Een eenvoudige benadering van wijn en mensen

[ad_1]

Ik heb meer dan 15 jaar in de horeca gewerkt en het leukste aan mijn werk was de interactie met nieuwe mensen … veel nieuwe mensen!

Zes jaar lang beheerde ik een zeer druk restaurant aan de westkant van Manhattan met slechts 30 tafels. Gemiddeld 4 klanten per tafel, kan een trage nacht meer dan 120 mensen betekenen! Maar omdat het doel is om tafels te draaien: zoveel mogelijk klanten in één nacht plaatsen, kostte het wat finesse, maar het betekende ook dat er soms meer dan 300 mensen konden zitten.

Hard werken, ja, maar we werden beloond met bonussen die het de moeite waard maakten.

Mijn partners, Jack en Steve waren geweldig als het erom ging mensen “een paar minuten” op hun reservering te laten wachten. Terwijl de reservering mensen in “limbo” aan het wachten waren aan de bar, zouden we “walk-ins” uit de buurt plaatsen die misschien niet hebben gewacht.

Ik was de suiker- en specerijenmanager die bevriend zou raken met de klanten die aan het dineren waren, zorgde dat ze alles hadden wat ze nodig hadden en haastte ze vervolgens mee toen de cheque kwam. Ik zou ook mensen kalmeren die aan de bar zaten te wachten. Ik zou met ze chatten en kennismaken met de andere mensen die in het ongewisse stonden te wachten.

Met voldoende gelegenheid om mijn introductievaardigheden aan te scherpen, vond ik dat de eenvoudigste aanpak vaak de beste was. Een eenvoudige introductie. Niet meer en niet minder.

Na een tijdje werd bekend dat dit een geweldige plek was om mensen te ontmoeten. Soms gaf maar liefst dertig procent van de mensen die ik introduceerde hun reservering helemaal op, ten gunste van eten aan de bar met hun nieuwe vrienden.

De zaken liepen goed, de barmannen waren dolblij nu een cheque van $ 50- $ 100 overhandigde aan een klant in plaats van een tab van $ 20 voor twee martini’s te sluiten.

Om het persoonlijker te maken, zou ik een mentale notitie (en een back-upboek) bijhouden van informatie over onze vaste klanten. Begroet ze bij naam en soms met hun favoriete drankje als de tafel lang zou wachten.

Mensen hielden van me, maar ze werden graag behandeld met V.I.P. status boven alles. Ik vroeg naar vrouwen, kinderen en vakanties. Ik herinnerde me verjaardagen, favoriete maaltijden, sportteams en bood regelmatig aan bloemen te kopen namens de vaste klant die te laat was, maar het belangrijkste was dat ik de beroepen van mensen herinnerde.

Het kennen van de zakelijke of carrièrekeuze van mensen was voor mij een krachtige informatie. In staat zijn om voor mensen te netwerken en hen te helpen meer zakelijke of meer zakelijke contacten te creëren, werd mijn kracht. Steeds vaker belden mensen om te weten te komen wie er in het restaurant zou zijn wanneer ze belden om de specials te vinden.

Het restaurant neuriede met een ander gevoel toen ik werkte. Nu waren vreemden aan het kletsen aan de bar, zaten de gasten uitwisselden beoordelingen over hun maaltijden of huidige films en mensen die elkaar passeerden wisselden visitekaartjes uit. Mijn introducties leidden ertoe dat vrienden vrienden introduceerden en iedereen leek elkaar te kennen.

Voor en na onze peekdiensturen kwamen distributeurs langs om ons wijnen, koffie, vlees, kaas en kruiden te laten proeven. We hadden allemaal een behoorlijk solide kennisbasis als het ging om wijn en onze chef-kok hielp ons om meer te begrijpen over het combineren van voedsel met wijn.

Op een dag zat ik bij onze wijndistributeur David en proefde ik een vrij prachtige pinot noir uit Californië. Met mijn neus diep in het glas zei ik hem “op de neus”, het deed me denken aan een zeebries. “Op krul” zei ik, “Wauw! Nu komen de bessen echt door!” Na een klein slokje en het ongeveer 5 seconden rond mijn mond te rollen, zei ik:

“Goed mondgevoel – niet te droog en niet slap.” Na een minuut bedacht ik dat ik het nog steeds proefde. Toen ik opmerkte dat het een lange afdronk leek voor een pinot noir, begon hij gewoon te lachen. Toen hij eindelijk stopte, zei hij: “Heilige koe! Je kent je wijn echt!”

De volgende twintig minuten vertelde David me hoe geweldig ik zou zijn in een baan als de zijne.

We eindigden ongeveer twintig minuten daarna dat ik niets nieuws bestelde. Toen we handen in elkaar grepen om afscheid te nemen, kneep hij nog een keer in mijn hand en zei: “Denk er maar eens over na. Je zou veel geld verdienen.”

Ik heb erover nagedacht. Ik dacht erover na totdat de barman me vertelde dat de ijsmachine kapot was. Toen dacht ik erover na totdat een van mijn obers me vertelde dat hij zijn zwarte schoenen was vergeten en vroeg of hij in plaats daarvan zijn smerige gympen kon zijn. Toen dacht ik erover na tot ik besefte dat een van mijn busboys nog niet was aangekomen en we bijna geen servetten en Pepsi meer hadden. Toen besefte ik dat ik geen tijd had om erover na te denken.

Later die avond deed ik mijn gebruikelijke “Hostess-With-The-Mostess” routine toen iemand opmerkte: “Ik wou dat ik je kon inhuren om me rond te volgen en me de hele dag aan nieuwe mensen voor te stellen!” (Vleiend, ja, maar niet mijn eerste carrièrekeuze.) En hoewel het niet de eerste keer was dat ik wat variatie op dit compliment hoorde, was het de eerste keer dat ik echt luisterde.

Tussen Davids opmerking en deze nieuwe bedacht ik dat het misschien de formule is voor een nieuw eenvoudig bedrijf; Mensen kennis laten maken met nieuwe mensen en hen kennis laten maken met nieuwe wijn. Help mensen te netwerken en tegelijkertijd vertrouwd te raken met “wijn spreken”.

Wat David niet wist, was dat ik destijds niet zoveel wist over wijn. Ik wist niets over terroir, het karakter van druivensoorten, het vinificatieproces, geweldige regio’s versus gemiddelde regio’s enz. Ik wist wat ik leuk vond en ik kon beschrijven wat ik rook en proefde. Gemakkelijk. Nu, na bijna twee jaar mijn eigen wijnproeverij te hebben gehad, kan ik u vertellen dat ik toen niets wist in vergelijking met wat ik nu weet.

Ik heb zoveel wijngerelateerde boeken gelezen. Ik ontvang dagelijks wijnartikelen via e-mail. Ik abonneer me op het tijdschrift Wine Spectator en Wine Enthusiast. Ik ben lid van de American Wine Society en heb een wijngerelateerde Meet-up-groep met meer dan 1200 leden. Ik lees en post op wijngerelateerde prikborden, schrijf artikelen voor wijngerelateerde websites en organiseer twee keer per maand wijnproeverijen die soms meer dan 100 wijnliefhebbers aantrekken.

Met alle kennis en meningen van wijn waaraan ik elke dag word blootgesteld en alles wat ik heb geleerd, komt wijnproeven nog steeds neer op: weet wat je lekker vindt en beschrijf wat je ruikt en proeft.

Voor degenen onder u die zich afgeschrikt voelen door wijn en wijnproeven, houd dit in gedachten: wijn is leuk. Het proeven van veel verschillende wijnen en het praten met nieuwe mensen over wat je ruikt en proeft, is niet alleen leuk, ontspannen en leerzaam, het zal je helpen je woordenschat en zelfvertrouwen te vergroten.

Houd uw verwachtingen voor wijnevenementen eenvoudig: 1.) Ruik de wijn. Adem diep in met je neus in het glas. Kijk of je bepaalde “tonen” of smaken kunt vinden. 2.) Wervel de wijn. Houd de steel van het glas vast en maak “O’s” met het glas sneller en sneller totdat de wijn op een kleine draaikolk lijkt. Ruik de wijn opnieuw. Het zou nu VEEL geuriger moeten zijn! (“On swirl”) 3.) Proef de wijn. Drink een kleine hoeveelheid en laat het op je tong rollen. Hoe is het “mondgevoel”? Is het superdroog? (“Te tanninerend”) Niet droog genoeg? (“Slap”)

Welke smaken proef je? Zijn er hints van zwarte of bosbessen? Kun je gras proeven? Hoe zit het met leer, potlood of vanille?

Je kunt maandenlang niets anders dan wijn proeven, totdat je op een dag die smaak zult ruiken en proeven waar iedereen het over heeft. Wees niet streng voor jezelf. Je kunt geen Frans leren in slechts één les! Je zou ook niet meteen moeten verwachten dat je smaken aanwijst. 4.) Slik de wijn door. Is het een blijvende smaak? Lijkt het na zestig seconden voor een “Lange finish” of is het meteen verdwenen? Wat heb je liever?

Dat zijn 4 eenvoudige stappen om bij te blijven. Ik zou eraan willen toevoegen dat je ook naar je wijn moet kijken. Uw glas tegen het licht houden of een cocktailservet lijkt in het begin misschien een effect, maar of u nu een fles wijn voor uzelf koopt of kisten om uw restaurant in te slaan, u wilt alles weten over uw aankoop. Jonge rode wijnen, die met recente vintagejaren 2002-2007, zullen weelderiger en kleurrijker zijn. Sommige jonge witte wijnen zijn levendig en briljant, sommige bijna kleurloos! Oudere jaargangen beginnen hun leeftijd te “tonen”. Rode wijnen beginnen dat vuur te verliezen en hebben een meer zachte toon. Met de leeftijd zullen ze langzaam een ​​bruinere tint vertonen. Wit zal ook zacht van kleur worden en sommige oranje / bruine tonen “tonen” in plaats van levendige geel.

Tijdens het proces van kijken naar je wijn (wat je kunt doen voor of na een van de bovenstaande stappen) moet je ook naar de “benen” kijken. Om dit eenvoudig te doen, kantelt u uw glas op zijn kant om de wijn bijna tot aan de rand van het glas te laten rollen. Laat de wijn vervolgens weer op de bodem van het glas vallen. Houd het opnieuw tegen het licht dat je wilt zien waar de wijn is geweest. Zit er nog steeds wijn aan het glas vast, die langzaam naar beneden komt? (Medium tot “volle” wijnen doen dit.) Of deed het wijnblad helemaal naar beneden en terug naar de bodem van het glas, waardoor er vrijwel geen spoor aan de zijkant achterbleef? (Lichte wijnen doen dit.)

Mijn eenvoudige benadering van wijn en mensen: Weet wat je leuk vindt. Beschrijf wat je ruikt en proeft. Stel mensen aan elkaar voor en de rest zorgt voor zichzelf.

[ad_2]

Source by LeeAnne Homsey