Q&A met Bianca Bosker, auteur van Cork Dork

[ad_1]

Voor Bianca Bosker gebeurde de wijnopenbaring die haar leven zou veranderen terwijl ze voor een computerscherm zat. Ze onthult hoe ze verslaafd raakte, wat in het diepe springen haar leerde over de industrie en waarom haar nieuwe boek Cork Dork wijkt af van het typische schrift van de wijnwereld.

Je hebt een enorm succesvolle carrière gehad als journalist, redacteur en auteur, voornamelijk met betrekking tot architectuur en technologie – hoe begon je wijnverhaal?

Voor mijn Cork Dork avontuur begon, ik werkte als de technische redacteur voor een online website, wat betekende dat ik het grootste deel van mijn wakkere uren op schermen doorbracht. Ik realiseerde me dat ik naast deze sommeliers een leven van zintuiglijke deprivatie leidde in plaats van zintuiglijke cultivatie, en ik raakte gefixeerd op deze vraag wat ik miste – niet alleen in een glas wijn, maar in het leven.

Ik kon mijn neus in een glas wijn steken en, op een goede dag, zeggen dat ik aan het snuiven was. En ik was stomverbaasd dat de pro’s de sensorische vaardigheden hadden verbeterd die ik associeerde met honden die bommen snuffelden. Voor sommeliers kwamen verhalen naar voren uit geuren en smaken. Ik vroeg me af: zou ik kunnen doen wat ze deden? Kan iemand van ons? En wat zou er veranderen? Ik realiseerde me dat ik niet alleen wilde schrijven over ‘kurkdorks’ – ik wilde er een van worden. Dus stopte ik met mijn baan, begon opnieuw als een “kelderrat” – en begon te trainen als sommelier.

Voor buitenstaanders kan een leven in wijn sybaritisch lijken. Maar terwijl ik tijd doorbracht met sommeliers – gecoacht worden op spugen, hen schaduwen in restaurants met een Michelin-ster en wat oeno-ontgroening ondergingen – raakte ik gefascineerd door een wereld die ik niet zag in een verslag van de wijnindustrie. Deze “kurk-sukkels”, die zichzelf een enorme hoeveelheid pijn bezorgden in de naam van een drankje van plezier, zijn het bewijs dat wat de meeste “burgers” denken te weten over wijn, verkeerd is.

Als iemand die haar geest nog nooit had gevoeld door een glas gefermenteerd druivensap, wilde ik weten: waarom? Hoe?

Waar was je inspiratie voor Cork Dork; was er een bepaald gesprek of een bepaalde ervaring die het idee heeft geplant?

De meeste mensen hebben hun wijnopening terwijl ze dure wijn drinken in een prachtige omgeving. De mijne gebeurde op een computerscherm.

Op een avond tijdens een drankje met mijn man en zijn vriend, zei een sommelier toevallig dat hij zich aan het voorbereiden was voor de beste sommelier in de wereldcompetitie. Eerlijk gezegd klonk het vergezocht. Maar ik raakte al snel verslaafd aan binge-watching YouTube-video’s van de competitie – in wezen de Westminster Dog Show met drank. Ik ben altijd geobsedeerd geweest door obsessie, en de wijnmanie van deze sommeliers zoog me naar binnen.

Maar het was de blinde proeverij die me echt zenuwachtig maakte. Sinds Plato en Aristoteles smaak en geur als dierlijk en overbodig hebben afgedaan, hebben we deze zintuigen grotendeels genegeerd. Toch leefden deze sommeliers voor smaak. Ze geloofden dat schoonheid in smaak ons ​​op dezelfde manier zou kunnen beïnvloeden als schoonheid in kunst of poëzie. Als iemand die haar geest nog nooit had gevoeld door een glas gefermenteerd druivensap, wilde ik weten: waarom? Hoe?

Ik werd geïnspireerd om het gordijn terug te trekken over delen van de wijnwereld die zelden worden verkend – de ziel van wijn en de wetenschap, de hoge en het lage. Omdat voor mij de realiteit zo veel rommeliger, complexer en interessanter is dan het romantische beeld dat onze industrie traditioneel heeft laten zien.

Je hebt de WSET Level 2 Award in Wines and Spirits – wat heb je uit de cursus gehaald?

Mijn WSET-training heeft mij een geweldige basis gegeven en ik heb anderen die wijn nieuwsgierig zijn aangemoedigd om in de cursus te investeren. Als onderdeel van mijn Cork Dork reis, ging ik op pad om het Certified Sommelier-examen van het Court of Master Sommeliers af te leggen, wat perfect was voor mij omdat ik ernaar streefde om het woord te vervullen in een servicerol. Voor drinkers die dat doel niet delen, raad ik over het algemeen aan WSET-kwalificaties omdat ze veel meer begeleiding bieden.


Bianca’s #pairdevil-serie wil maken wijn leuker, minder intimiderend en toegankelijker

Ik heb tijdens het schrijven met zoveel influencers uit de branche gesproken Cork Dork, hoe belangrijk denk je dat smaakmakers zijn bij het informeren van de Amerikaanse consument?

Er vinden zoveel verschillende soorten ‘smaakmaker’-gesprekken plaats rond eten, van Instagram-berichten tot weelderige documentaires, maar de berichtgeving over wijn in de media is van oudsher actief in een veel smallere band. Dus ik word aangemoedigd om te zien dat het rooster van smaakmakers – en het soort gesprekken dat ze voeren – diverser wordt dan ooit. Smaakmakers zijn veel verder gegaan dan critici en columnisten.

Ik hoop dat dit zal helpen een tendens die ik heb opgemerkt te verhelpen, namelijk dat de wijnindustrie historisch gezien soms te ver in de richting van praten gaat Bij drinkers in plaats van, of met, hen. Ik maak me zorgen over hoe ‘influencers’ in onze wereld mensen nog te vaak vertellen wat om te proeven, in plaats van ze te leren proeven. Dat laatste is voor mij de basis voor een meer duurzame relatie met wijn (en eten!). Onder mijn doelen met Cork Dork was om een ​​aantal van de overgeërfde wijsheden van de industrie te onderzoeken, en tegelijkertijd mensen te helpen hun eigen smaak en smaakgevoel over te nemen.

Je #Pairdevil-serie is een leuke en gedurfde kijk op het combineren van eten en wijn, hoe denk je dat het de veranderende houding van de Amerikaanse wijndrinker weerspiegelt?

Tijdens het onderzoeken Cork Dork, Ontdekte ik dat zelfs de meest zelfverzekerde mensen vaak nog steeds versteend zijn van wijn. Ze hebben ook het idee van wijn als een dure verwennerij die het best is gereserveerd voor speciale gelegenheden – een jubileum of verjaardag, geen woensdagavond. Ik herinner me heel goed hoe het was om overweldigd te worden door wijn, en verbaasd over waarom ik ooit $ 20 zou uitgeven aan een glas wijn. Nu, in plaats van iets voor speciale gelegenheden, beschouw ik wijn als iets dat speciale gelegenheden kan maken.

Mijn doel met #pairdevil was om wijn leuker, minder intimiderend en toegankelijker te maken door inspiratie te bieden voor het combineren van wijnen met het echte leven, hoe slordig het ook mag zijn. Daarom presenteer ik wijnen, voor verschillende prijsklassen, om te combineren met alles van hotdogs tot Filet-O-Fish tot pakjes Ramen-noedels.

Ik herinner me heel goed hoe het was om overweldigd te worden door wijn, en verbaasd over waarom ik ooit $ 20 aan een glas zou uitgeven

Welke voorspellingen heb je voor de industrie en wat zijn je plannen voor de toekomst?

In plaats van voorspellingen heb ik een paar hoop. Ik zou bijvoorbeeld graag zien dat wijnmakers, distributeurs en retailers transparanter worden over het delen van de ingrediënten die in onze flessen gaan, een probleem dat ik behandelde Eten en wijn. Bovendien, naar aanleiding van een verhaal waar ik voor schreef Raffinaderij 29 over het seksisme – en seksuele intimidatie – dat ik heb meegemaakt en dat nog steeds onze industrie plaagt, ik heb persoonlijke aantekeningen ontvangen van mensen die hier ook mee worstelen, maar geen manier hebben om zich uit te spreken of te weten waar ze terecht kunnen voor hulp . Er is ruimte voor verbetering en ik hoop dat we laten zien dat we er klaar voor zijn.

Wat betreft de volgende … Ik snap het Cork Dork als vervolg op het gesprek dat ik als sommelier met gasten zou voeren. Ik hoop de dingen te delen die ik heb geleerd van mijn eigen reis van “kelderrat” naar sommelier: met een groter vertrouwen in onze smaakzin komt er een groter vertrouwen in onze smaak in alle dingen, en het is door ons af te stemmen op onze zintuigen dat we kunnen de wereld beter begrijpen. Hoewel die openbaringen kunnen beginnen met een glas wijn, houden ze daar zeker niet op.

Bianca BoskerIs de bestseller van de New York Times Cork Dork: Een avontuur vol wijn tussen de obsessieve sommeliers, jagers met grote flessen en malafide wetenschappers die me leerden leven voor smaak is nu uit van Penguin Books. Bekijk haar #pairdevil-serie, die elke woensdag wordt gepost Facebook, Instagram en Twitter.

Deze Q&A is voorbereid op #WSETweekUSA als onderdeel van onze #grapetograin-serie.[ad_2]

Source link