Garnalen En Groenten Met Pasta, Kappertjes En Witte Wijn

[ad_1]

Professionele koks en thuiskoks vinden creatief gebruik voor restjes. Hun recepten zijn vaak uitstekend. Ik had wat overgebleven spaghetti bij de hand en wat bevroren garnalen die vriesbrand begonnen te ontwikkelen. Een zuinig persoon, ik kon deze ingrediënten niet weggooien en besloot ze te combineren in een origineel recept.

Toen ik in de groentelade van mijn koelkast keek, vond ik een rode peper, een kleine courgette en een gele ui – voedingsmiddelen die goed bij elkaar passen. Toen ik de voorraadkasten controleerde, vond ik wat rozemarijnbroodstokken geïmporteerd uit Italië. Ta da! Ik had de ingrediënten voor een heerlijke maaltijd.

Ik woon in het Midwesten en verse vis, anders dan snoekbaarzen en forel, is moeilijk te krijgen. Vermoedelijk wordt verse vis in de vitrines getoond, maar deze vis kan bevroren vis zijn die is ontdooid. Het eten van vis die bevroren, gedeeltelijk ontdooid of ontdooid en opnieuw ingevroren is, kan een risico vormen voor voedselvergiftiging.

Jaren geleden at ik een gepaneerde sandwich met vispasteitjes (bevroren filet) en ontwikkelde ik Scombroid Visvergiftiging. Tot mijn grote schok verschenen er gigantische netelroos op mijn lichaam. Een bijenkorf bedekte een hele dij. Ik ben deze ervaring nooit vergeten en ben voorzichtig met het volledig bevroren houden van bevroren vis. Als ik bevroren vis koop, vraag ik de medewerker of het echt verse of ontdooide vis is.

Omdat dit recept veel groenten bevat, heb ik niet de moeite genomen om een ​​salade te maken. Als je de maaltijd met salade wilt afronden, ga je gang en doe het. Verwacht geen dikke saus met dit recept. In plaats daarvan worden de pasta en garnalen op smaak gebracht met een dunne saus gemaakt met boter, wijn en knoflook.

Kies een droge witte wijn die de receptingrediënten zal complimenteren, niet overweldigen. Mijn man en ik waren dol op dit recept en ik denk dat jij er ook van zult genieten. Omdat het winter is in Minnesota, heb ik de pastakommen opgewarmd voordat ik het eten klaar maakte. Serveer dit recept met broodstengels, knapperig brood of knoflooktoost.

INGREDIËNTEN

20 bevroren, gekookte grote garnalen

2 eetlepels olijfolie

1 middelgrote ui, gehalveerd en in halve manen gesneden

1 kleine courgette, in vieren en gesneden in 1/2 “brokken

1 rode peper, zonder zaadjes en in reepjes van 1 “gesneden

1 theelepel knoflookzout

Versgemalen zwarte peper naar smaak

3 eetlepels boter

4 eetlepels kleine kappertjes, uitgelekt

1 kop droge witte wijn

Parmezaanse kaas voor garnering

METHODE

1. Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Staarten verwijderen en opzij zetten.

2. Bekleed de koekepan met olijfolie. Zet het vuur op medium.

3. Voeg de halve manen toe en kook tot ze zacht zijn.

4. Voeg courgette en rode peper toe. Kook 5 minuten.

5. Strooi de garnalen over het groentemengsel. Voeg pasta toe en meng met een tang om te combineren. Zet het vuur laag.

6. Breng pasta en groenten op smaak met knoflookzout, zwarte peper, boter en kappertjes.

7. Giet witte wijn over het mengsel. Dek af en laat 5-8 minuten op laag vuur pruttelen.

8. Schep in grote soepkommen. Garneer royaal met Parmezaanse kaas. Maakt 4 porties.

[ad_2]

Source by Harriet Hodgson