Q&A met Caro Maurer MW, DipWSET

[ad_1]

Caro Maurer MW, DipWSET, werkte als wijnschrijver in zowel Duitsland als de VS en heeft een uniek perspectief uit de eerste hand van zowel de oude als de nieuwe wijnwereld. Als genomineerde voor de WSET Outstanding Alumni Award 2018 vertelt ze ons de verschillen tussen de twee markten en hoe haar WSET-opleiding deuren opende voor nieuwe ervaringen.

Waarom heb je, nadat je jaren van tevoren over eten en wijn hebt geschreven, besloten om je wijnkennis te formaliseren met WSET-kwalificaties?

Eten is minder moeilijk om over te schrijven. Ik ken de beste ingrediënten en ik kan koken, dus ik kan dit min of meer beoordelen op buikgevoel. Maar om wijn te begrijpen, moet je zoveel meer weten over het pad van wijnstok naar glas, wat niet noodzakelijkerwijs deel uitmaakte van mijn vorige levenservaring.

Hoe vond u dat uw WSET-opleiding uw schrijven en carrière in het algemeen hielp?

Ik herinner me heel goed de eerste keer dat ik de WSET-titel noemde – het was bij de Seresin-wijnmakerij in Marlborough. Het bleek een zeer effectieve deuropener te zijn. Ze lieten me zelfs mijn handen in al hun biodynamische preparaten steken – een intieme ervaring die ik nooit zal vergeten. De belangrijkste rol is echter de Diploma WSET gespeeld was dat het mijn licentie was om deel te nemen aan het Master of Wine-programma. Het leverde me de basiskennis op om het beste van de wijnwereld bij te houden.

Caro Maurer MW, DipWSET | Foto: caromaurer.de

Welke verschillen heb je opgemerkt in de wijnwereld van elke regio, nadat je in zowel de VS als Duitsland hebt gewerkt? Denk je dat ze in de loop van de tijd meer synchroon zijn gegaan?

Nee, de voorwaarden zijn te verschillend. Over het algemeen is wijn big business in de VS en gelden er geldregels. Duitse wijnhuizen daarentegen worden door een gezin gedreven met veel hart en moed. Maar is deze diversiteit niet geweldig? Dit gebeurt alleen met wijn, niet met enig ander voedingsproduct.

Als adviseur voor Edeka, de grootste supermarktketen van Duitsland, welke belangrijke dingen overweegt u bij het maken van een assortiment om het brede klantenbestand te plezieren?

Het wijnaankoopteam en ik zoeken wijnen die de beste waarde bieden tegen een eerlijke prijs. We moeten er altijd rekening mee houden dat mensen een supermarkt binnengaan, een fles wijn kopen en die dezelfde avond willen drinken. Deze wijnen moeten worden gemaakt voor onmiddellijke consumptie en mogen niet in de kelder worden achtergelaten om door hun erfgenamen te worden gedronken.

WSET gaat niet alleen over het bestuderen van wijn, maar ook over het begrijpen van wijn en het bevorderen van respect voor verschillende wijnculturen.

Hoe probeer je als schrijver voor nationale en regionale titels consumenten te informeren over wijn door je schrijven buiten specifieke flesaanbevelingen?

Ik beschouw mezelf erg gelukkig. Gelukkig omdat ik kan schrijven over een van de mooiste en meest verfijnde dingen in het leven: wijn. Ik hoop dat ik mijn liefde voor wijnen van over de hele wereld kan overbrengen. Het bezoeken van en leren over de wijnregio’s van de wereld heeft me geholpen een groot respect te ontwikkelen voor de diversiteit van de wijncultuur en het is mijn oprechte wens om dit in mijn schrijven te weerspiegelen.

Hoe relevant zijn volgens u de WSET-kwalificaties voor wijn- en sterke drankprofessionals in Duitsland vandaag?

Duitsers zijn zoals iedereen die in de klassieke wijnproducerende regio’s van de Oude Wereld woont – ze genieten het meest van hun eigen wijnen. Door door de WSET-kwalificatieskrijgen kandidaten een wereldwijd perspectief. WSET gaat niet alleen over het bestuderen van wijn, maar ook over het begrijpen van wijn en het bevorderen van respect voor verschillende wijnculturen. Het gaat dus om het ontwikkelen van een meer ruimdenkende houding.

Lees meer over de Outstanding Alumni Award-genomineerden op de WSET Awards and Graduation-website hier.

[ad_2]

Source link