd was!

WSET Level 1-3 cursussen zijn beschikbaar via de Lokaal Wine School-netwerk.

[ad_2]

Source link