Laatste dag van de Lallemand-tour

[ad_1]

Het is de laatste dag van de Lallemand-tour, een wijnavontuur dat zich in vier dagen in vier steden heeft afgespeeld. Dag één, in Nîmes, lijkt nu lang geleden. Daarna een rit naar Lyon, waar we verbleven in een hotel dat deel uitmaakt van het Olympisch Lyonnais-stadion, waar ons seminar op woensdag werd gehouden. Hierna bracht een epische rit van 6 uur ons naar Angers, waar we de volgende dag zouden vergaderen in het mooie hotel Loire et Sens.

Nog een lange rit volgde tot de laatste stop van de tour: Bordeaux. Dit is waar we nu zijn, op het punt om de laatste dag in de Cité du Vin te beginnen. Het is een geweldige week geweest en het voelt echt alsof je op tournee bent met een band. Er zijn goede dingen: de collegialiteit van gedeelde tijd als groep, waarbij iedereen elkaar leert kennen in zowel de downtime als de up. Maar het slechte is het aftappende schema van de ene stop na de andere: ik denk dat de verleiding om op tournee te zijn na een tijdje zou vervagen, tenzij het schema een zachte was, waarbij je een paar dagen achter elkaar op elke locatie doorbracht, dus je kan het een beetje leren kennen.

Loire et Sens

Het is ook interessant dat ik de enige niet-Franse persoon ben en dat ik al een week onophoudelijk naar Frans luister. Het is verbazingwekkend hoeveel je oor verbetert, hoewel mijn Frans nog steeds zo slecht is dat ik het niet durf te spreken. Ik kan het heel goed lezen (dit is eigenlijk alles wat we op school leren), en ik vraag me af hoe lang het zou duren om een ​​gesprek te kunnen voeren? Diepe onderdompeling moet de manier zijn om dit te bereiken.

De show gaat beginnen! Mijn vierde keer met hetzelfde gesprek in vier dagen. Het is elke dag een beetje anders: ik probeer het fris te houden, en terwijl het dek van glijbanen hetzelfde is, dwaal ik in verschillende richtingen, afhankelijk van het gevoel dat ik krijg van het publiek en wat er in mijn hoofd zit. Dit heeft me feitelijk het voordeel van voorbereiding doen inzien en je materiaal heel goed kennen. Wat betreft het oefenen van gesprekken? Het is raar om een ​​toespraak te houden zonder publiek, en ik weet niet zeker of het helemaal hetzelfde is. Ik zeg niet dat het zonder verdienste is, er gaat niets boven de daadwerkelijke uitvoering.

[ad_2]

Source link