Maak kennis met de Vinters ‘Cup-winnaar 2019: Tim Clark DipWSET

[ad_1]

Tim Clark, Asia Brand Ambassador voor het Real English Drinks House in Hong Kong, is winnaar van de Vintners ’Cup 2019. De Vintners’ Cup wordt elk jaar uitgereikt aan de student die het hoogste totaalcijfer behaalt in het WSET Level 4 Diploma wereldwijd. Tim, die studeerde aan AWSEC Hong Kong, deelt de geheimen van zijn succes.

Hoe voelt het om de beste van de klas te zijn?

Dat is een ongemakkelijke vraag om iemand Engels te stellen (mompelt iets in de baard … grote eer … stevige concurrentie … echt vernederd …)!

Toen ik de e-mail zag waarin stond dat ik de Vintners ‘Cup had gewonnen, moet ik ergens tussen lachen en huilen een geluid hebben gemaakt, want mijn partner rende de kamer in om te zien of alles in orde was! Ik kon niet praten; Ik moest haar gewoon de telefoon geven om zelf te lezen. Het is vernederend, maar ook inspirerend om naar enkele van de beroemde namen op de lijst met eerdere winnaars te kijken, en na te denken over waar ik mogelijk naartoe kan gaan.

De waarheid is dat, nu het allemaal een beetje verzonken is, het overweldigende gevoel er een is van enorme dankbaarheid en opluchting dat de lange uren studeren, de vele weekenden die ik in de bibliotheek doorbracht toen ik bij mijn familie had kunnen zijn, zijn vruchten afgeworpen.

Ik ben nu bezig met wijneducatie, wat ik zonder de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen dat ik met het diploma had opgedaan, niet had overwogen.

Waaraan schrijft u uw succes toe?

Er is hier geen geheim – alleen hard werken en gedisciplineerde studie. Er is geen kortere weg naar succes in het WSET-diploma omdat zelfs de meest begaafde proever ter wereld nog steeds de discipline van Systematische aanpak van Tasting Wine® (SAT) van WSET, evenals de berg boekenkennis die erachter zit. Ik had ook het geluk om een ​​aantal uitstekende leraren te hebben AWSEC, Hong Kong, aan wie ik veel dank verschuldigd ben.

Kun je je het moment herinneren waarop je ‘de wijnbug’ ving?

Ik werkte in Johannesburg in 1999 en iemand raadde aan om de Meerlust Rubicon te proberen, een van de duurste flessen op de wijnkaart van het hotel, maar nog steeds minder dan een tientje. Het was een openbaring: benaderbaar en toch complex, genereus en toch meerlagig. Ik wist gewoon niet dat wijn dat kon: de intellectueel prikkelen en tegelijkertijd de hedonist tevreden stellen. Ik heb zoveel gekocht als ik kon dragen.

Mijn latente fascinatie werd een paar jaar later gekristalliseerd toen ik, tijdens een terugreis naar Zuid-Afrika – een cricket-tour van de West-Kaap deze keer – mijn eerste wijngaarden bezocht. Het stond tussen de wijnstokken, kijkend naar de hellingen en de grond en de zonneschijn, dat alles plotseling logisch werd, dat de relatie tussen de plek en wat er in het glas zit, tot leven kwam.

Welk deel van de Level 4 Diploma-cursus vond je het meest opwindend en wat was het meest uitdagend?

Het is een beetje een cliché, maar het meest opwindende deel werd gedwongen om overal in de syllabus te proeven, wat mijn ogen niet zozeer opende voor de diversiteit aan beschikbare wijnen, maar voor de ongelooflijke kwaliteit van sommige wijnen die uit de opkomende landen komen en minder bekende regio’s.

Vragen wat het meest uitdagend was, is een beetje als vragen wie de meest angstaanjagende van de West-Indische tempo-bowlers uit de jaren tachtig was, toen ze allemaal angstaanjagend waren. De syllabus is zo uitgebreid dat elk onderdeel een uitdaging wordt, simpelweg vanwege de hoeveelheid informatie die je nodig hebt om je hoofd rond te krijgen.

Als ik één gebied moest uitkiezen, zou ik wijzen op het proefelement van Unit 5 – Mousserende wijnen. Ik vond het bijzonder lastig, deels omdat de stilistische verschillen subtieler kunnen zijn dan bij bijvoorbeeld versterkte wijnen, maar ook vanwege de praktische moeilijkheden bij het breed proeven. Het aanbod van stijlen per glas is beperkt in Hong Kong en de kosten voor het kopen van flessen om thuis te proeven zijn onbetaalbaar.

Hoe hebben de kennis en vaardigheden die zijn opgedaan met het diploma uw loopbaanontwikkeling bevorderd?

Ik heb pas onlangs mijn eerste stappen in de drankenindustrie gezet, dus houd deze ruimte in de gaten. Ik ben nu echter ook bezig met wijneducatie, wat ik zonder de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen dat ik met het diploma had opgedaan, niet had overwogen.

Tim Clark - Winnaar Vinters 'Cup 2019

Timothy Clark ontvangt de Vinters ‘Cup. (Van links naar rechts: Ann Hill, Worshipful Company of Vintners; Timothy Clark DipWSET, prijswinnaar; Steven Spurrier, WSET ere-president)

Heb je enige woorden van wijsheid of tips voor mensen die overwegen zich in te schrijven voor de WSET Diploma-cursus?

Ja doe het! Het is een waardevolle en krachtige ervaring. Maar zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om te studeren, en bij voorkeur een geduldige en ondersteunende partner. En oefen je reactie op de opmerking: ‘Elke avond wijn proeven? Dat moet hard werken zijn! ‘

Hoe heb je het winnen van de Vintners ‘Cup gevierd?

Een paar margarita’s bij onze lokale Mexicaan, met mijn (geduldige en ondersteunende) partner. Ik moest mijn overwinning vertrouwelijk houden tot na mijn afstuderen, maar er staat thuis een fles Clos des Goisses in de koelkast die ik zal openen met een paar goede vrienden als ik terugkom in Hong Kong.

Als je geïnteresseerd bent in het nemen van de volgende grote stap op het niveau 4-diploma van WSET, dan kan dat lees hier meer. Als u net begint met uw wijneducatieve reis, ontdek dan onze volledige reeks kwalificaties hier en vind een cursusaanbieder bij u in de buurt door onze “Waar te studeren” bladzijde.

[ad_2]

Source link