De lucratieve rol van de import / export agent – een geweldige manier om geld te verdienen vanuit huis

[ad_1]

Sinds het begin der tijden is de mensheid op de een of andere manier betrokken geweest. De rol van tussenpersoon volgde niet ver achter zich. Tegenwoordig blijft de tussenpersoon – of agent – een van de meest aantrekkelijke bedrijfsmodellen voor mensen zonder kapitaal om te investeren. En het extra voordeel is dat, in tegenstelling tot franchisenemers, agenten uitsluitend voor zichzelf werken. Maar waar begin je met dit soort zaken? Welnu, een goed idee helpt:

Hier zijn drie recente succesverhalen:

  • Frank Audsley woont in Croydon, ten zuiden van Londen. Hij maakt meer dan € 2.500 per maand en exporteert wijn naar het Verre Oosten. Eind 2010 schreef hij zich in voor een training voor import- / exportagenten met een volledig open geest over de sector waarin ik moest werken. “Ik had echt geen idee in welke producten ik aan de slag kon. Maar op een avond zag ik een kort bericht in het nieuws over Chinezen die westerse smaken ontwikkelen. Een licht ging op mijn hoofd en ik ging de database met leads van de cursus controleren. Ik wist dat ik een Europese wijnmakerij had gezien die exportkansen zocht. Verbazingwekkend hadden we een deal afgesproken en de eerste kopers binnen twee maanden gevonden! “
  • Meryam Gul is een winkelier uit Noord-Londen. Ze importeert tuinafscheidingen vanuit India naar het VK. Ze zegt: “Ik wilde altijd al meedoen aan de internationale handel, omdat ik zag dat familieleden in Cyprus er goed van konden leven.” Ik ontdekte hoe ik betrokken kon raken bij import en export zonder kapitaal te riskeren – goed nieuws omdat ik weinig spaargeld had. De afschermingsmogelijkheid viel me gewoon in handen – een advertentie die ik zag, waarschuwde me voor een Indiase leverancier die op zoek was naar vertegenwoordiging, en toen ik contact met hem opnam, begonnen we het echt. Sindsdien heb ik geleerd hoe ik kopers voor hem kan opsporen, en het product is goed en verkoopt zichzelf vrijwel. Mijn man zorgt nu voor de winkel, ik projecteer een inkomen van £ 50.000 in dit, mijn tweede handelsjaar. “
  • Jamie Atwill is een lokale overheidswerker in de Midlands. Hij importeert biologische olijfolie uit Portugal naar Ierland en Nederland – “Ik was op vakantie met mijn vriendin in Galicië, waar ze vandaan komt. We zijn een dag naar Portugal geweest en hebben deze fantastische olijfolie te koop gevonden voor wat neerkwam op een boerderijwinkel. We namen details, maar pas bij terugkomst in het VK dachten we erover om het hier te importeren. Mijn vriendin deed wat onderzoek en bedacht de aanpak van het bureau als de beste voor ons – omdat we geen kapitaal hadden te sparen. En pas de volgende dag zag ik een advertentie voor een huisstudiecursus de pers. “Onder ons begonnen we aan het einde van de eerste handleiding en binnen zes weken hadden we een exclusieve deal gesloten met de boer voor Ierland en Nederland, en kregen al monsters bij groothandelaren in de twee landen. We hebben bijna een dozijn klanten die de olijfolie al regelmatig kopen, en we staan ​​op het punt om biologische wijnen uit dezelfde regio van Portugal te betrekken. “

Algemene informatie over Import / Export is over het algemeen gemakkelijk te vinden. Websites zoals Alibaba en Tradekey zijn geweldige bronnen van handelsaanwijzingen en ondersteuning is verkrijgbaar bij verschillende overheidsinstanties, handelsverenigingen, enz. Ondanks kansen zoals deze is er verrassend weinig op het web (of ergens anders trouwens) over hoe import / export worden Middel. Er is een grote overlap in de vereiste vaardigheden, hoe je het bedrijf ook benadert, maar het bedrijfsmodel van de agent is heel anders:

1) Hiermee kunt u de wereldhandel betreden zonder uw eigen geld of de voorraad van uw bankmanager te riskeren – een riskant bedrijf, vooral wanneer u begint.

2) Omdat u juridisch gezien geen principaal bent in de deals die u samenstelt, bent u niet wettelijk aansprakelijk als er iets misgaat.

3) In vergelijking met een import / export distributeur, bent u in staat om een ​​flexibelere benadering van zaken te hebben. U kunt relatief gemakkelijk “het geld volgen” in nieuw ontwikkelende markten, waardoor dit bedrijfsmodel bijzonder bestand is tegen recessie-cycli.

4) Een fulltime agent kan heel goed overeenkomsten hebben met een half dozijn of meer leveranciers, waardoor allerlei verschillende producten voor verschillende markten worden gemaakt. Dus verscheidenheid is de naam van het spel!

Hoewel het niet altijd aanvoelt als je naar het nieuws kijkt, is de wereldhandel momenteel in volle bloei en is het een goed moment om aan de slag te gaan. Zelfs in het VK zijn er kansen. De Britse industrie bevindt zich na jaren van verwaarlozing nu in een relatief sterke positie voor export, met een zwak pond en lage rentetarieven. Velen horen graag van je …

Om privacyredenen zijn in dit artikel namen gewijzigd.

[ad_2]

Source by Sue Waddington