Q&A met Chelsie Petras, wijncommunicator

[ad_1]

Chelsie Petras (ChelLovesWine) is een wijnliefhebber en blogger uit NYC. Haar doel is om wijn minder intimiderend te maken. Hier geeft Chelsie ons inzicht in de wereld van wijncommunicatie en legt ze haar rol uit als een van Amerikaanse ambassadeurs van WSET voor Wine Education Week.

Hoe is het om wijncommunicator te zijn in New York?

Er is geen betere plek dan NYC om over wijn te praten. Ik vind het geweldig om hier als blogger in de wijngemeenschap te zijn. Elke keer als ik een evenement bijwoon, een wijnmaker ontmoet of een andere wijnliefhebber ontmoet, word ik nog meer verliefd op wijn!

Wat veroorzaakte je liefdesaffaire met wijn?

Ik heb altijd van wijn genoten, maar toen ik zes jaar geleden in NYC aankwam, bloeide mijn liefde voor wijn echt op. Het mooie van NYC is dat je hier elke gewenste wijn kunt krijgen, dus het heeft me echt toegestaan ​​om zoveel nieuwe wijnen te proeven en te proberen. Elke keer als ik een nieuwe wijn of een nieuwe wijnbar in de stad probeer, leer ik iets nieuws en dat houdt mijn liefde voor wijn fris en spannend!

Hoe ben je voor het eerst achter WSET gekomen?

Ik kwam er voor het eerst achter WSET op Instagram! Veel mensen in de wijnindustrie die ik bewonder, hadden een opleiding genoten via de WSET. Ik ben meteen begonnen met het onderzoeken van deze certificeringen, omdat het erg belangrijk voor me was om een ​​manier te vinden om meer over wijn te leren en ook mijn lezers en volgers te laten zien dat ik wist over wijn buiten de basiskennis.

Hoe was je WSET-ervaring tot nu toe?

Ik heb tot nu toe genoten van mijn ervaring met de WSET. ik heb de … genomen Level 2 Award in Wines & Spirits in februari 2018 en begon mijn Level 3 Award in Wine & Spirits begin 2019. Het proces van begin tot eind heeft het me echt gemakkelijk gemaakt om mijn kennis te vergroten, maar daagde me ook uit op manieren die ik niet had verwacht. Een fulltime werknemer zijn en studeren voor een examen is absoluut veeleisend!

Je bent een ambassadeur voor de Wine Education Week van WSET – wat is jouw mening over deze campagne?

Ik denk dat deze campagne zo belangrijk is in de wijnindustrie. Wijnonderwijs is hoe ik ben gekomen waar ik nu ben. Zoveel mensen zijn bang voor wijn omdat ze het niet begrijpen en dat is waar onderwijs een rol speelt. Wat ik het leukste vind aan wijn, is dat er altijd iets nieuws te leren valt. Daarom is wijneducatie essentieel in deze branche. Als u van begin tot eind van wijn op de hoogte bent, krijgt u meer begrip en waardering voor de wijn als geheel. Het hebben van een organisatie als de WSET waarmee je in een positieve omgeving kunt leren, is cruciaal.

Eventuele tips voor degenen die in uw voetsporen willen treden?

In termen van leren over wijn, zeg ik smaak, smaak, smaak en neem je WSET-kwalificaties! Hoe meer je wijn proeft, hoe meer je kunt leren over verschillende variëteiten, regio’s en stijlen van wijnmaken. Als je meer wilt doen op het gebied van wijncommunicatie, zeg ik: begin met een vorm van sociaal platform – of het nu Instagram, Twitter of je eigen blog is – en begin gewoon met schrijven. Ik ben begonnen met alleen een persoonlijke blog die is uitgegroeid tot een Instagram-pagina en ik heb nu samenwerkingen met geweldige merken.

Help ons de vreugde van het leren van wijn te vieren en neem deel aan onze wereldwijde Wine Education Week. Met meer dan 500 evenementen in 47 landen is er voor elk wat wils. Bekijk wat er bij u in de buurt gebeurt op de website Wine Education Week officiële website.[ad_2]

Source link