Ontmoet de Vinters ‘Cup-winnaar 2019: Tim Clark DipWSET

[ad_1]

Tim Clark, Asia Brand Ambassador voor het Real English Drinks House in Hong Kong, is winnaar van de Vintners ’Cup 2019. De Vintners’ Cup wordt elk jaar uitgereikt aan de student die wereldwijd het hoogste totale cijfer behaalt in het WSET Level 4 Diploma. Tim, die studeerde aan AWSEC Hong Kong, deelt de geheimen van zijn succes.

Hoe voelt het om de beste in de klas te zijn?

Dat is een ongemakkelijke vraag aan iemand die Engels stelt (mompelt iets in baard … grote eer … zware concurrentie … echt vernederd …)!

Toen ik de e-mail zag waarin stond dat ik de Vintners ‘Cup had gewonnen, moet ik ergens tussen lachen en huilen lawaai van hebben gemaakt, omdat mijn partner de kamer in rende om te zien of alles goed met me was! Ik kon niet spreken; Ik moest haar alleen de telefoon geven om zelf te lezen. Kijkend naar enkele van de beroemde namen op de lijst van eerdere winnaars is bescheiden, maar ook inspirerend, nadenken over waar ik vanaf hier misschien naartoe kan gaan.

De waarheid is dat, nu het allemaal een beetje is verzonken, het overweldigende gevoel er een is van enorme dankbaarheid en opluchting dat de lange uren studeren, de vele weekenden die ik in de bibliotheek had doorgebracht toen ik met mijn familie had kunnen zijn, zijn vruchten afgeworpen.

Ik ben nu betrokken bij wijneducatie, wat ik zonder de kennis, vaardigheden en het vertrouwen van het diploma niet zou hebben overwogen.

Waar schrijft u uw succes aan toe?

Er is geen geheim hier – gewoon hard werken en gedisciplineerde studie. Er is geen kortere weg naar succes in het WSET Diploma omdat zelfs ’s werelds meest begaafde voorproefje nog steeds de discipline van WSET’s systematische aanpak van Tasting Wine® (SAT), evenals de berg boekkennis die erachter zit. Ik had ook het geluk om een ​​aantal uitstekende leraren te hebben AWSEC, Hong Kong, aan wie ik veel dank verschuldigd ben.

Kun je je het moment herinneren dat je ‘de wijnkever’ hebt gevangen?

Ik werkte in 1999 in Johannesburg en iemand raadde aan om de Meerlust Rubicon te proberen, een van de duurste flessen op de wijnkaart van het hotel, maar nog steeds minder dan een wijnmaker. Het was een openbaring: benaderbaar en toch complex, genereus en toch meerlagig. Ik wist gewoon niet dat wijn dat zou kunnen doen: de intellectueel opwinden en tegelijkertijd de hedonist tevreden stellen. Ik kocht zoveel als ik naar huis kon dragen.

Mijn latente fascinatie was een paar jaar later uitgekristalliseerd toen ik op een terugreis naar Zuid-Afrika – dit keer een cricket-tour van de West-Kaap – mijn eerste wijngaarden bezocht. Het stond tussen de wijnstokken, kijkend naar de hellingen en de grond en de zonneschijn, dat alles plotseling logisch was, dat de relatie tussen de plaats en wat er in het glas was tot leven kwam.

Welk deel van de niveau 4 diplomacursus vond je het spannendst en wat was het meest uitdagend?

Het is een beetje een cliché, maar het meest opwindende deel werd gedwongen om overal in de syllabus te proeven, wat mijn ogen niet zozeer opende voor de diversiteit aan beschikbare wijnen, maar voor de ongelooflijke kwaliteit van sommige van de wijnen die uit de opkomende landen komen en minder geprezen regio’s.

Vragen wat het meest uitdagend was, is een beetje zoals vragen wie de meest angstaanjagende West-Indië-tempo-bowlers waren uit de jaren tachtig, terwijl ze allemaal angstaanjagend waren. De syllabus is zo uitgebreid dat elk onderdeel een uitdaging wordt, simpelweg vanwege de hoeveelheid informatie die je nodig hebt om rond te komen.

Als ik één gebied moest uitkiezen, zou ik wijzen op het proefelement van Unit 5 – Mousserende wijnen. Ik vond het bijzonder lastig, deels omdat de stilistische verschillen subtieler kunnen zijn dan bij bijvoorbeeld versterkte wijnen, maar ook vanwege de praktische moeilijkheden om breed te proeven. Het assortiment stijlen per glas is beperkt in Hong Kong en de kosten voor het kopen van flessen om thuis te proeven zijn onbetaalbaar.

Hoe hebben de kennis en vaardigheden opgedaan in het Diploma uw carrièreontwikkeling geholpen?

Ik heb pas onlangs mijn eerste stappen in de drankenindustrie gezet, dus let op deze ruimte. Ik ben nu echter ook betrokken bij wijneducatie, wat ik niet zou hebben overwogen zonder de kennis, vaardigheden en het vertrouwen die het Diploma opleverde.

Tim Clark - Winnaar Vinters 'Cup 2019

Timothy Clark wordt gepresenteerd met de Vinters ‘Cup. (Van links naar rechts: Ann Hill, Worshipful Company of Vintners; Timothy Clark DipWSET, prijswinnaar; Steven Spurrier, WSET Honorary President)

Heb je woorden van wijsheid of tips voor mensen die overwegen zich aan te melden voor de WSET Diploma-cursus?

Ja doe het! Het is een waardevolle en krachtige ervaring. Maar zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om te studeren, en bij voorkeur een geduldige en ondersteunende partner. En oefen je reactie op de opmerking: ‘Elke avond wijn proeven? Dat moet hard werken zijn! ‘

Hoe heb je het winnen van de Vintners ‘Cup gevierd?

Een paar margarita’s bij onze lokale Mexicaan, met mijn (geduldige en ondersteunende) partner. Ik moest mijn winst geheim houden tot na het afstuderen, maar er staat thuis een fles Clos des Goisses in de koelkast die ik met een paar goede vrienden zal openen als ik terugkom in Hong Kong.

Als je geïnteresseerd bent in het nemen van de volgende grote stap naar WSET’s Level 4 Diploma dan kan dat lees hier meer. Als je net begint aan je reis over wijneducatie, ontdek dan onze volledige reeks kwalificaties hier en vind een cursusaanbieder bij u in de buurt via onze “Waar te studeren” bladzijde.

[ad_2]

Source link